Madpandekager opskrift

Madpandekager – her er min bedste opskrift på madpandekager perfekte med alverdens fyld. Kom kød eller falafler, godt med grønt og en dip i

sunde madpandekager
grove madpandekager

Madpandekager til fyld

 

Madpandekager er noget vi spiser ret ofte her hjemme. De her pandekager er lavet på almindeligt hvedemel og grahamsmel. For en glutenfri version kan du bruge majsmel og rismel. For lidt ekstra smag, kan du jo tilføje lidt krydderier. Er du til spinatpandekager, har jeg også en opskrift her.

Pandekagerne kan godt fryses, men pas på hvordan de pakkes ned, så de ikke knækker i fryseren. Du kan også lave en ekstra portion dej og gemme den nogle dage i køleskabet. Rør blot rundt i den og steg ekstra pandekager dagen eller to dage efter.

Her blev til 10-12 madpandekager, alt efter hvor store og tynde du kan lave dem.

Madpandekager

Helt klassiske madpandekager. De her madpandekager er lavet på almindeligt hvedemel og grahamsmel. For en glutenfri version kan du bruge majsmel og rismel. For lidt ekstra smag, kan du jo tilføje lidt krydderier. Er du til spinatpandekager, har jeg også en opskrift her. De er super nemme og går bare godt til virkelig meget forskelligt fyld

Madpandekager

Opskrift til 10-12 styks

Forberedelsestid

5 min

Tilberedelsestid

10 min

Samlet tid

15 min

Ingredienser

 • 4 æg
 • 100 g grahamsmel
 • 200 g hvedemel
 • 1,5 tsk. salt
 • 1/3 dl olie eller 2 store spsk. smør
 • 4 dl mælk
 • ekstra olie til stegning

Sådan gør du

 1. Pisk alle ingredienser sammen
 2. Steg i olie

Bedøm denne ret

Billig aftensmad

Madpandekager er en billig spise, da du nemlig bare kan fylde dem med lige hvad du har liggende i køleskabet. Du kan lave 12 af disse madpandekager for 47 kr. Endda endnu billigere, hvis du i forvejen har nogle af ingredienserne (grahams -og hvedemel, mælk, smør og æg). Inde på vores kategori billig mad, kan du finde mange andre budgetvenlige opskrifter.

Forslag til fyld

Man kan fylde de her madpandekager med alt hvad hjertet begærer og det er noget mad de fleste kan lide. Skal det være helt enkelt og hverdagsagtigt fylder vi vores madpandekager med hakket oksekød, nogle grøntsager og en dip. F.eks. en guacamole. Det kunne også være et fyld af falafler eller et fajitasmix med kylling.
Mulighederne er mange, og det gør også de her pandekager ret egnede til gæster. Lav en masse små skåle med fyld og stil på bordet, så kan gæsterne selv mikse deres favoritter sammen. En anden måde at bruge de her madpandekager på, er at komme et varmt fyld i dem (f.eks. hakket oksekød krydret og stegt på en pande). Rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad. Kom lidt revet ost hen over dem og gratiner i ovnen. Så får man et virkeligt lækkert resultat, som f.eks. spises med en frisk salat og en klat guacamole.

Søde pandekager

For en sød variant til is og marmelade, tilføj 50 g sukker og 1 tsk. kardemomme til dejen. Jeg har den perfekte opskrift på Rasmus klump pandekager lige her. Måske du også kunne bruge en opskrift på amerikanske pandekager.

madpandekager   madpandekager

Følg meget gerne med på min Instagramprofil her for flere hverdagsopskrifter og madinspiration

Kommentarer

 1. Super fin opskrift til fyld af hakket oksekød, men har du prøvet denne sammen med f.eks. laks og flødeost? Tak opskriften.

  1. Mange tak 🙂 Ja det har jeg også prøvet – vildt lækkert, har jeg også en opskrift på herinde 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret