Mac and cheese med blomkål og broccoli

Indeholder reklame

Her får du en opskrift på mac and cheese. Denne opskrift er udviklet i forbindelse med et samarbejde med Mejeriforeningen. For at gøre retten grønnere og mættende har jeg tilsat broccoli, blomkål og brugt fuldkornspasta. Det blev altså bare en lækker omgang mac and cheese! Se opskriften nedenfor.

mac and cheese med blomkål og broccoli

mac and cheese

Opskrift på mac and cheese med blomkål og broccoli

 

Mums! Min praktikant og jeg spiste denne omgang mac and cheese til frokost sidste dag. En skøn ret, som vi begge blev ret vilde med. Den er både snasket, men samtidig ikke for meget, fordi der også er en masse blomkål og broccoli i. Grundet fuldkorn mætter den også dejligt både som en frokost eller til aftensmad – evt. med en frisk salat ved siden af. Nedenfor kommer jeg nogle forslag til hvad du kan servere sammen med.

Retten er hurtig lige at biske sammen, da den egentlig bare passer sig selv i ovnen. Så også bare perfekt til de dage hvor aftensmaden skal gå lidt hurtigt. Opskriften rækker til 4-6 personer.

Mac & Cheese

Opskrift til 4 personer som tilbehør

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

45 minutter

Ingredienser

 • 170 g fuldkornspasta
 • 170 g blomkål
 • 130 g broccoli
 • 1 stort løg
 • 1 stor spsk. smør
 • 2 spsk. mel
 • 3 dl kogevand fra pasta
 • 3 dl fløde
 • godt med salt og peber
 • ½ tsk. hvidløgspulver
 • ½ tsk. revet muskatnød
 • 125 g revet mozzarellaost

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmuft
 2. Kog pasta
 3. Skær broccoli og blomkål i mundrette stykker og hak løg fint, kom det i et ovnfast fad.
 4. Nu til ostesaucen. I en pande: smelt smør og kom mel i – rør det sammen, så det bliver en klump
 5. Tilsæt kogevand fra pastaen lidt efter lidt under konstant omrøring.  Rør i det mens det småkoger i ca. 3 minutter
 6. Tilsæt fløde, mozzarella ost og krydderier og rør rundt
 7. Hæld ostesaucen over grøntsagerne og bland det hele sammen.
 8. Kom pastafadet i ovnen i 25-30 minutter
 9. Kom nu lidt ekstra revet mozzarellaost ovenpå og gratiner det yderligere 10 minutter.

Bedøm denne ret

Video af fremgangsmåde

Her kan du lynhurtigt lige få et overblik over hvordan retten kommer til – super nem mac and cheese.

Bagt mac and cheese

Det er en ultralækker og endnu bedre, simpel ret. Grøntsagerne skal lige skæres i mundrette stykker, pastaen skal koges og ostesaucen laves i en pande. Ostesaucen består af fløde, lidt smør og mozzarellaost, revet muskatnød og hvidløgspulver – som giver en dejlig smag til retten. Jeg kommer først hele molevitten i ovnen i en halv times tid, hvorefter det bliver drysset med revet mozzarellaost. Så tilbage i ovnen igen i ca. 10 minutter indtil osten er gyldent. Det fede ved at lave retten i ovnen er jo at man ikke skal stå i køkkenet særlig lang tid.

 

Hvad kan jeg servere sammen med mac and cheese?

Man kan sagtens spise retten som den er, men jeg kunne godt finde på at servere sammen med en salat. Den kunne være denne salat med ristede kikærter og appelsin. Den er med rucola, avokado og agurk. Dejlig frisk og syrlig salat. Du kan evt. udlade kikærterne her – synes ikke den behøver at være så mættende, når den serveres sammen med en omgang mac and cheese. Ellers denne mangosalat, som er med feldsalat, avocado, ristede pinjekerner og balsamico glace. Den er både sprød, syrlig, sød og saftig – perfekt til det ret fede pastafad. Der er også denne tyrkiske hyrde salat. Indeholder både agurk, tomat, peberfrugt og granatæblekerner. Toppet med lidt citronsaft – igen perfekt med syrlighed i salaten til retten.

 

Justeringer i din mac and cheese

En helt klassisk mac and cheese eller mac ‘n’ cheese stammer fra det Amerikanske. Den består af kogt macaroni i en ostesauce – og gerne en masse af sidstnævnte. Meget simpel ret båstende af meget få ingredienser. Men for at det ikke skal blive for meget, har jeg valgt at tilføje blomkål og broccoli. Det giver lige lidt bid til retten og en anden tekstur, end var det blot pasta. Du kan også sagtens undlade grøntsagerne, eller tilføje andre. Det kunne f.eks være spinat eller cherrytomater. Jeg har brugt fuldkornspastaskruer, men her kan du også sagtens skifte ud. Du kan f.eks. bruge makaroni ligesom den orginale ret.

 

Fristes til andre lækre pastaretter?

Er du ligesom mig vild med pastaretter, så se med her.. Jeg kommer lige med nogle pasta favoritter, som kan være du bliver fristet til at prøve af.

mac and cheese

Endnu mere aftensmadinspiration

Se endelig vores nyeste kogebog HVERDAGSAFTENSMAD. Her finder du en masse inspiration til grønne og nemme retter, som hele familien kan være med på. Faktisk får du hele 130 opskrifter – vi er selv mega glade og stolte af hver én opskrift. Hvis du kunne tænke dig at læse om den eller få fingrene i den, kan du gøre det lige her.

Kommentarer

 1. Hej – tak for en god opskrift. Det smagte rigtig godt. Jeg blev dog i tvivl om hvornår pastaen skal i. Skal den ovenpå grønsagerne, før sovsen kommes på. ? Eller skal pastaen blandes i sovsen ?
  Jeg kom den kogte pasta ovenpå grønsagerne, og så sovsen på til sidst. Det fungerede fint.

  1. Hej Birgitte. Dejligt at høre, at det smagte godt! Jeg kommer blot grøntsager og pasta i fadet, hælder sovsen over og blander. Så det er egentlig underordnet hvornår det kommer i, da jeg blander hele molevitten sammen alligevel. Du kan se en video på fremgangsmåden inde i indlægget 🙂 kh Julie

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret