Karrysuppe med kylling og kokosmælk

karrysuppe

Karrysuppe

 

Karrysuppe er en virkelig nem og virkelig velsmagende suppe. Denne karrysuppe blev virkelig god, da den har masser af smag og mætter rigtig godt. Normalvis er jeg ikke sådan super stor fan af suppe, jeg synes det mangler noget at tygge på. Jeg er vild med de første skefulde, og så får jeg lige som nok. Så ender det med at jeg spiser alt for meget brød til. Men denne her version er jeg blevet virkelig fan af. Der er nemlig masser af fyld i, masser af ting og sager at tygge på og blive mæt af :o)

Min karrysuppe er lavet på rød karry paste, lime og kokosmælk. Der er en masse grøntsager i og så er der kylling og linser. Man kan sagtens bruge f.eks. rejer i stedet for kylling eller nudler frem for linserne. Det er blot med at være kreativ, jeg synes dog denne her variation er lige i øjet.

Desuden har jeg toppet denne karrysuppe med frisk grønt og peanuts, igen for at give noget sprødt til retten. Her er mad nok til 4 personer. God appetit, jeg håber du kan lide opskriften

 

Opskrift på karrysuppe med kylling og kokosmælk

Karrysuppe

Opskrift til 4

Ingredienser

 • 3 spsk. olie
 • 1 porre
 • 2 peberfrugter
 • 3 fed hvidløg
 • 1 pakke kyllingefileter (450 g)
 • 3 tsk. rød karrypaste
 • 3 spsk. soya
 • 150 g linser (jeg brugte grønne, på dåse – så de er klar til brug)
 • 2 dåser kokosmælk a 400 ml (hvis du foretrækker, kan den ene dåse erstattes med 400 ml vand)
 • 1 lime (saften herfra)

Forslag til toppings

 • 1 hakket æble
 • 1 håndfuld persille
 • 1 håndfuld saltede peanuts
 • lidt ristet parmaskinke

Sådan gør du

 1. Snit porre, og peberfrugt i mindre stykker og riv hvidløg
 2. Steg grønsagerne og kyllingen (som også er skåret i mindre stykker) i olien og tilsæt den røde karrypaste. Lad det blot blive brunet af, men ikke gennemstegt.
 3. Tilsæt resterende og skru lidt ned for varmen
 4. Lad det simre 15 minutters tid og server evt. med lidt toppings

Bedøm denne ret

karrysuppe
karrysuppe

Server din suppe sammen med

Hvis du ønsker til tilbehør til suppen, kunne det være brød eller salat. Det nemmeste er selvfølgelig at købe sig til et flutes. Men du kan også bage selv, det er altid lækkert med hjemmebag. Her kommer lidt forslag til gode suppebrød:

 

Andre skønne suppeopskrifter

Se også min opskrift på den bedste tomatsuppe med bagte peberfrugter. Det er ungernes favorit herhjemme, og den smager virkelig også godt. Eller hvad med en kartoffel suppe med porrer, hvidvin og fløde. Den er ikke blendet, men er en tynd suppe der til gengæld indeholder en fylde man kan tygge på. Nogle andre suppefavoritter er også min thaisuppe med kylling, min græskarsuppe med karamelliserede græskartern, sidstnævnte bliver lavet hele tiden i efteråret.

 

Mangler du mere inspiration til hverdagsmaden

Så kan du her bestille mine kogebøger. Jeg har lavet 3 ind til videre, samt nogle elektroniske bøger også. Jeg er selv hammerstolt af hver og en og håber de kan bringe mere køkkenglæde og inspiration ude hos jer.

Kommentarer

 1. Hej Julie, er det alm. kokosmælk eller lightudgaven? Bliver den ikke enormt fed, hvis det er almindelig? (ikke at det er en dårlig ting) 🙂

  1. Hej Inge. Jo det kommer lidt an på hvad man er til. Jeg bruger sjældent light kokosmælk, så vil jeg hellere bruge en almindelig og så bare komme lidt ekstra vand i. Så du kan jo evt. bruge en almindelig dåse kokosmælk og tilsætte lidt ekstra vand, hvis du synes den bliver for fed 🙂

 2. Hej Julie. Jeg serverede suppen for mine forældre og svigerforældre og alle synes den var mega lækker??

 3. Super lækker suppe!
  Jeg blendede linserne da jeg serverede den for nogle der ikke kan lide bønner/linser. De opdagede ingenting?
  Tak for gode opskrifter?

 4. Vi prøver at følge din madplan i den kommende uge, det ser så lækkert ud!
  Håber også at det falder i ungernes smag:-)
  God søndag.

  1. Hej Katrine, mange tak skal du have. Åh det ved jeg desværre ikke. Jeg tæller ikke kalorier. Så den må jeg melde pas på

  1. Hej Vinni. Ja vi er to her hjemme og der er altid rester. Så jeg vil sige to personer +.. Nogle gange er der nok til næste dag til os begge og nogle gange bare nok til en frokost/ madpakke dagen efter 🙂

   1. Din suppe med kylling og kokosmælk, hvor mange personer er den til. ? 🙂
    – Det ser rigtig lækkert ud.. Jeg glæder mig til at lave den til mine gæster på fredag (sund madklub) 🙂
    Mvh. Jeanette

    1. Jeg vil gætte på at der er nok til 4. Ellers kan man altid spæde til med lidt bouillonvand måske 🙂 Og ekstra kylling hvis det er.. Håber I kan lide den 🙂

Vis alle kommentarer (21)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret