Kanelsnurrer

Kanelsnurrer er en form for kanelsnegle, bare lige lidt mere luksus. De er nemlig snoet på en bestemt måde, som gør dem virkelig fine. Min kanelsnurrer opskrift indeholder en masse fyld, hvorfor de er perfekt snaskede og fedtede. Dejen er blød og elastisk, og derfor super nem at arbejde med. Jeg håber, I vil prøve min opskrift på kanelsnurrer af.

kanelsnurre

kanelsnurrer
Kanelsnurrer – min bedste opskrift på de mest sprøde, fedtede, saftige og snaskede snurrer med kanel

 

Kanelsnurrer

 

Kanelsnurrer er noget af det mest lækre. Denne her opskrift på kanelsnurrer er min allerbedste. Den giver de mest sprøde snurrer, som er fedtede og snaskede og alligevel har en blød og saftig midte. Jeg er så tilfreds med denne her opskrift, da jeg helt personligt synes, den sidder lige i skabet.

Dejen er lavet på røremaskine, hvilket gør den super elastisk og nem at arbejde med. Fyldet er en klassisk remonce med smør, kanel, sukker og også lidt salt. Salt fremhæver smagen af de andre sager og det er virkelig guf.

Jeg håber, I har lyst til at prøve min kanelsnurrer opskrift. Her blev til 11 store snurrer. Jeg har desuden filmet en lille video til jer med hele fremgangsmåden, da det kan være lidt kringlet at forklare fremgangsmåden. Hvis det stadig ikke giver mening, så skriv endelig. God fornøjelse med projektet.

Kanelsnurrer

Opskrift til 11 store snurrer

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

1,5 timer (inkl. hævetid)

Samlet tid

2 timer og 15 minutter

Ingredienser

Dej

  • 3 dl mælk
  • 65 g smør
  • 20 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 50 g sukker
  • 550 g hvedemel

Fyld

  • 130 g blødt smør
  • 3 spsk. kanel
  • 1 knsp. salt
  • 100 g sukker

Pensling

  • 1 æg

Sådan gør du

  1. Lun mælk og smør i en gryde eller i mikrobølgeovnen, ikke så det koger – men blot så det bliver lunkent og smørret smelter
  2. Kom det i en røremaskine sammen med gær, salt, kardemomme, sukker og mel og rør godt rundt. Jeg gav det 6-7 minutter på ret høj omdrejning, så dejen til sidst slap alle kanter
  3. Læg et stykke vitavrap over skålen samt et klæde og lad dejen hæve i 60 minutter
  4. Lav nu fyldet ved at komme smør, kanel, salt og sukker i en skål og røre det sammen
  5. Rul nu dejen ud på et meldrysset bord, så tynd som muligt uden den går i stykker
  6. Smør fyldet ud over det hele.
  7. Fold nu en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul meget forsigtigt dejen så flad som muligt, man pas på den ikke sprækker, så kanelfyldet presses ud.
  8. Skær dejen ud i strimler, ca. 2-3 cm brede. Spræt strimlen op, men ikke hele vejen igennem (lad enden være).
  9. Nu skal de snoes. Tag fat i den ende hvor strimlen er sprættet op, så du har højre hånd om den ene og venstre hånd om den anden. Sno dem rundt om hinanden, til hele strimlen er på den måde. Tag så fat i den lukkede ende med venstre hånd og den anden ende med højre, stræk dem forsigtigt. Venstre hånd holdes stille, imens højre hånd kører rundt om de fingre du holder snurren med. Når du har snoet den færdig, kommes enden op under snurren.
  10. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir og gentag med resterende.
  11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Lad snurrerne efterhæve under et stykke vitavrap igen i 15 minutters tid, til ovnen er varm.
  12. Pensl så snerrerne med et sammenpiskes æg og bag dem midt i ovnen i 12-15 minutter.
  13. Lad dem køle af på en rist.

Bedøm denne ret

snurrer  snurrer kanelsnurrer

Er det svært at lave de her snurrer? Hvordan laver man kanelsnurrer?

Hvis du har en god elastisk dej, er det faktisk ret nemt at lave de her snurrer. Der hvor det kan gå galt, er hvis man enten har en for tør dej, der nemt sprækker og går i stykker. Eller hvis man trækker for meget i strimlerne, når de skal snoes og dermed også går i stykker. Det handler først og fremmest om at ælte dejen lang tid nok. Jeg bruger en røremaskine og lader den ælte i 10 minutters tid, til dejen slipper kanterne. Jeg har også ret meget smør i min dej, som gør den nem at arbejde med.

Så skal man rulle dejen så tynd som mulig, uden at den sprækker eller går i stykker. Så skal remoncen røres sammen og smøres helt ud til kanterne. Der skal foldes to gange, så den ender i 3 lag. Der skal skæres strimler ud, pas nu på du ikke skærer i bordet her. Disse skal snurres og lægges på en bageplade. Pensl med æg og bag i ovnen.

 

Jeg har en kanelsnurrer video herunder, så du kan se hvordan man gør

Kan man tilføje mere smag til snurrerne?

Du kan sagtens tilføje kardemomme, stødt ingefær, revet æble, finthakkede nødder eller chokolade til din remonce. Jeg foretrækker dem faktisk helt simple som de er her. Men mulighederne er mange for at peppe dine snurrer lidt op.

 

Kan kanelsnurrer fryses?

Sagtens. Jeg fryser altid mine ned (når vi selvfølgelig har spist nogle helt nybagte). Så tager du dem bare op en anden god gang og smider dem en tur i ovnen eller på brødristeren.

 

Kan man bruge samme opskrift til kanelsnegle?

Ja, jeg bruger faktisk både den samme dej og den samme remonce. Den eneste forskel er fremgangsmåden. Kanelsnegle er lidt den tand mere simple, dog er de her snurrer også meget flottere. Hvis du vil se min bedste opskrift på kanelsnegle, er den her.

 

Kan man lave kanelsnurrer med marcipan?

Det er jeg helt sikker på, jeg har nemlig marcipan i min opskrift på kardemommesnurrer. Så det kan helt sikkert også bruges i disse snurrer. Det smager nemlig også ret så lækkert.

 

Andre gode opskrifter på sødt bagværk

Hvis du er vild med kanelsnurrer, så vil du med garanti også være vild med de her kardemommesnurrer jeg talte om ovenfor. De er med marcipan og smager vanvittigt godt. Tjek også opskriften ud på mine fødselsdagsboller, chokoladelagkage og chokoladeboller. De amerikanske pandekager eller klassiske pandekager til is og marmelade, skal du selvfølgelig også have med dig. Så er du 100 procent klar til den næste fødselsdag eller brunch.

kanelsnurrer

kanelsnurrer

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Hej.
    Jeg bagte igår de lækre kanelsnurrer.
    Dog synes jeg ikke at min dej hævede i den time og efter de er bekendt bagte er de meget kompakte, de har ikke på noget tidspunkt rigtigt hævet op.
    Hæver dine heller ikke rigtigt op?
    Smagen på dem er så lækker 😍

    1. Hej Anne Sofie. Jo mine hæver rigtig fint op. Mon din dej blev for varm? Kan du have brugt lidt for varmt vand eller kan maskinen gøre dejen for varm? Det kan nogle gange forhindre at den hæver 🙂

  2. Hej Julie
    Tusind tak for en lækker opskrift, som jeg efterhånden længe har bagt ca. hver 14 dag – min kæreste ELSKER at få en af disse kanelsnurrer til kaffen herhjemme, og de er så nemme lige at varme i mikrobølgeovnen når de har været i fryseren 🙂

    Jeg har dog et spørgsmål; hvis jeg gerne vil lave dobbeltportion, skal jeg så også fordoble mængden af gær? Indtil videre har jeg lavet to x samme dej efter hinanden, men det ville jo være lidt nemmere bare at kunne fordoble.

    Mange tak for mange gode opskrifter, som bruges flittigt herhjemme!
    /Amalie

    1. Ej undskyld – din kommentar er simpelthen forsvundet i mængden 🙁 Men ja, jeg ville faktisk bare fordoble det hele. Men jeg tror dog også sagtens man kan lave dem med lidt mindre gær. Kommer også lidt an på årstiden / temperaturen i rummet. Er det varmere, kan man nøjes med en smule mindre gær. 🙂

  3. Hej Julie.
    God opskrift. Hvis jeg må give et tip som jeg fik af en bager, så er det godt at komme lys sirup i remoncen, så suger dejen bedre fyldet ind.

  4. Hej Julie!
    Kam jeg erstatte mælken med vand?
    Hilsen en flittig bruger af ALLE dine opskrifter!

    1. Hej Therese. Åh mange tak. Jeg tror faktisk godt du kan erstatte det ja. Jeg bruger havredrik, men tænker også at vand kan gå an 🙂

  5. Hej Julie!
    Jeg tænkte på om man ville kunne lave dem aftenen inden, altså lave dejen, og forme dem til snurrer, og sætte dem på køl natten over, så man har dem friskbagt morgenen efter? Eller skal man så hellere lave dejen som koldhævet natten over og først lave dem til snurrer morgenen efter? 🙂
    Kh. Line

    1. Hej Line. Beklager mit lidt sene svar. Jeg har ikke prøvet den teknik du beskriver der. Men tænker faktisk det godt kunne lade sig gøre 🙂 For det var da en vildt god metode, hvis man gerne vil have dem helt friske næste dag. Det må jeg selv prøve. Ellers kan de jo lige varmes op igen, den morgen man gerne vil have dem.

  6. Hej Julie!
    Jeg har lavet dine kanelsnurrer et par gange,og de er super lækre! Men jeg tror, det må have været en anden opskrift, jeg fulgte dengang? Jeg savner lidt den gamle opskrift, da ikke alle herhjemme er vilde med banan :/

    1. Hej Kathrine.
      Ja der er flere der har spurgt mig hvor den anden opskrift er hende. Og jeg ved simpelthen ikke hvad der lige er sket, men jeg må have kommet til at slette den. For den er helt væk 🙁 Desværre
      Men har planer om at genskabe den 😉

  7. Lavede du ikke en video med, hvordan man snurrer dem? Så kan jeg lige se teknikken 🙂
    Mvh Johanne

      1. Ja, det er virkelig ærgeligt. Men jeg har planer om at få den filmet igen, når jeg lige får tid 🙂

    1. Hej Christina. Det er overhovedet ikke et dumt spørgsmål, for efter jeg er flyttet fra Bloggers Delight og herover, er min video åbenbart gået tabt. Så den findes ikke mere 🙁 Øv! Har forsøgt at skrive metoden ned, men ellers kan man google sig frem til den. Og så vil jeg prøve om at jeg kan filme det igen 😉 Kh. Julie

    1. Hej Anne. Ja det tænker jeg faktisk sagtens du kan. Det tror jeg faktisk godt vil kunne gå an 🙂

Vis alle kommentarer (20)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret