Citron cookies med ingefær

Citron cookies som er sprøde og chewie, nemme og hurtige. De indeholder stødt ingefær og citronskal og de smager så godt.

citron cookies
citron cookies

Citron cookies

 

Her er en opskrift på de lækreste sprøde cookies med en let krydret smag fra ingefær, kombineret med en masse sødme fra sukker og brun farin. Opskriften er lidt anderledes end de søde sager jeg plejer at poste her på stedet, det er nemlig en 100 % usund helt klassisk cookie-opskrift. Jeg er ikke specielt hellig, jeg spiser slet ikke sundt hver eneste dag. Jeg elsker grøntsager og generelt sundt mad, men jeg elsker virkelig også kage og har slet ikke noget imod at spise lidt sukker af og til. Derfor tillader jeg mig også at dele opskriften med jer her, selvom den skiller sig lidt ud.

Er du mest fan af de sundere kager, kan du lure på en række opskrifter lige her. Men er du også til lidt sukker i ny og næ, så kig endelig med her.

Jeg bagte disse citron cookies som en lille indflyttergave til nogle søde venner, og tænkte at jeg hellere måtte skrive opskriften ned, hvis de nu endte med at blive gode. De blev SÅ gode! Så heldigvis kan jeg nu dele den med jer. Her blev til ca. 15 citron cookies.

 

Opskrift på citron cookies

 

Citron cookies med ingefær

Ingredienser

 • 80 g brun farin
 • 150 g blødt smør
 • 100 g sukker
 • 1 æg
 • 1/2 tsk. salt
 • 1/2 tsk. natron
 • 1 tsk. bagepulver
 • 200 g hvedemel
 • 130 g havregryn
 • 1 tsk. stødt ingefær
 • skal fra 1 øko citron

Sådan gør du

 1. Kom alle ingredienserne i en blender eller food processer og kør godt rundt til det er samlet i en fedtet og lækker klump cookie dough dej. Du kan også sagtens bare trykke det hele sammen med hænderne
 2. Form en masse mindre kugler og kom dem på en bageplade med masser af mellemrum (mine voksede lidt sammen med dette mellemrum – vil nok have 9 kugler til at fylde hele pladen)
 3. Bag ved 175 grader i 15-17 minutter (alt efter hvor sprøde og brændte du ønsker dem) – køl af på en rist

Bedøm denne ret

 

citron cookies
citron cookies

Vild med cookies

Hvis du også elsker citron cookies, er du sikkert også fan af nogle af mine andre cookieopskrifter. Se også min opskrift på peanutbutter cookies her eller klassiske chokolade cookies her. Hvis du er mere til sunde cookies, så prøv i stedet denne opskrift

 

Andre opskrifter på små snacks

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

 1. Hej Julie,

  Da en af mine veninder kom på barselsbesøg havde hun småkager med ingefær med (købt i en butik). Og de var SÅ gode! Så derfor blev jeg nødt til at prøve disse, da jeg faldt over dem. Jeg har lige bagt dem i eftermiddags og de er et absolut hit hos både store og små!

  Dem skal jeg helt sikkert bage endnu en omgang af i fremtiden! 🙂

  / Britta

Vis alle kommentarer (1)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret