Thaimad med peanutbutter, lime, kokosmælk og ingefær

thaimad

Thaimad med peanutbutter og lime

 

Hvis du læser med herinde af og til, ved du nok også at jeg har en enormt kærlighed til thaimad. Jeg elsker de mange smage og krydderier, og så elsker jeg varme lækre simreretter. Især i denne årstid, kunne jeg spise det hver dag.

Jeg laver også rigtig tit thaimad, og jeg kommer let til at køre rundt i de samme smage. Derfor har jeg her forsøgt med en lidt ny ingrediens: peanutbutter. Ny kan selvfølgelig diskuteres, da jeg har brugt peanutbutter vanvittigt mange gange i mit søde køkken. Men i mit salte køkken, i mine aftenretter – der bruger jeg det nærmest aldrig. Jeg tror, jeg har været bange for om det bliver for vammelt i det. Men sammen med den stærke chili og ingefær, og den syrlige lime… det var virkelig lækkert.

Jeg har brugt kylling til min ret og har desuden proppet den med masser af grønt, for at gøre retten så sund som mulig. Du kan helt sikkert sagtens bruge andre grøntsager eller komme gris eller fisk i fremfor kylling. Du er selvfølgelig også velkommen til at prøve denne version. Retten her på dejlig thaimad gav mad nok til 3-4 personer (alt efter hvor meget I spiser).

Opskrift på thaimad med peanutbutter

 

 • lidt olie til stegning (ca 3 spsk)
 • 400 g kyllingebryst
 • 2 forårsløg
 • 75 g sukkerærter
 • 100 g broccoli
 • 3 små gulerødder
 • 1 peberfrugt (jeg brugte en gul)
 • 3 cm frisk ingefær (30-35 g)
 • 3 cm frisk chili (ca. 15 g)
 • 1/2 lime
 • 2 spsk fiskesauce
 • 3-4 spsk soya
 • 3 spsk peanutbutter
 • 1 dåse kokosmælk
 • grove ris som tilbehør
 • salte peanuts og frisk koriander eller persille som toppings

 

Fremgangsmåde

 1. Start med at sætte vand over til risene
 2. Snit forårsløg, sukkerærter, broccoli, gulerødder og peberfrugt i ønsket størrelse (jeg vil gerne have lidt bid, så jeg snitter det ikke helt fint)
 3. Kom olien i en wok og start med at riste grøntsagerne af her i, til de bliver lidt møre.
 4. Kom risene i vandet, og kom dem efter anvisning
 5. Skær skrællen fra ingefæren og riv det ned til blandingen
 6. Hak chilien fint og kom også det ved
 7. Når grøntsagerne er faldet lidt sammen i konsistensen, kommes kyllingen ned i wokken. Vend det hele rundt, ind til kyllingen har taget farve.
 8. Pres limesaft over og kom fiskesauce, soya og peanutbutter ved
 9. Vend det hele godt rundt, ind til peanutbutteren også er smeltet.
 10. Kom til sidst kokosmælk over, og skru ned. Hvis du har et låg til din wok, kan du komme det på – så retten får lov til at stå og simre lidt mens risene koger færdigt
 11. Imens kan du hakke dine salte peanuts og friske krydderurter

thaimad

Flere thairetter

 

Instagram

Husk også at I er altid er velkomne til at følge med ovre på min instagramprofil. Her er masser af inspiration til nemt og sundt hverdagsmad

Kommentarer

 1. Hej Julie.
  Jeg har lige lavet den her ret.
  Jøsses, det smagte godt!
  Hvor er jeg glad for at jeg lavede dobbelportion:)
  Hilsen Anders

  1. Hej Anders
   Det er jeg dæleme glad for at høre
   Super skønt du kunne lide den.
   Ha en dejlig mandag..

 2. Hej Julie.
  Glæder mig til at prøve denne ret! Skal nok blive en succes, lige som mange af de andre opskrifter du ligger op. Men er det en lille eller stor dåse kokosmælk? 🙂
  PFT en meget trofast læser <3 <3 <3 <3

Vis alle kommentarer (7)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret