Tapasidéer

Få her lidt tapasidéer til din næste tapasaften. Et bræt fyldt med diverse bruschetta, ruller, oste, oliven, rejer, dadler med bacon og meget mere. Vi håber I kan bruge lidt inspiration herfra.

tapas tapas

Tapasidéer

Denne lækre tapas lavede vi forleden i anledning af at vores kogebog er sendt i tryk. Bordet bød på en masse forslag til forskellige slags bruschetta med fyld og andre små hapsere.

Ostecremen går igen på mange af bruschettaerne, og laksemoussen er også brugt både i agurkerullerne og til bruschetta. Så hvis du har planer om at lave flere af disse, kan det godt betale sig at lave store portioner fra start. Ud over de nedenstående elementer, indeholdt vores tapas forskellige oste, skinke, druer, pesto og små røde chilier med flødeost. Håber du får lidt nye tapasidéer gennem dette indlæg.

 

Dadler i baconsvøb

Dadler svøbt i bacon er virkelig en lækker snack, og selvom kombinationen måske lyder skør, så passer de søde og bløde dadler bare rigtig godt sammen med den salte, sprøde bacon. Se opskriften på dadler med bacon her. Prøv evt. også at komme et lille stykke af din yndlingsost ind i dadlerne, der hvor stenen sad, inden de lukkes med bacon.

 

Hvidløgsmarinerede tigerrejer

Kom en pose tigerrejer i et ovnfast fad (gerne dem fra frost), og kom 2-3 spsk. olivenolie, 2 pressede fed hvidløg og 1/2 tsk. salt hen over. Vend rejerne rundt, og stil i ovnen i 15 minutter ved 200 grader. Du kan også tilføje lidt chili eller revet ingefær for ekstra styrke.

 

Friturestegte tempurarejer

Her tog vi den nemme løsning og købte tempurarejerne færdiglavede (de ligger på frost). Så kan de blot steges på panden i rigeligt med olie. Vend undervejs, så rejerne steges hele vejen rundt.

 

Bruschetta med balsamicomarinerede jordbær

De her bagte jordbær i balsamicomarinade overraskede os virkelig positivt! Jordbærenes dejlige, søde smag bliver forstærket, når de bages, og balsamicoen giver noget salt. Sammen med den cremede ost nederst har du en virkelig lækker snack.

Rengør jordbær, fjern stilkene og kom i et ovnfast fad. Bland en marinade af 1 stor spsk. balsamico + 1 spsk. honning + 1 tsk. æbleeddike. Hæld hen over jordbærrene, og kom fadet i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Rør en ostecreme sammen af 1 pakke flødeost naturel (200 g), citronskal fra 1/2 citron + 2 spsk. af citronsaften, et godt nip salt og peber og en lille håndfuld friske krydderurter (vi brugte basilikum). Denne creme rækker til 6 bruschetta med jordbær og 6 styks med de bagte tomater samt 4 madder med avocado. Hvis du også vil lave madderne med fersken og auberginerullerne, skal du nok lave dobbeltportion af denne her ostecreme.

Når jordbærrene har 10 minutter tilbage af bagetiden, kommes brødene også i ovnen. Skær et flute i skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom i ovnen, indtil jordbærrene er møre. Frem for at servere disse snacks som bruschetta, kan du også servere den ristede brød, ostecremen og jordbærrene hver for sig, så hver mand selv kan sidde og dyppe brødet i toppingen.

 

Bruschetta med ostecreme og bagte tomater

Start med at lave de bagte tomater. Se opskriften på lynhurtige bagte tomater her. Rør ostecremen sammen (se ovenfor). Når tomaterne har 10 minutter tilbage af bagetiden, skæres et flute i skiver, og lægges på en bageplade med bagepapir. Bag brødene, til tomaterne er færdige. Saml derefter bruschettaerne ved at smøre med ostecreme, kom en skefuld bagte tomater på hver, og afslut evt. med lidt frisk basilikum.

 

Agurkeruller med laks

Skær 1 agurk i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne på et stykke køkkenrulle, som kan suge lidt af væsken. Rør laksefyldet sammen af 150 g varmrøget laks, 2 spsk. creme fraiche og lidt frisk finthakket dild. Rul agurkeskiverne rundt om en god skefuld laksecreme og server. Den mængde laksecreme du har til overs kan bruges til et par bruschetta. Se nedenfor.

 

Grillede aubergineruller med ostecreme

Skær 1 aubergine i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Kom dem på en grillpande med lidt olie, til de har fået lette grillstriber. De må gerne stadig have let bid. Rør ostecremen sammen, se ovenfor. Rul de let afkølede aubergineskiver om en skefuld af osten.

 

Bruschetta med laks

Skær igen et flute i skiver, gerne let på skrå, og kom på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 200 grader i ca. 10 minutter. Rør imens laksemoussen sammen (se ovenfor).

 

Bruschetta med figen, gedeost og parma

Til disse bruschettaer kan du bruge friske figner, figenmarmelade eller endda figenpålæg. Vi kunne hverken finde friske figner eller figenmarmelade, så vi moste et par skiver figenpålæg sammen med lidt vand. Smør det på brødskiver, som er bagt i ovnen ved 200 grader i 10-minutters tid, og top med en skive gedeost og parmaskinke samt lidt flydende honning over og en kvist frisk timian.

 

Bruschetta med grillede nektariner

Nektariner er heller ikke altid i sæson, så tjek evt. lige, at de overhovedet kan fås, hvis du vil lave bruschetta med grillede nektariner. Skær igen et flute i skiver, gerne let på skrå, og kom på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 200 grader i ca. 10 minutter. Imens røres ostecremen sammen (se ovenfor), og nektarinerne skæres i skiver og grilles på en varm grillpande, til de får fine grillstriber. Smør de bagte brød med ostecreme og grillede nektariner.

 

Bruschetta med avocado

Her skal du igen bruge både ristet brød og ostecreme (se fremgangsmåde ovenfor). Top med avocado skåret i skiver og sesam, chili og lidt revet citronskal. Disse bruschettaer ville være især være gode på et vegetarisk tapasbord.

 

Bagte champignon

Her er igen en oplagt kandidat til det vegetariske tapasbord. Rengør 200 gram champignon, og skær dem i halve/kvarte. Kom i et ovnfast fad, og hæld 2 spsk. olivenolie over. Drys med 1 tsk. salt + peber og 1 tsk. tørret timian. Bag i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Drys evt. med frisk timian ved servering.

 

Saltmandler

Saltmandler hører sig næsten til på et tapasbord, men de kan også bruges ovenpå salater eller som snacks. Find opskriften på saltmandler her.

 

Under disse billeder finder du links til mange flere tapasidéer.

tapasidéer tapasidéer

Se også disse indlæg med andre tapasidéer og inspiration

 

Lige her kan du desuden klikke ind og finde en hel samling af alle mine bedste tapasidéer.

 

Instagram og Facebook

Vil du have mere inspiration til mad til både hverdag og fest? Inde på min instagram-profil (@juliebruunsblog) deler jeg hver dag madbilleder og opskrifter – jeg ville blive glad for at se dig derinde! Du kan også finde mig på Facebook, hvor jeg også hedder “Julie Bruuns blog”. Vi ses!

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret