Grøntsagstærte med en fuldkornsbund

Her får du mit bud på en glimrende grøntsagstærte som mætter og smager skønt. Det er en tærte med fuldkornsbund, en æggemasse med fetaost, grøntsager og evt. lidt små stykker pølse. En glimrende frokosttærte, der er nem og lækker og som mætter rigtig fint.

grøntsagstærte

Grøntsagstærte opskrift

 

Her er en idé til både aftensmaden og til frokosten. Tærten kan nemlig sagtens gemmes, hvis der er rester fra aftensmaden. På den måde har man den perfekte nemmeste madpakke at snuppe med dagen efter. Den smager nemlig både rigtig godt varm og kold.

Her er nok til 6-8 stykker tærte med fuldkornsbund, som jo kunne spises sammen med en nem og simpel frisk salat. F.eks. en råkostsalat som denne her (man kunne jo droppe quinoa og linser) så det blot er selve råkosten. Få her min bedste grøntsagstærte opskrift.

Tærte med fuldkornsbund og grøntsagsfyld

Opskrift til 6 stykker

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

60 minutter

Ingredienser

Tærtebund

 • 150 g hvedemel
 • 50 g rugmel
 • 1 tsk salt
 • 90 g smør
 • lidt vand (prøv dig frem, men et par spsk.)

Æggemasse

 • 4 æg
 • 1 dl yoghurt natural, cremefraiche eller græsk yoghurt
 • 100 g feta eller salatost
 • 1/2 tsk salt og lidt peber

Grøntsagsfyld

 • 10 cherrytomater
 • 1 rød peberfrugt (måske lige knap)
 • 1 lille rødløg eller 1/2 stort
 • 1 håndfuld persille
 • evt. pølser (jeg brugte 4-5 stykker af nogle lækre krydrede pølser)

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader
 2. Start med at lave bunden til tærten ved at komme mel, salt og smør i en skål. Smuldr smørret ind i melet og saml det med vandet. Rul dejen ud og kom den i en tærteform. Pres dejen op af kanterne og prik lidt huller med en gaffel
 3. Lav så æggemassen ved at røre disse ingredienser sammen i skålen, hæld æggemassen ned over bunden
 4. Rengør grøntsagerne og skær dem i mindre stykker sammen med pølserne. Kom alt fyldet over æggemassen og kom nu tærten i ovnen
 5. Bag tærten i midten af ovnen i små 40 minutter, til den er fast og gylden

Bedøm denne ret

fuldkornsbund tærte med fuldkorn tærte med grøntsager Grøntsagstærte

Hvordan laver man grøntsagstærte?

Det er meget nemt med tærte opskrifter, de består af en tærtedej, en æggemasse og noget fyld. Jeg plejer at lave min tærtedej af mel, smør, lidt salt og lidt vand. Her kan du så variere valget af mel, om det skal være helt hvidt eller lidt grovere. Denne tærte er med hvedemel og rugmel. Rugmel kan godt gøre tærten lidt mere tør i det, så brug ikke for meget af dette og husk stadig godt med fedtstof. Men sådan en tærtedej blandes blot sammen i en skål og presses ud i en tærteform. Jeg foretrækker at forbage den inden fyldet kommes i.

 

Æggemasse til tærte

Så skal der laves en æggemasse. Her pisker jeg æg sammen med en form for mælkeprodukt og ost. F.eks. kan man bruge creme fraiche, græsk yoghurt og fløde. Du kan bruge hytteost i din æggemasse, revet ost eller fetaost.

 

Kan jeg bruge andre grøntsager i min tærte?

Du kan bruge nærmest lige dem du bedst kan lide og har liggende i dit køleskab. En klassiker i tærte er broccoli, sådan en grøntsagstærte med broccoli og porre er nu også godt. Spinat er også godt, synes jeg. Men her har jeg brugt cherrytomater, peberfrugt, rødløg og persille. Andre grøntsager der fungerer godt i tærte er løg! Jeg elsker simpelthen en løgtærte og allerbedst er det hvis de er karamelliseret. Se en opskrift med karamelliserede løg her. Squash, blomkål, gulerod, rødbede, hokkaido, – ja der er mange grøntsager som er super gode i en tærte.

 

Sund grøntsagstærte

Jeg vil mene denne tærte med grøntsager er ganske sund, da her er en fuldkornsbund, og fordi der er brugt godt med grøntsager. For en mere kaloriefattig tærte, så kan du lave en tærte på en grøntsagsbund. Revet kartoffel, gulerod og generelt rodfrugter fungerer super godt i en tærte. Jeg har en tærte opskrift her uden bund, eller uden den klassiske tærtebund i hvert fald.

 

Forslag til andet fyld

 • Bunden kan som sagt laves med den type mel du ønsker, nu har jeg lavet en tærte med fuldkornsbund, da jeg har tilsat lidt rugmel. Det er for at gøre den grove, sundere og en smule mere mættende. Men du kan sagtens bruge rent hvedemel eller lave dig en glutenfri tærte med glutenfrie meltyper som rismel, majsmel, quinoamel, havremel eller sorghummel. Smør kan også skiftes ud med olivenolie i bunden, brug blot samme mængde.
 • I selve æggemassen har jeg brugt lidt neutral yoghurt, som sagtens kan erstattes af creme fraiche eller soyayoghurt hvis du ønsker den mælkefri. Jeg har brugt fetaost, som kan erstattes af f.eks. hytteost.
 • Grøntsagsfyldet er også blot hvad jeg havde liggende i køleskabet, så har du andre grøntsager liggende – bruger du blot dem.
 • Varier også endelig i krydderier og krydderurter.

 

Frysevenlig grøntsagstærte med fuldkornsbund

Denne grøntsagstærte kan sagtens fryses og gemmes til en anden god gang. Enten kan tærten bages færdig og fryses herefter, eller man kan fryse bunden ned alene. Så er det super nemt en anden god gang man ønsker at bage en tærte. Ofte laver jeg dobbeltportion af sådan en tærtebund her, så spiser vi den ene sammen med alt fyldet. Den anden fryser jeg så ned til en anden god gang. Eller hvis vi har gæster, laver jeg 2*tærtedej og 2*æggemasse, men varierer så fyldet – så vi får to forskellige tærter ud af det.

 

Andre lækre tærter

Apropos det her med at lave to forskellige, så kommer der her lidt bud på hvilken tærte du kunne lave sammen med:

 

Salater til tærte

Hvilke salater kan du servere til din tærte?

 

Savner du min gamle grøntsagstærte med bacon?

Sådan en havde jeg nemlig tidligere her på siden. Men jeg har været i gang med at rydde lidt op i gamle opskrifter og samle dem der næsten er ens. Dog har jeg gemt den gamle og deler den lige her, hvis nogle alligevel skulle sidde derude og savne den.

 • Her var bunden som denne, blot med grahamsmel frem for rugmel. Æggemassen bestod af 5 æg, 125 g hytteost,125 g fløde og salt og peber. Selve fyldet var 400 g blandet grønt, jeg brugte spinat, porre og ærter fra frost. Og så var tærten toppet med 200 g sprødstegt bacon.

 

Instagram

Følger I med ovre på min Instagramprofil? Her deler jeg også en masse madbilleder, opskrifter og anden inspiration til nem hverdagsmad. I er selvfølgelig meget velkomne til at følge med.

Kommentarer

 1. Du skriver at dejen skal samles med ægget, men i listen med ingredienser står der intet om æg under selve tærtedejen?!

  1. Åh godt opdaget – tak. Nej jeg ved da heller ikke lige hvor det æg kom fra. Der er ikke æg i bunden 🙂

Vis alle kommentarer (7)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret