Grøntsagstærte med bacon

Grøntsagstærte – her er mit bedste bud på en sund tærte med masser af grøntsager. Selve bunden er lavet med grahamsmel og er derfor lidt grovere og dejlig mættende. Æggemassen er med æg, hytteost, salt, peber og fløde. Her ud over har jeg brugt lidt blandet grønt. Jeg havde lidt spinat, frosne ærter og porre liggende, men du kan bruge stort set de grøntsager du foretrækker. På toppen har jeg brugt sprød bacon.

Grøntsagstærte
grøntsagstærte Grøntsagstærte er noget vi har på programmet ganske ofte her hjemme

 

Grøntsagstærte med bacon, spinat, ærter og porre

 

Her er en opskrift på en tærte med den lækreste fedtede og sprøde bund, en dejlig æggemasse og så massevis af grøntsager. I denne grøntsagstærte har jeg desuden kommet lidt bacon. Første gang kom jeg det i selve æggemassen, hvilket man også sagtens kan. Men faktisk foretrækker jeg at sprødstege bacon ved siden af og toppe min grøntsagstærte med det i stedet.

 

Salat til grøntsagstærte

Når vi får grøntsagstærte, får vi også altid en salat til. F.eks. kunne du lave en gulerodssalat eller en grøn salat til. Ellers er en af mine favoritter denne spidskålssalat med avocado, æble og frisk dild.

Grøntsagstærte

Opskrift til 4-6 personer

Nem og lækker grøntsagstærte med bacon.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Ingredienser

Bund

 • 120 g grahamsmel
 • 80 g hvedemel
 • 1 dl olie
 • 1 tsk. salt
 • 3-5 spsk. vand (prøv dig frem)

Fyld

 • 400 g. blandet grønt, jeg brugte spinat, ærter fra frost og porre
 • 200 g. bacon
 • 5 æg
 • 125 g. hytteost
 • 125 g. fløde eller mælk
 • salt & peber

Sådan gør du

 1. Start med at lave bunden, ved at blande ingredienserne i en skål og ælte det sammen, pres dejen ned i en tærteform (jeg brugte ikke bagepapir og smurte heller ikke formen, der er nemlig ret meget olie i dejen, så den slap så fint)
 2. Bag bunden i ovnen i 10 minutters tid (200 grader) imens du laver fyldet
 3. Skyl spinat, tag ærterne op af fryseren og snit porrer.
 4. Steg dit bacon sprødt og tag det fra og læg det på et stykke køkkenrulle
 5. Kom så grøntsagerne ned til baconfedtet på panden og steg et par minutter.
 6. Kom æg, hytteost, cremefine og krydder i en skål og rør rundt
 7. Kom grøntsagerne og bacon over tærtebunden og dæk det med æggemassen – du kan også gemme bacon og i stedet toppe den færdigbagte tærte med det
 8. Giv tærten omkring 30 minutter i ovnen ved 200 grader

Bedøm denne ret

 

I sidste uge postede jeg en anden form for grøntsagstærte, nemlig denne tærte med porre og chorizopølse. Jeg er nemlig ret vild med tærte for tiden. Det er jeg egentlig altid, men jeg laver det ofte lidt i perioder. Tærte er jo simpelthen bare så nemt og så er det genialt at komme i fryseren til en anden god gang hvor det skal være nemt med aftensmaden

Lav to tærter, når du alligevel er i gang

Et lille tip når du skal lave tærte kunne være at lave to på en gang, det gør jeg tit. Så kan man nemlig lave dobbeltportion af bunden og æggemassen og så to slags fyld. På den måde sparer man masser af tid og får brugt de ting man nu har handlet. Så kan man jo evt. lave en grøntsagstærte og én med laks f.eks. Så kan du servere begge til aftensmaden og så evt. fryse resterne ned af begge tærter. Så er der nem mad til en anden dag eller genbruge dem aftenen efter. På den måde er der også lidt at vælge mellem til aftensmaden. God fornøjelse med denne grøntsagstærte

Grøntsagstærte med bacon

Andre tærte opskrifter

Hvis I er til denne grøntsagstærte, kan I måske også lide min tærte med grøntsagsbund. Den er et sundere bud på en tærte, hvor bunden er lavet på kartofler, gulerod og revet ost. Selve fyldet i tærten er med rødløg, cherrytomater og grønkål.

Med en almindelig tærtebund, kan I prøve min opskrift på grøn tærte. Det er en tærte hvor fyldet er blendet sammen, hvilket gør den enorm børnevenlig. Ellers er denne broccolitærte virkelig også et hit hjemme hos os.

 

Instagram

Følg meget gerne med på min Instagramprofil for flere opskrifter og nem inspiration til hverdagsmaden

Kommentarer

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret