Græskarfritter, sprøde og snaskede

Få her en opskrift på sprøde græskarfritter lavet på Hokkaido græskar.

græskarfritter
græskarfritter

Græskarfritter

 

For et par uger siden delte jeg vores tapasaften på min Instagram, og I var en del som var interesseret i alle opskrifterne. Det har krævet lidt tid at få dem skrevet ned, især med 2 små børn på armen hele tiden. Men nu begynder de at være klar, og her kan I få den første. Virkelig lækre sprøde og søde græskarfritter vendt i polenta, salt og rasp og så lige en tur i frituren! Måske ikke verdens sundeste snack, men de er bare virkelig gode til en tapasaften. Her blev til en skål som denne, vi var 4 personer og de passede perfekt i mængden (når der nu også var lidt andet på bordet)

 

Opskrift på græskarfritter

Græskarfritter

Opskrift til 3-4 som tilbehør

Ingredienser

 • 1/2 græskarhoved (cirka 500 g)
 • 2 æg
 • 2/3 dl rasp
 • 2/3 dl polenta (majsgryn)
 • 2 tsk. salt
 • 1 stor gryde med 1/2 liter fritureolie (alternativt kan solsikkeolie også bruges)

Sådan gør du

 1. Skyl græskar og skær det ud i den størrelse du ønsker dine fritter (de må meget gerne være tynde)
 2. I en skål slår du æg ud og rører dem sammen
 3. I en anden skål blander du rasp, polenta og salt
 4. I gryden kommer du olie og skruer op til middelvarme (måske lige over), lad det bliver godt varmt i små 10 minutter inden du bruger gryden. Det må ikke sprutte og blive brændt.
 5. Kom et par stykker græskar i æggene og vend dem rundt, derefter over i raspblandingen og så i gryden med olie. Lad dem syde i 1 minut eller to på hver side og kom dem over på en tallerken beklædt med et stykke køkkenrulle.
 6. Fortsæt med endnu et par stykker græskar og gentag til du er hele baduljen igennem

Bedøm denne ret

På billedet ses også de her agurkehapsere. Her har jeg blot skåret agurkerne ud i tykke skiver, kommet en god klat naturel flødeost på og så toppen med røget laks og drysset med afskallede hampefrø. Hvis du er til mere tapasinspiration, har jeg tidligere delt et indlæg her også.

 

Tapas inspiration

Græskarfritter an nemlig sagtens fungere som en del af et tapasbord. Jeg elsker sådan noget nipsemad, hvor man stiller en masse forskellige små ting på bordet. Hvor man så selv samler ind af sine favoritter og får en masse forskellige smagsindtryk og konsistenser. Her kommer lidt andre idéer til hvad sådan et tapasbord kunne indeholde

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret