Glutenfri pølsebrød

Glutenfri pølsebrød til en omgang glutenfri hotdogs. Hvis du gerne vil undgå gluten, går du absolut ikke på kompromis med smagen med disse pølsebrød.

Glutenfri pølsebrød

Glutenfri pølsebrødGlutenfri pølsebrød er et glimrende alternativ til de klassiske hotdogbrød – men for jer som undgår gluten. De her er også dejlig bløde og luftige.

 

Glutenfri pølsebrød

 

Her er en opskrift på glutenfri pølsebrød til jer der ønsker et alternativ til de klassiske glutenholdige brød. De her lige så nemme at bage og jeg synes de er meget bløde og luftige. De er bagt på havremel, som sagtens kan købes i et helt almindeligt supermarked. Du kan også bruge en blanding mellem rismel og sorghummel. Det er to glutenfrie meltyper jeg også ofte bruger. Dog skal man i en helsekost efter sorghummel. Men med dette glutenfri pølsebrød kan alle være med.

Du kan lave klassiske hotdogs og komme pølser, ketchup, remoulade, ristede løg og rå løg i. Du kan også lave en anderledes version og fylde dem med en guacamole eller en haydari og f.eks. komme falafler i. Det er en lidt anderledes hotdog, men ikke desto mindre smager den også fantastisk. Top evt. de her hjemmelavede hotdogs med syltede rødløg, det gør sig altid godt til sådan en. Hjemmelavede hotdogs med glutenfri pølsebrød er genial gæstemad, da man kan sætte sit helt eget touch på sin hotdog. Du kan jo bare nogle almindelige brød (eller købe dem), mens andre laves glutenfrie. Så er der da lidt til alle mand

Håber, du kan bruge opskriften på glutenfri pølsebrød, her bliver 6 stk.

Glutenfrie pølsebrød

Opskrift til 6 stk

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

65 minutter

Samlet tid

85 minutter

Ingredienser

 • 25 g gær
 • 3 dl lunken vand
 • 20 g HUSK loppefrøskaller
 • 1 tsk. salt
 • 1 tsk. agavesirup eller honning
 • 3 spsk. olie (jeg bruger olivenolie)
 • 250-270 g havremel
 • 1 æggeblomme til pensling

Sådan gør du

 1. Kom vand og gær i en skål og rør rundt til gæret er opløst.
 2. Kom HUSK loppefrøskaller i og rør rundt i 10 minutter til det bliver en gele-lignende konsistens. Her skal du enten bruge en røremaskine eller en elpisker.
 3. Kom så salt, sirup og olie ved og rør det ud i geléen.
 4. Kom melet ved og rør til det har en klistret, fast konsistens
 5. Del dejen op i 6 stk. og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
 6. Pres dem ud til flade og aflange brød
 7. Dæk dem med et stykke vitavrap og et viskestykke over og lad dem hæve på køkkenbordet i 45 minutter
 8. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 9. Pensl med en pisket æggeblomme
 10. Bag I midten af ovnen i ca. 20 minutter til de er gyldne

Bedøm denne ret

Glutenfrie pølsebrød

Glutenfri pølsebrød

Andre glutenfrie opskrifter

Har du brug for flere glutenfri opskrifter, har jeg en række her. F.eks glutenfri grovboller, glutenfrie varme hveder, glutenfri pølsehorn eller glutenfri chokoladekage.

Brødene her kan sagtens fryses. Så bag du bare en stor portion og kom dem i fryseren. Så kan de tages op enkeltvis, eller samlet hvis man skal lave hotdogs til hele banden.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret