Appelsinmuffins med marcipan og hasselnødder

2016-03-04 11.31.50

Appelsinmuffins

 

For et stykke tid siden lagde jeg et billede af ingredienserne til en appelsinkage på min Instagramprofil. Jeg bagte denne kage hos min mor og havde hverken mit kamera med eller nogen form for fine tallerkner eller andet lir. Desuden ville jeg ikke belemre selskabet med at skulle vente på jeg fik taget billeder hertil. Så vi spiste kagen med det samme og den blev rigtig lækkert. Derfor besluttede jeg mig for at lave den igen og denne gang tage billeder, så den kan deles med jer. Her anden gang lavede jeg appelsinmuffins og undlod chokoladestykker i selve dejen, men brugte i stedet det hele på toppen. Det kan jo gøres som man vil. Desuden brugte jeg sukkerfri marcipan anden gang, men hvis du ikke er sukkerskræmt, må jeg indrømme at udgaven med almindelig marcipan var bedst. God fornøjelse med dem. Her er nok til 10 appelsinmuffins

Opskrift på appelsinmuffins

 • 1 øko appelsin (skal og saft)
 • 5 æg
 • 100 g hasselnødder
 • 150 g marcipan
 • 2 spsk blå birkes
 • 1 dl rismel (alternativt almindelig hvedemel)
 • 100 g mørk chokolade

 

 1. Kom hasselnødder i ovnen ved 200 grader og bag dem i små 10 minutter
 2. Lad nødderne køle lidt af og gnub skallen af. Dette gøres ret nemt ved at tage en håndfuld og smuldre dem mellem hænderne, så skallen slipper. Kom de afpillede nødder i en minihakker, blender eller lignende og kør dem til mel. (Kan også hakkes i hånden, men så bliver konsistensen lidt grovere)
 3. Kom nødde-melet i en skål sammen med appelsinskal og saft, æg, blå birkes og rismel
 4. Smulre marcipanet ved og rør godt rundt
 5. Kom i muffinsforme og bag dem i ca. 20 minutter (tjek evt. efter 15 min) ved 200 grader
 6. Kom den mørke chokolade over de varme muffins, så den smelter.

in
appelsinmuffinsappelsinmuffins
appelsinmuffins
appelsinmuffins

Andre mindre kager

Hvis du elsker muffins, kugler og barer, så prøv en af følgende:

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

I skal være så velkomne til at følge med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter, men også træningsinspiration og lidt mere private billeder og videoer. I kan også tilmelde jer mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. De er grønne og familievenlige med hverdagsnemme opskrifter. Her medfølger også en indkøbsliste hver uge.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret