Enchiladas med kylling, bønner og majs

Enchiladas med kylling er en opskrift på noget virkelig skønt mexicansk mad, som passer perfekt sammen med en guacamole og en tomatsalsa. Her har jeg lavet et fyld af bl.a kylling, bønner og majs. Men se også min anden opskrift på enchiladas med oksekød, den udgave er jeg nemlig også virkelig vild med.

enchiladas med kylling

enchiladas med kylling

Enchiladas med kylling

 

Enchiladas er virkelig lækkert. Har I prøvet dem? Man fylder nogle tortillas med det man holder mest af (f.eks. kylling i en krydret tomatsauce) og bager dem i ovnen med ost på. Når de er helt varme, spises de med f.eks. en cremet guacamole og evt. lidt salat ved siden af. Jeg har proppet godt med grønt i mine enchiladas med kylling, da jeg synes det smager skønt og så mætter de måske også lidt mere.

Jeg kan huske vi nogle gange fik dem, da jeg boede hjemme. Men jeg har sjældent lavet dem siden jeg flyttede hjemmefra. Men nu skete det alligevel, hvor jeg vel og mærket også fik billeder af dem. Det er madbloggerens evige problem, man vil så gerne lige knipse et par billeder af sin aftensmad, så det kan deles med jer. Men især i vinterhalvåret er der intet lys overhovedet, det er noget skidt – så måtte jeg jo lave dem til frokost i stedet.

Fyldet rækker til 5 stk. Jeg synes de mætter ganske godt, så jeg vil mene her er mad nok til 3-4 personer. Hvis du lige laver en omgang tilbehør, som denne guacamole eller denne tomat-mango salsa. Hvis du har tid, kan du jo lave dine tortillas selv. Jeg har en opskrift her på glutenfrie majspandekager. Her får I min opskrift på enchiladas med kylling og bønner

Enchiladas med kylling

Opskrift til 3-4 personer (nok til 2 voksne og 2 børn)

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

45 minutter

Ingredienser

 • 5 fuldkornstortillas (hvis ikke du laver dem selv)
 • 400 g kyllingbryst
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 peberfrugt
 • 2 gulerødder
 • 1 tsk. stødt spidskommen
 • 1 tsk. kanel
 • salt og peber
 • 1/2 dåse majs (150 g i drænet vægt)
 • 1 dåse hakket tomat
 • 1/2 dåse chilibønner (200 g, brug også lagen)
 • til toppen: 1/2 pose revet ost (100 g) + frisk persille eller koriander

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Snit løg, hvidløg og peberfrugt fint og riv gulerødderne (jeg kommer det hele i en food processor), steg det i lidt olie
 3. Skær kyllingen i små stykker og svits dem af sammen med grøntsagerne
 4. Kom krydderierne ved og rør godt rundt. Når kyllingen har taget lidt farve, skrues der ned for varmen.
 5. Dræn dåsen med majs og kom nogle af dem i blandingen sammen med de hakkede tomater og den halve dåse chilibønner (brug gerne den væske de ligger i også)
 6. Nu har du din sauce klar, så skal pandekagerne blot fyldes: Kom et par skefulde i en tortillas og luk den, jeg startede med at lukke højre og venstre side ind, så siden tættest på mig – og så rullede jeg den så stramt som muligt. Læg dine rullede tortillas i et ovnfast fad med den lukkede side nedad
 7. Når du har rullet alle 5, har du sikkert lidt sauce tilbage. Hæld det hen over dine enchiladas på midten af dem og kom lidt ost hen over midten
 8. Bag dem i små 20 minutter
 9. Top dem evt. med de friske krydderurter når de kommer ud

Bedøm denne ret

enchiladas

Andre opskrifter på pandekager og wraps

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

 1. Jeg laver en hjemmelavet enchiladas sovs, der eftersigende minder om den man kan købe færdig (jeg ved det ikke jeg kan ikke lide den slags færdig sovse). Det var en sovs min roommate lavede da jeg boede i New York. Man kan godt nok ikke helt få de rigtige ingredienser i Danmark, men så laver jeg den med danske ingredienser der minder om det.
  Og ja. Man kan blive super inspireret af det andre laver uden at man behøver at kopier.

 2. Så hyggeligt. Mine unger elsker dem så det er en ting jeg jævnligt laver på en fredag. Jeg laver en lidt anden sovs til, men ellers er princippet jo nogenlunde det samme.
  Og ja det er svært med billeder her om vinteren, der er det altså nemmere om sommeren. Tilgengæld er alle de overskydede dage perfekte hvis man kan skyde frokost i stedet for aftensmad.

  1. Hvilken sauce laver du til? 🙂 Man kan jo altid få lidt idéer ude fra, nye retter skader vist ikke 😉 Ja – direkte sollys er jo heller ikke det bedste. Men solen går bare så hurtigt ned her i vinteren. Det er så ærgeligt man ikke kan skyde billeder af sin aftensmad.Det er der jeg altid laver det meste mad.

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret