Mysliboller med æble og kanel

Mysliboller bagt med mysli, græskarkerner, små æblestykker og kanel. Her er masser af varme i smagen, sødme og krydder. De er helt perfekte både til morgenmaden og til madpakken. Jeg håber, I kunne have lyst til at prøve min opskrift på mysliboller.

Mysliboller

Mysliboller

Müsliboller med æble, kanel, mysli og græskarkerner

Mysliboller med æble og kanel

 

De her mysliboller er lidt dessertagtige, da de har godt med honning i sig og får den søde smag fra æblet også. Modspillet fra kanelet og så det her mysli jeg har kommet i bollerne, er helt perfekt. Denne mysli er fra Kornkammeret, som har fokus på sundhed. Alle deres produkter er 100 % økologiske og appellerer derfor rigtig godt til folk som netop ønsker rene, naturlige og endda miljøvenlige fødevarer til dagligdagen. Du kan jo også lave din egen mysli eller bruge den du lige har stående hjemme. Af mel har jeg brugt almindelig hvedemel, men du kunne jo erstatte noget af melet med en grove slags.

Jeg har med selvsamme mysli også lavet de her myslibarer med appelsin og peanutbutter, og de blev dæleme også gode. Begge dele er enormt madpakkeegnet og kan også sagtens fryses.

Opskrift på mysliboller

Mysliboller

Opskrift til 12-14 boller

Ingredienser

 • 25 g. gær
 • 3 dl lunken vand
 • 1 spsk. salt
 • 2 spsk. honning
 • 1 spsk. kanel
 • 2 spsk. olie
 • 5 dl müsli fra kornkammeret
 • 6 dl hvedemel
 • 1/2 dl græskarkerner
 • 1 æble
 • 2 æggeblommer til pensling + græskarkerner til toppen

Sådan gør du

 1. Opløs gær, salt, honning, kanel og olie i vandet
 2. Riv æblet eller hak det fint og kom det i skålen.
 3. Tilsæt müsli, mel og græskarkerner og rør godt rundt, til dejen er samlet helt. Den må gerne være lidt klistret og våd
 4. Kom et viskestykke hen over skålen og lad den stå på køkkenbordet og hæve i 2 timer
 5. Drys lidt mel ud på et bord, vip dejen ud på og vend den forsigtigt rundt, så dejen er dækket af et tyndt lag mel
 6. Tænd oven på 225 grader
 7. Skær dejen i stykker (frem for at rive det fra hinanden eller bruge skeer), det giver en vildt fin kant på bollerne. Undgå alt ælte dejen, vi vil gerne beholde de lufthuller som kunne have sneget sig med ind i bollerne.
 8. Kom dem over på en plade beklædt med bagepapir. Pensl med æggeblommer og drys med græskarkerner
 9. Når ovnen er varm, komems bollerne her i. Efter 15 minutter er der lune og lækre müsliboller

Bedøm denne ret

Hvad kan jeg komme oven på disse boller?

Ud over smør, pålægchokolade eller en god skive ost, vil jeg anbefale dig at prøve min hjemmelavede marmelade. Eller måske min hjemmelavede sundere nutella. Jeg synes mest de egner sig til noget sødt, fremfor f.eks. at komme tunsalat eller hønsesalat på. Det ville også være lækkert at smøre dem med lidt lemoncurd.

Hvis du ønsker opskrifter på glytenfri bagværk, skulle du tage at prøve mine bløde chokoladeboller. De er også søde og gode med smør eller nutella. Ellers har jeg en opskrift på helt klassiske lyse glutenfri boller.

 

Instagram:

Følg meget gerne med på min Instagramprofil lige her.

Kommentarer

 1. Super lækre boller. Hvis man hakker myslien fint og kommer ristede og hakkede hasselnøder i (der var allerede græskar kærner i min mysli, laver mindre boller, så er der perfekte snackboller til børnene, uden synlige kerner😀

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret