Peanutbutter cookies

Peanutbutter cookies med chokoladestykker. En vanvittig lækker småkage som er sprød og alligevel lidt chewie i midten som en ægte cookie skal være.

peanutbutter cookies
peanutbutter cookies

Peanutbutter cookies

 

Her er en opskrift på super sprøde og mega lækre cookies, – som dog absolut ikke er spor sunde. Ofte er mine opskrifter ganske sunde, men de her peanutbutter cookies biksede jeg sammen til en lille værtindegave, og besluttede at vores venner skulle have helt almindelig sukker- og smørfyldte skønne chokolade cookies. Da jeg delte et billede af dem på min Instagram og spurgte om en opskrift var ønsket, var der faktisk en kæmpe jahat på. Så here it goes, – det behøver vel heller ikke at være så sundt det hele. Faktisk spiser jeg langt fra sukkerfrit (desværre) jeg ville ønske jeg kunne sige “nej, jeg tager bare en dadel når jeg er lækkersulten”, men det er sgu desværre ikke altid nok for mig. Men altså sundere kager kan nu også noget, se med i kategorien her.

Her bliver en 12-14 store dejlige peanutbutter cookies.

 

Opskrift på peanutbutter cookies

 

Peanutbutter cookies

Ingredienser

 • 80 g brun farin
 • 100 g smør
 • 100 g sukker
 • 1 æg
 • 1/2 tsk. natron
 • 1 tsk. bagepulver
 • 200 g hvedemel
 • 1 stor spsk. peanutbutter
 • 50 g mandler
 • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

 1. Kom alle ingredienser minus mandler og mørk chokolade i en blender eller food processer og kør til det er samlet i en fedtet og lækker klump cookie dough dej.
 2. Hak mandler og chokolade forholdsvis groft og kom ned i dejen, mos det let rundt med hænderne
 3. Form en masse mindre kugler og kom dem på en bageplade med masser af mellemrum (mine voksede lidt sammen med dette mellemrum – vil nok have 9 kugler til at fylde hele pladen)
 4. Bag ved 175 grader i 15-17 minutter (alt efter hvor sprøde og brændte du ønsker dem) – køl af på en rist

Bedøm denne ret

peanutbutter cookiespeanutbutter cookies

Andre lækre opskrifter på barer, cookies og andet småt og godt.

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til både andre søde sager og desserter samt lidt sundere hverdagsmad. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Her er både budgetvenlige madplaner, kaloriefattige madplaner og hurtige madplaner. Jeg håber, du finder noget, du kan bruge!

Kommentarer

 1. Kære Julie !
  Tusinde tak for et svar – som jeg ovenikøbet blev glad for at høre ! 😀
  Og helt ude af kontekst, har jeg lige et lille spørgsmål ift. den opskrift du har på hønsesalat (som jeg ELSKER): Kan den fryses ned, efter den er lavet?

  1. Hej Camilla.
   Det er jeg SÅ glad for at høre at du gjorde 😉
   Ja det kan den, det har jeg i hvert fald selv gjort 🙂

 2. Først: de her småkager ser guddommelige ud og jeg skal straks have købt farin, så jeg kan få hytten til at dufte skønt og ikke mindst lækkerier til ganen !
  Dernæst. Jeg bliver lidt træt. Træt af den der udskældning af fødevarer og konsekvente opdeling mellem sundt vs usundt. Nej, man skal da nok bestemt ikke basere sin kost på kager som disse. Men for mig er sundhed altså ikke så sort/hvid. Det er en helhed – og for mig personligt er det meget forbundet til glæde og livsnydelse også. Velvære og at unde sig selv de ting i livet man holder af – og for mig er det fx at spise GODE søde sager, kager og generelt god mad. Det er OGSÅ at spise lækker “sund” mad eller mad som fysiologisk nærer kroppen bedst.
  – Og det er ingen kritik af dig, på nogen måde ! Faktisk synes jeg du er blandt de bloggere som virker til at have et mere ‘naturligt’ og afslappet forhold til sundhed ift. diverse mere fanatiske blogs. Det er blot lidt tanker jeg har gjort mig, efter at have fulgt en del blogs.
  God weekend! Og tak for en skøn opskrift !

  1. Hej Camilla. Jeg er fuldstændig enig! Jeg er bare nødt til at gøre det klart for de af mine læsere, der kun kommer efter sunde opskrifter – at denne måske skiller sig lidt ud. Men som du beskriver det, ser jeg også selv “sundhed” som værende en balance, – hvor man har det godt fysisk og psykisk 🙂 Så jeg er helt enig. Tak fordi du følger med 🙂

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret