Byggetilladelse og 1-2-3 start

Indeholder reklame

Så er vi klar, simpelthen! Så kom vores byggetilladelse og nu går vi i jorden. Jeg gæder mig til at dele ud af vores nye boligprojekt

byggetilladelse

boligprojekt

Byggetilladelse og vores nye boligprojekt

 

Yes yes yes, vi har nået en kæmpe milepæl i vores nybyg projekt. Vi fik for det første, efter 8 ugers ventetid vores byggetilladelse. Og her yderligere 8 uger efter er vi gået i jorden. Det er SÅ STORT. Jeg tænker at tage jer med på rejsen, hvis I kunne have lyst til at følge vores nye boligprojekt. I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om vores drømme, tanker, planer og projekter. Jeg vil også forsøge at svare på nogle af de mest stillede spørgsmål på min Instagramprofil. Håber I har lyst til at læse med.

 

Hvorfor vil I flytte fra det gamle hus ved søen?

Det er der flere grunde til. Det er primært beliggenheden af huset der gjorde det. Egentlig ligger huset rigtig smukt i et dejlig kvarter med store smukke gamle villaer, tæt på skov og vand, og med kig ud over søen. Det var også det vi faldt for, da vi købte det i 2018. Men med to små børn, fungerede placeringen bare ikke for os. Vi boede lige ud til en trafikeret vej.

Vi drømte om en stille og rolig lukket vej med stisystemer, legepladser, masser af børn omkring os og skolen tæt på, hvor de selv kan cykle til og fra. Alt dette får vi i det nye. Vi glæder os så meget til at ungerne får en masse nye legekammarater, og at de bare kan lege og cykle ude på vejen. At man ikke konstant skal være nervøs for at de bliver kørt ned. Den nye grund er (for os) på en endnu bedre placering. Vores absolut første prioritet hvad angår område her i byen. Her er faktisk endnu mere natur, skove og sø. Her er geniale løberuter, byens bedste skole (hvad vi har hørt), idræt og foreningsliv. Vi har 4 hold venner meget tæt på herude, vi flytter på en lukket vej (endda nede for enden) med masser af børn. Der ud over får vi et nyt hus, ét uden lige så meget vedligehold som det gamle. Et hus i et plan, som gør vi bruger kvadratmeterne meget mere end det gamle.

Den gamle opvoksede have med store træer og høj hæk kommer vi til at savne, og selvfølgelig søkigget og nogle gamle naboer. Men ellers er vi enormt glade for vores beslutning. Hvis I vil se vores gamle hus, har jeg delt en masse billeder her. 

byggetilladelse

Byggetilladelse, byggefirma og samarbejde

Vi bygger med dinBOLI, som faktisk havde byggeret på grunden. Helt i starten var vi lidt små-skeptiske, da vi ikke kendte til dinBOLI og dét ikke at kunne tage valget selv. Men inden vi købte grunden, undersøgte vi dem nærmere og hørte rigtig meget positivt om dem. Vi besluttede at købe denne her grund og var til vores første møde hos dinBOLI. De virkede enormt dygtige, engagerede, reelle og professionelle, så at valget skulle falde på dem var absolut et plus. Vi var bare glade for at tilfældighederne gjorde sådan at vi endte op med dem.

Da grunden var købt, skulle vi udvikle vores nye hus sammen med dinBOLI. Her blev vi ret hurtige enige om at vi kunne lave noget fedt sammen, dem og jeg. Jeg ville alligevel dele en masse omkring processen og nævne dem mange gange, og dinBOLI ville rigtig gerne vise hvordan det er at bygge nyt hus, set fra et andet perspektiv end deres. Så nu har vi indgået samarbejde, hvorfor indlægget også er markeret som reklame, og jeg glæder mig til at dele det materiale og de videoer vi får lavet.

byggetilladelse

Hvilken type hus har vi valgt og tanker omkring plantegningen

Nå hvad skal vi så bygge for noget? Vi startede med selv at tegne en plantegning som vi havde med til mødet med dinBOLI, hvorefter arkitekt og rådgiver hjalp os med at komme i mål, så placeringen på grunden spillede ift. sol osv. – og så vi kunne ramme vores budget nogenlunde. Der er så mange overvejelser i spil når man laver plantegning, men nogle af vores ønsker var/er:

  • et stort åbent køkken alrum
  • gerne en lidt mere hyggelig hule-agtig stue som dog stadig ligger i forlængelse af køkkenalrummet
  • et forholdsvis stort bryggers og masser af opbevaringsplads
  • 3 børneværelser som ligger en smule væk fra soveværelset, men alligevel tæt på husets hjerterum, så de faktisk vil bruge værelserne.
  • 2 badeværelser, hvor af det store skal have plads til badekar
  • depotrum gemt bag køkkenet
  • alkove
  • overdækket terrasse og læ-spots ude

 

Selve plantegningen kommer jeg ikke til at dele, af sikkerhedsmæssige årsager ift. indgange, indbrud og den slags. Men vi er kommet i mål med en plantegning hvor ovenstående er muligt, hvor huset er i ét plan og er 195 kvadratmeter. Vi synes selv den spiller 100 % og er så glade for resultatet og den hjælp, støtte og vejledning vi har fået fra dinBOLI.

byggetilladelse

Tilvalg og fravalg inden vores byggetilladelse

Nu hvor vi har fået byggetilladelse, skal alle de her valg blive virkelighed. Det startede jo med denne her tilvalg-og-fravalgs-periode. Jeg spurgte jer på Instagram, hvad jeres bedste tilvalg havde været og frem kom dette indlæg. Ét med alle jeres tips til hvad man bare ikke skal gå ned på. Her står der også en masse om de prioriteter vi selv har. Nu har vi taget faktisk alle beslutninger, det er lidt angstprovokerende, for hvad nu hvis man fortryder – men sådan er det jo. Vi har valgt alt lige fra plantegning, lofthøjde, vinduer, mursten, gulve, køkken, bad, bryggers, fliser og stikkontakter og spots. Vi glæder os  så meget til at se alt det vi har besluttet os for, blive udført in real life.

 

Drømmen om et sildebensgulv

Helt fra start har vi drømt om flotte sildebensgulve i hele huset, både fordi vi synes de er fantastisk smukke, men også fordi man kan få det her glidende gulv gennem hele huset, som ikke skal afbrydes af lister. Vi var godt klar over at det ville være en meget dyr prioritering og derfor var vi også enormt meget i tvivl. Men det var et kæmpe ønske for os! Nu har jeg landet et virkelig fedt samarbejde med HARO, som netop laver de her sildebensgulv. Så drømmen er blevet til virkelighed og vi skal have lagt dem i alle rum minus bad og bryggers. Jeg glæder mig simlethen så meget og vil derfor også tage jer med på rejsen i HAROs univers. Vi har allerede været derude én gang og lure, og har også valgt farve. Hvis der er nogle lidt mere gulv-interesserede på linjen, er det dette gulv vi går med: HARO Allegro eg Trend NaturaDur lak overflade artnr. 536372.

sildebensgulv

Køkken

I vores kontrakt er der lagt op til et HTH køkken, da dinBOLI samarbejder med dem. Vi startede derfor med at køre et smut forbi HTH og fandt da også det køkken, bad og skabe vi ønskede. Vi fandt dog ikke frem til en løsning ved HTH, men heldigvis har dinBOLI været rigtig fleksible og det har derfor også været en mulighed at selv levere køkken til byggeriet. Derfor begyndte vi at tænkte lidt andre veje og faldt over FORM Køkken, som ligger på Fyn. Vi kørte en tur dertil og fik en rigtig god oplevelse. Simpelthen de smukkeste snedkerkøkkener, som er lavet lige ude bagved i deres egen produktion. Det gør også at deres priser er meget attraktive, da man undgår et fordyrende mellemled. Vi er nu kommet frem til at det er dem der skal levere vores køkken og det bliver bare så pænt. Jeg glæder mig virkelig til at se det i virkeligheden og tage jer med på rejsen.

bygetilladelse

Det er lige lidt omkring hvor vi står nu med byggetilladelse og en kæmpe gravemaskine på grunden. Det bliver så godt. Nu skal vi bare i gang, det bliver det fedeste. Jeg håber I synes det er hyggeligt at følge med omkring. Hvis man sidder derude og overvejer at bygge, så tjek lige dinBOLI ud, de er anbefalelsesværdige og mulighederne er næsten uendelige, så man får det hus der passer præcist til én.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret