Rejsegilde

Reklame

Rejsegilde

 

Rejsegilde, hotdogs og gode mennesker – hvad mere kan man ønske sig. Så nåede vi hertil, de sidste måneder har været så vilde, der er virkelig sket meget hver gang vi har været ovre og se til huset. Den første ventetid var lang, med alle de beslutninger, der skulle tages, en masse møder og alt for mange dage, hvor man ventede på den byggetilladelse. Men fra de gik i jorden til nu – der er det altså bare gået stærkt. Hvis I vil læse med på vores overvejelser i denne periode omkring tilvalg og fravalg, har jeg skrevet et indlæg her!

Vi bygger med dinBOLI, som jeg har indgået et samarbejde med. Jeg har sagt ja til at dele lidt omkring processen, som jeg alligevel ville have gjort og så har vi også indvilliget i at få lavet en fed film omkring hele processen. Den glæder jeg mig virkelig til at se, det er sådan én, der fanger de små øjeblikke og de forskellige faser af byggeperioden med droneskud.

I fredags havde vi rejsegilde, en milepæl i byggeriet, som blev fejret på bedste håndværkermanér med ristede hottere. Her er lidt billeder fra dagen. En dag hvor håndværkere, familie og venner var samlet til lidt hygge.

 

Tanker omkring materialevalg

Det har været en lidt lang process med alle de her valg, tilvalg og fravalg. Man vil så gerne have det hele jo, og alting virker så fristende og helt uundværligt. Men med virkelig god guidning fra dinBOLI og en masse inspiration fra pinterest, instagram og udstillingshuse er vi der nu, hvor alt er besluttet. Jeg vil klart anbefale, hvis man står og skal bygge nyt, at tage ud og kigge udstillingshuse. Vi så dem, som dinBOLI havde, og vi fik en masse inspiration ud af det. Her kommer lidt om vores materialevalg. Jeg håber, vi bliver glade for alle beslutningerne.

 

Fladt tag

Som I kan se på billederne, har vi valgt at bygge med fladt tag. Det er vi SÅ glade for, at vi har valgt. Vi synes, det giver et vildt lækkert og stramt udtryk til sådan et hus med fladt tag og med de her funkis skarpe linjer. Det er en post, der kostede lidt, men vi valgte at prioritere sådan.

 

Forskellige loftshøjder

Vi har valgt at hæve loftet i midten af huset, så køkkelalrum er 295 cm højt. Det giver både masser af lys og luft indenfor, men vi elsker også udtrykket huset får udvendigt. De andre ender af huset med værelser, stue og bad har 255 cm til loft. Vi har desuden valgt et gipsloft og så med akustikfelter i nogle af rummene. Det kunne da være lækkert i alle rum, men her har vi forsøgt at spare lidt ved at undvære det i børneværelser, soveværelse, bryggers og badeværelser.

 

Vinduespartier- og karme

Jeg elsker glas og kan næsten ikke få nok. For mig var det vigtigt med masser af lys og glas i huset. Så vi har valgt et stort vinduesparti i køkkenalrum med skydedør i. Vi får et sansevindue i stuen, et man kan sidde i og kigge ud. Det har vi set flere steder hos dinBOLI, som vi synes rigtig godt om. Ellers har vi ønsket lidt mere atypisk formede vinduer, enten nogle smalle, aflange, liggende vinduer, som i køkkenet. Eller smalle, høje vinduer som på badeværelse og ved spisebords-pladsen. For enden af gangen har vi også fået sat et stort glasparti i. Vi har ønsket sorte rammer, både indvendigt og udvendigt, da vi synes, det bryder det hvide look og giver lidt kant. Vi kommer til at få 3 ovenlysvinduer, et i køkkenalrum (som er 120*120), et i gangen, hvor man kommer ind i huset, og så et over bruseren på voksenbadeværelset. De to er standard 90*90. Det er jeg også spændt på – især det i bruseren. Jeg kan forestille mig, det bliver virkelig godt.

Elplan

Vi har også været til elmøde, som vi fik at vide fra andre nybyggere, at man godt kunne frygte. At det, man har sat til side langt fra er nok, og at der helt sikkert ville komme enormt meget ekstra på denne post. Heldigvis var det ikke tilfældet for os. Vi havde, inden vi tog til elmødet, haft god dialog med dinBOLI, som havde sat en forventelig pris af til posten. Det endte med at vi måtte smide minimalt mere, end hvad vi var blevet guidet til, og det er jo slet ikke galt. Her havde vi hørt at man nemt kunne smide 70-80.000 ekstra. Og vi har altså fået lige præcis dét el, vi gerne ville have, og som passer perfekt til vores behov. I det hele taget har rådgivningen fra dinBOLI været meget præcis og ærlig, så der ikke er kommet overraskelser, hvilket har betydet stor tryghed.

 

Gulve

Vi skal have et HARO gulv i hele huset. Vores ønske var et gulv, der glider gennem alle rum, altså som ikke afbrydes af lister. Derfor har vi prioriteret lidt på denne post og gået med et sildebensgulv. I bryggers og bad får vi klinker, men ellers. Wauw, jeg glæder mig til at se vores drømmegulv blive lagt i hele huset. Det bliver simpelthen det vildeste. Hvis der er nogle lidt mere gulv-interesserede på linjen, er det dette gulv vi går med: HARO Allegro eg Trend NaturaDur lak overflade artnr. 536372. Allerede nu har vi gjort en del brug af en visualiseringsapp, de har. Man kan tage et billede af sit hus, komme det ind i appen og så smider den det ønskede gulv på – så man får en idé om, hvordan det kommer til at se ud. Det er lidt sjovt at lege med, prøv at se de her billeder fra appen herunder.

Musten og lameller

Vi går med den sten, der hedder Prima Bellagio fra Randers Tegl, og så får vi trælameller på nogle steder. Bl.a. ved carport og terasser. Jeg vil lige give et tip ift. valg af murstenen hvis I skal bygge i et nybyggerkvarter, – undersøg lige hvad jeres naboer skal have, inden I bestiller. Det gjorde vi ikke, og nu har halvdelen af vejen den sten, vi også får. Det går nok, jeg tænker at husene alligevel bliver meget forskellige. Men det kunne da være meget rart at vide, inden man gik med den farve. Nu sætter lokalplanen i vores område også lidt begrænsninger for hvor lyse stenene må være, hvilket man også skal være opmærksom på ved køb af grund. Det vil være ærgerligt at have et stort ønske om et hvidt nybyg og så finde ud af at det slet ikke kan lade sig gøre.

 

Køkken og bad

Vi har bestilt vores køkken, badeværelsesmøbler og bryggers gennem FORM køkken. De laver snedkerløsninger, og her kunne vi designe præcis efter vores ønsker og behov. Vores køkken-ø bliver i lys eg med fingertappede skuffer og en hvid corian bordplade. Vores kogeniche og højskabe bliver i sort fenix laminat, også med corian bordpladen henne ved kogenichen. Fenix laminat er ret praktisk med fedtede fingre, det er slidstærkt, ridsefrit (nemt at fjerne ridser fra) og med vandafvisende overflade. Så har vi valgt en bruneret messing vandhane fra Quooker og sort armatur på badeværelser og i bryggers.

Døren fra køkken til soveværelse bliver en newyourker én af slagsen og det samme bliver selve glasvæggen i bruseren. Ellers er resten af dørene indenfor en hel standardudgave.

Så spændende og nervepirrende, at man har valgt det hele og nu bare venter på at se tingene udfolde sig. Indtil videre har vi kun været positiv overrasket. Rummene og glaspartierne er større, end hvad vi forestillede os. Så jeg glæder mig til at se de næste processer ske.

 

Næste step

Nu bliver næste step at få murret op, lavet med VVS-arbejde og få sat det indvendige loft op. Jeg deler løbende ovre på min instagramprofil ogå.

Se også dette indlæg, jeg delte da vi lige var gået i jorden. Her skriver jeg lidt om, hvorfor vi flyttede fra vores gamle hus, hvorfor vi gerne vil bygge nyt, og hvorfor området lige er her, hvor det er. Her er billeder af huset, som det kommer til at se ud og af køkkenet.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret