Burgerboller – søde bløde briocheboller

Her er min bedste burgerboller opskrift, bløde luftige hjemmelavet burgerboller med sesam på toppen.

Burgerboller
Burgerboller – helt lyse luftige briocheboller, helt perfekte til burgere

 

Burgerboller

 

Her er en opskrift på de bedste og nemmeste burgerboller. De her er lyse, bløde, smørfyldte og med en let saltet smag. De kan sagtens laves med lidt grovere mel, hvis du ønsker en mere grov bolle. Sådan som de er her, er de helt lyse som briocheboller skal være.

 

Sliders

Du kan sagtens lave de her burgerboller om til nogle mindre nogle af slagsen. På den måde kan du bruge dem til sliders og fylde dem med lidt forskelligt. Det er det perfekte gæstemad, så kan folk selv samle og være med til at beslutte hvad I skal have. Lav f.eks. en skål med guacamole, en salsa, en rødbedehummus, en mayo med rosmarin, en hjemmelavet ketchup, en tzatziki og/ eller en haydari. Snit lidt forskelligt grønt, f.eks. salatblade, agurk, tomat, rødløg – det kan også være grillede peberfrugter. Lav eller køb nogle falafler, saftige oksekødsbøffer, vegetariske rødbedebøffer, grillede kyllingebryst, panerede sprøde kyllingenuggets eller panerede hvide fisk. Så kan folk samle lige den burger de elsker aller mest.

De kan selvfølgelig også laves i normalstørrelse de her burgerboller. Så kan du jo bare bestemme hvad fyldet skal være og på den måde spare lidt tid. Nu har du i hvert fald opskriften på mine bedste burgerboller

Burgerboller

Opskrift til 8 store burgerboller

Forberedelsestid

15 minuter

Tilberedelsestid

80 minutter

Samlet tid

95 minutter

Ingredienser

 • 3 dl mælk
 • 80 g smør
 • 25 g gær
 • 1 spsk. sukker
 • 1 tsk. salt
 • 1 æg + 1 til pensling
 • 575 g hvedemel
 • sesam til toppen

Sådan gør du

 1. Varm mælk og smør til smørret lige netop smelter og mælken bliver lun
 2. Kom det i en røremaskine (eller skål) og tilsæt gær. Rør til gæren er opløst
 3. Tilsæt sukker, salt, 1 æg og mel og rør igen. Hvis du bruger røremaskine, så giv den 7-8 minutter til dejen slipper kanterne. Hvis du rører i hånden, så bare rør så meget du kan, ind til dejen bliver godt smidig.
 4. Læg et stykke film og viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 60 minutter på køkkenbordet.
 5. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 6. Nu skal bollerne formes så runde du kan. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
 7. Pensl med et sammenpisket æg og drys med sesam
 8. Bag I midten af ovnen i 15-20 minutter til bollerne er gyldne og sprøde under bunden

Bedøm denne ret

Burgerboller

Burgerboller

Opskrifter på hjemmelavet burger

Jeg har for nyligt postet lidt forskellige idéer til burgere. Min favorit er den med oksekød, helt klassisk og overdrevet lækker. Snup din favoritopskrift her

 

Frysevenlige burgerboller

De her burgerboller kan sagtens fryses. Jeg fryser altid det brød ned jeg bager, og tager blot en enkelt op og smider på risteren når den skal spises. Du kan roligt bage en dobbeltportion og fryse ned. Så er der da til en anden god gang man skal have burgere.

 

Lyse boller til morgenmaden også

Ud over at bruge de her burgerboller til burgere, kan du også sagtens bruge dem som helt almindelige lyse boller. De fungerer også glimrende som en klassisk morgenmadsbolle med ost eller med pålægchokolade for den sags skyld.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. De ser gode ud. Hvis du vælger at lave sliders af denne portion, hvor mange vil der så blive og er bagetiden stadig det samme? 😀

  1. Hej Sofie. Jeg tror jeg ville halvere størrelsen på bollerne, så der kommer dobbelt så mange ud af opskriften. De skal klart også bage lidt kortere tid så, men nok ikke kun halvdelen af tiden. Men vil alligevel begynde at tjekke til dem i ovnen her fra 🙂

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret