Bønnepasta med laks, grønt og kokosmælk

En opskrift på den bedste bønnepasta med laks, godt med grøntsager og en kokossauce. En super nem pastaret, som er perfekt til hverdagen. Retten kan serveres vegetariske, med laks, med kylling eller sprød bacon.

bønnepasta
bønnepasta

Bønnepasta med grønt, laks og kokosmælk

 

For et par weekender siden var jeg sammen med Stinna, som I sikkert kender fra hendes smukke madblog. Vi var fast besluttet på at skulle lave en rabarberkage sammen, da rabarberne simpelthen er så smukke og skønne lige nu. Men vi blev dog også enige om at vi nok måtte have noget aftensmad, inden vi spiste os mætte i kagen. Derfor kom denne bønnepasta på banen. Retten består af bønnepasta, godt med grønt, en kokosmælk og en pakke laks til mig (Stinna er jo vegetar).

Retten vil være glimrende med kylling i stedet for laks, eller med lidt frisk ingefær i.
Jeg håber I får lyst til at give jer i kast med denne bønnepasta. Her er nok til 3 store portioner

 

Opskrift på bønnepasta med kokossauce

Her får du min opskrift på bønnepasta med kokossauce. Som jeg skriver i opskriften, kan du også sagtens bruge almindeligt pasta.

Bønnepasta

Ingredienser

 • 1/2 pakke bønnepasta (alternativt almindelig pasta, squashpasta eller nudler)
 • 1 porre
 • 3 fed hvidløg
 • 1 peberfrugt
 • 1 spsk. rød karrypasta eller sambal olek
 • 1 spsk. mango chutney
 • 50 g. edamammebønner fra frost
 • 200 g fersk laks
 • 3 spsk. soya (salt kan også sagtens bruges)
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 spsk. karry
 • 1/2 lime eller 1/3 citron
 • som pynt: ristede pinjekerner, cherrytomater og frisk persille

Sådan gør du

 1. Kog bønnepastaen efter anvisning
 2. Rengør og hak porre fint, riv hvidløgene og hak peberfrugten
 3. Kom lidt olie, karrypasta og mangochutney på en pande / i en wok og rist ovenstående sager af i det.
 4. Kom de frosne edamammebønner og laksen ved og rist, indtil laksen er let farvet.
 5. Kom soya, kokosmælk, karry og lime/citronsaft ved og lad det simre godt.
 6. Kom pasten over i wokken og vend det hele rundt
 7. Server med ristede pinjekerner, frisk bredbladet persille, halverede cherrytomater og ekstra lime eller citron

Bedøm denne ret

 

bønnepasta
bønnepasta

Andre lækre pastaretter

Jeg har en hel kategori med pastaretter, som du kan finde inspiration i til din næste pastasalat eller til din varme pastaret i sauce. Her er et par eksempler:

 

Instagram, Facebook og gratis nyhedsbrev

Følg gerne med på min instagramprofil og min facebook-side også, hvor jeg deler en masse madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge, som består af en masse nemme hverdagsretter, altid med godt med grøntsager.

Kommentarer

 1. Jeg er lidt forvirret. I din vejledning står der, at der skal sambal olek i og at mangochutney skal tilføres på to tidspunkter. Vil du ikke lige præcisere? 🙂 Kan man bruge grøn i stedet for rød karrypasta? Tak for en dejlig blog.

  1. Hej igen 🙂 Jeg kan sagtens forstå du er forvirret, har lige kigget opskriften igennem og rettet den til så den giver bedre mening. Sig endelig, hvis den stadig er forvirrende 😉

  1. Det mangochutney gør, er at det både giver lidt stærkt, noget sødt og noget syrligt. Jeg vil klart anbefale dig at købe et lille glas, de er ikke særlig dyre – og så kan det bruges til alverdens lækre sager. F.eks. til veggiedeller eller til thairetter. Men ellers kan du nok godt undvære det, eller bruge lidt ekstra krydderi i, måske lidt citronsaft og noget sødt (kokossukker er ret lækkert) 🙂

 2. Ihhh, hvor ser det lækkert ud. Imponerende at I bare sådanne fandt på det. Det kunne være rigtig sjovt at prøve at lave den med kylling:-)

  1. Mange tak 🙂 Det blev rigtig lækkert og kylling vil absolut være et hit her i. Meld meget gerne tilbage, hvis du vil forsøge dig med det. Jeg venter spændt på resultatet 🙂

Vis alle kommentarer (10)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret