Baba Ganoush, den skønneste auberginedip

Baba ganoush er en dip lavet på bagte auberginer, tahin, spidskommen, hvidløg og andet godt. Den stammer fra det mellemøstlige køkken.

baba ganoush
baba ganoush

Baba ganoush

 

For et par uger siden havde vi besøg af familien til aftensmad en hyggelig fredag aften. Jeg besluttede at menuen skulle stå på mellemøstligt inspireret mad. Så vi fik falafler, oksekebab-spyd, tzatziki, naanbrød, tabbouleh (en salat med bulgur og friske krydderurter) og så denne lækre auberginedip: baba ganoush. Jeg elsker den slags mad, da jeg først og fremmest er tosset med spidskommen, som jo er ganske essentiel i alle opskrifterne. Så er jeg bare også vild med sådan noget nipse, finger-mad. I ved, hvor der er en masse forskellige smage og konsistenser.

Baba ganoush er en dip på bagte auberginer, som blendes med en cremet tahin, lidt syrlighed fra lime og kryddersmag fra spidskommen og hvidløg. Et helt perfekt mix i både smag og konsistens. Jeg har drysset lidt friske granatæblekerner hen over, fordi det er et frisk og sprødt touch, og så er de bare så smukke. Her var nok til 6-8 personer, hvis det blot er som tilbehør.

 

Opskrift på baba ganoush

Baba ganoush

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

 • 2 auberginer
 • 1 fed hvidløg
 • 2 spsk. tahin (gerne en lys én)
 • 1 tsk. spidskommen
 • saft fra 1/3 lime
 • 1/2 tsk salt

Til toppen

 • mynteblade
 • lidt ekstra olie
 • granatæblekerner
 • et drys paprika

Sådan gør du

 1. Prik huller i dine auberginer med en gaffel og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
 2. Kom bagepladen i ovnen og bag auberginerne i 40 minutters tid ved 200 grader
 3. Flæk de bagte auberginer midt over og udhul dem, så du får alt kødet fri
 4. Kom auberginekødet i en blender sammen med hvidløg, tahin, spidskommen, limesaft og salt
 5. Kom den cremede dip i en skål og pynt den med f.eks. granatæblekerner, paprika og mynteblade.

Bedøm denne ret

baba ganoush
baba ganoush

Hvad kan man servere til en baba ganoush?

Du kan servere den sammen med chips, knækbrød eller madbrød som en slags starter eller snack. F.eks. til dette indiske naanbrød. Du kan også servere den som en del af en tapas. I sådan en tapas kan du jo lave nogle simple salater, nogle flere dips, lidt brød og igen servere sammen med knækbrød, chips, nødder, oliven og den slags. Jeg kommer her med lidt tapasforslag

 

Tapasforslag

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret