Auberginefritter med paprika, limeskal og agavesirup

Her er e opskrift på auberginefritter som smager virkelig godt, både lidt stærkt, lidt saltet og sødt. De er samtidig også både sprøde og fedtede, bløde og faste. En virkelig skøn kopi.

auberginefritter

Auberginefritter

Jeg fik et tip om til disse fritter af en veninde forleden. Hendes kæreste er en haj i køkkenet og havde kreeret noget lignende til dem. Jeg vil derfor skynde mig at sige at opskriften ikke helt er opfundet af mig (desværre) – men de gav mig lov til at dele. Det er nemlig noget af det lækreste tilbehør jeg længe har smagt. Kombinationen af noget blødt, noget sprødt, noget stærkt og noget sødt lyder bare som sød musik i mine ører. Portionen rækker til en skålfuld fritter (nok som tilbehør til 4)

 

Opskrift på auberginefritter

 • 1 stor aubergine
 • 2 dl mælk (jeg brugte havremælk)
 • 2 dl fuldkorns majsmel
 • 2 tsk. salt og et drys peber
 • 1 spsk. paprika
 • 2 økologiske limefrugter
 • 2 spsk. agavesirup
 • 3 spsk. olie

 

 1. Skær auberginen i “fritter-størrelser” og kom dem i en skål sammen med mælken
 2. Lad dem ligge og suge mælken til sig i 30-60 minutters tid (helst 60, men er du den utålmodige type som jeg, er 30 altså også ok)
 3. Kom mel, krydderier og skallen fra begge lime i en skål
 4. Kom fritterne over i melet og vend dem godt
 5. Kom dem på en bageplade og drys med olie og sirup
 6. Bag dem ved 220 grader i 15 minutter til de er dejlig sprøde

auberginefritter
auberginefritterBrug også andre rodfrugter

Du kan også lave disse fritter på f.eks. sød kartoffel, squash, gulerødder eller almindelige kartoffelbåde. Hvis du bruger gulerødder, skal de bage lidt længere tid end de andre. Det samme gælder for kartofler. Men jeg vil helt sikkert prøve at variere lidt i opskriften. Du kan også sagtens skifte lidt ud i krydderierne, f.eks. bruge spidskommen, koriander eller garammasala frem for paprika.

 

Spis disse auberginefritter sammen med f.eks. kyllingefrikadeller, tzatziki og en spidskålssalat

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

 1. Tak for gode madplaner, der gør hverdagen lidt lettere som børnefamilie. Dit link til meatza på oksekød er inaktivt, kan du lave et nyt så madplan uge 5 linker til opskriften? Jeg har prøvet at søge den frem på siden, men uden held. Og en anden lille bøn, det kunne være MEGA fedt hvis du angiver mængden man skal købe på dine indkøbslister.

  1. Hej Lise.
   Mange tak for dine inputs.
   Ja det er rigtigt at meatzaopskriften ikke virker. Jeg tog den faktisk af på et tidspunkt fordi den var så gammel, så tænkte måske at ingen brugte den. Beklager, hvis du gerne ville have lavet den. Men linket fra madplanen skal selvfølgelig også lige ændres så.
   På alle mine nye madplaner har jeg sat mængder på, det begyndte jeg på for efterhånden lidt lang tid siden. Men de helt gamle madplaner har ikke mængde på. Hvis du kigger alle dem jeg har lavet det seneste år, så har de 🙂

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret