Scones med chokolade

Scones med chokolade er en blanding mellem kage og brød. På en måde minder de lidt om chokoladeboller, hvilket gør, at man gerne må spise dem med smør på. Men de er bare langt sødere og mere kompakte “kage-agtige” i sin konsistens. Det bedste!!

Scones med chokolade

Kender I til scones? En klassiker fra bageren, som smager så godt. En slags chokoladebolle, bare bedre. Det er slet ikke så svært at bage sine egne scones! Her får I vores opskrift på chokoladescones og en video af hvordan vi gør det.

Scones

Opskrift til 12 styks

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

14-16 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

  • 2 tsk. bagepulver
  • 320 g hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g smør
  • 2 dl koldt mælk
  • 70 g chokolade

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Bland de tørre ingredienser i en skål
  3. Skær smør ud i små tern og smuldr det i melet.
  4. Tilføj mælk og rør rundt
  5. Hak chokolade groft og kom ved, saml dejen godt.
  6. Rul den ud på et meldrysset bord, så den måler cirka 25*20 cm.
  7. Skær ud i firkanter, jeg fik 12 ud af det. Spred dem let på en bageplade beklædt med bagepapir
  8. Giv dem cirka et kvarter i ovnen og lad dem køle af på en rist.

Bedøm denne ret

Video af hjemmelavede scones

Kan scones fryses?

Ja det kan de godt, så kom endelig dine overskydende scones i fryseren, så de kan spises en anden dag. Du kan også vælge at komme ubagte scones i fryseren, hvis du laver en meget stor position og ønsker, at den skal række til flere gange. Dagen du ønsker at bage dine scones, tages de blot op af fryseren og bages 5 minutter længere.

 

Kan man komme andet i end chokolade?

Du kan sagtens skifte lidt ud i smagen. F.eks. kan man skifte den mørke chokolade ud med hvid chokolade og f.eks. tilføje hindbær her i. Sådan en opskrift kommer snart her på siden også. Man kan komme nødder i sine scones eller måske lave en variant med appelsinskal.

 

Er det svært at lave scones med chokolade

Absolut ikke! Det er faktisk enormt nemt. Det tager mindre end en halv time alt i alt. Det er blot at blande et par simple og få ingredienser sammen i en skål, rulle det ud, skære firkanter ud og bage dem i et lille kvarter. Og bum, lækre nybagte scores med chokolade! Jeg tænker det er et meget godt bud på noget nemt man hurtigt kan servere til gæster. Hvem elsker ikke en god omgang scores med chokolade.

 

Hvor kommer scones fra?

Scones er en slags bolle bagt med bagepulver og ikke på gærdej. Den kommer fra Scotland. Den er mere kompakt end en klassisk bolle, da den ikke hæver på samme måde. Men det er ikke en dårlig ting, en scone er vildt lækker i både smag og konsistens. Den er lidt mere kage-ish end en bolle, lidt mere smuldrene (og det er altså på en god måde).

 

Andre lignende opskrifter

Andre typer sød bagværk, som nærmest er en kombi mellem kage og brød:

 

Inspiration til desserter og sødt bagværk på min Facebook-side

Ovre på min Facebook-side deler jeg flere gange om ugen inspiration til søde sager og desserter. Find mig ved at søge på “Julie Bruuns blog” og tryk “Følg” – så popper mine opslag automatisk op i dit feed. Her får du også indblik i alle de nye opskrifter på min side. Jeg håber, vi ses derinde!

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret