Tandoori kylling

Tandoori kylling er en omgang indisk inspireret smagseksplosion som de her kyllinger er vendt i og dernæst kommet på spyd. Jeg har grillet spydene for at få så meget stegeskorpe og sprødhed som muligt.

tandoori chicken

Tandoori kylling

 

Her får I mit bud på en helt genial måde at tilberede og smage sit kylling til på. Jeg har lavet en blanding af yoghurt, tomatpuré, hvidløg, ingefær og en masse krydderier. Det hele har jeg vendt kyllingebryst i og ladet det trække lidt smag. Så kommer jeg det på spyd og griller det, blot på en grillpande. Men når vejret tillader det og vi skal til at grille på terrassen igen, så skal de her dælendytme på grillen.

Det smager virkelig skønt. Nu elsker jeg også det indiske køkken, åh der findes så mange gode indiske favoritter – f.eks. tikka masala og butter chicken. Denne her omgang tandoori minder også lidt om gryderetterne, men så alligevel ikke. For der laves ikke en sauce som de andre retter. Her er det blot kylling, som man så kan servere til alverdens tilbehør. Jeg kommer med flere idéer nedenfor. Nu først min opskrift på tandoori.

Tandori kylling

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • 1 tsk. kardemomme
 • 1/2 tsk. kanel
 • 2 spsk. spidskommen
 • 1 spsk. paprika
 • 2 tsk. gurkemeje
 • godt med salt og peber
 • 2 spsk. citronsaft
 • 2,5 dl yoghurt naturel
 • 100 g tomatpuré
 • 3 fed hvidløg, presset
 • 3-4 cm frisk ingefær, skrællet og revet
 • 400 g kylling (jeg brugte inderfilet)
 • spyd, olie til stegning og lime + koriander til servering

Sådan gør du

 1. Start med at blande alle ingredienser til marinaden i en skål
 2. Kom kyllingen ned i marinaden og lad det stå og trække, gerne flere timer i køleskabet. Men jeg har nu også lavet det et par gange hvor det kun har stået i marinaden i 10-15 minutter. Hvis du mangler noget at lave imens det trækker, kan du jo lave raita og rispilaf.
 3. Kom lidt olie på en grillpande (eller almindelig pande)
 4. Sæt kyllingen på spyd og steg dem på panden. De skal have et par minutter på hver side ved forholdsvis høj varme, ind til de er gennemstegte.
 5. Server med frisk lime og evt. lidt hakket friske krydderurter – jeg har brugt koriander.

Bedøm denne ret

Tilbehør og serveringsmuligheder til tandoori

Jeg har serveret det sammen med en omgang rispilaf og raita. Jeg synes måltidet var sindssygt lækkert, men denne her spidskommen, lime og ingefærsmag lidt gennemgående for det hele. Vi fik det blot til hverdag og det var et hurtigt og nemt måltid. Skulle jeg servere det til gæster, vil jeg også bage naanbrød og måske lave en indisk salat til.

 

Brug enten kyllingelår, bryst eller lav små spyd ud af din tandoori

Jeg bruger blot kyllingebryst hertil, mest fordi jeg synes det er nemmere end kyllingelår. Det hele kan spises og der er også lidt mindre fedt på en lårerne. Men er du mest til kyllingelår, så kører du bare med det. Du kan også lave det i mindre stykker og bruge inderfilet. Jeg har denne her gang lavet det på spyd, det ser bare indbydende ud og ungerne synes det er lidt sjovere på den måde. Men igen – du kan sagtens bare stege stykkerne direkte på panden.

 

Børnevenlig mad

Vores ungerne spiste det, rub og stub. De er ikke kræsne, men de er nu også bare helt almindelige børn som også siger ad af og til og som sorterer og undlader alt der minder om et salatblad, en krydderurt eller løg. Dog er de ret gode til forskellige smage, og det indiske køkken er de også til. Denne her ret spiste de i hvert fald. Jeg kogte almindelige ris til dem, hvor vi voksne fik rispilaf og så lavede jeg til agurk, majs, ærter, avodao og peberfrugt ved siden af til dem også. Er du ude efter børnevenlige retter, så kig meget gerne med her. Jeg har samlet en masse inspiration om emnet.

tandoori

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret