Squashspaghetti med pesto og laks

squashspaghetti med pesto
squashspaghetti

Squashspaghetti med pesto med varmrøget laks

 

Squashspaghetti er jo egentlig “bare” squash, som jo ikke rigtig smager af så meget. Men når man strimler det på denne her måde, bliver det lidt spaghetti-agtigt. Så kan man vende det i den smag man bedst kan lide. Pludselig bliver noget ret simpelt, virkelig lækkert. Det kunne være guacamole, det kunne også være en rød pesto (som f.eks. denne peberfrugtpesto). Det kunne også være en baslikumspesto som her, som enten kan laves selv, eller købes færdiglavet. Jeg har til denne version, købt mig til en – da min frokost gerne bare må være nem.

Jeg har ud over squashspaghetti med pesto, tilføjet edamame bønner, avocado, varmrøget laks og hjemmesyltede rødløg. Her kommer opskriften på squashspaghetti med pesto, jeg håber I kan bruge det

Squashspaghetti med pesto

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

 • 1 stor squash eller 2 små
 • 3 spsk. basilikumspesto
 • 1 dl edamammebønner (pillede, fra frost)
 • 1 håndfuld syltede rødløg
 • 1 avocado
 • 100 g varmrøget laks
 • 1 spsk. pinjekerner (ristede)
 • evt. lidt basilikumsblade til toppen

Sådan gør du

 1. squashen skal strimles til spaghetti, dette gøres på et jern der hedder spiralizer
 2. Vend din squashstrimler rundt i pesto og kom det i en skål
 3. Kom de frosne edamammebønner i en skål og hæld kogende vand over, så de tør op. Hæld vandet fra igen og kom bønnerne over squashen sammen med de syltede rødløg (ikke eddiken de ligger i)
 4. Kom avocado og laks over salaten (laksen pilles af skindet, som smides ud)
 5. Top med de ristede pinjekerner (skal blot lige ristes af på en tør pande) samt frisk basilikum

Bedøm denne ret

Variationer med squashspaghetti retter

Man kunne også skifte laksen ud med kylling eller sprød ristet chorizopølse. Man kan også lave en vegetarisk version og bruge falafler i stedet. Hvis der er andre grøntsager du elsker, så bare i med det. F.eks. ville cherrytomater, peberfrugt eller agurk også sagtens kunne bruge. Fremfor pinjekerner, kan du toppe den med cashewnødder eller græskarkerner. Personligt er pinjekerner dog min favorit.

 

Tilbehør til squashspaghetti med pesto

Her var nok til 2 personer som hovedmåltid – især hvis vi blot snakker til frokost. Eller til 4 som tilbehør, hvis det er i blandt lidt andet. Hvis nu man f.eks. får brød og dips til, og evt. en anden lille salat til kunne det være en super aftensmad. En “salat” som også er nem, og som kunne passe her til er de her bagte bbq blomkål. De er nemlig varme og krydrede og fungerer derfor super godt som modspil til denne friske og kolde salat.

squashspaghetti med pesto

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hvilken spiralizer bruger du? Jeg synes det er svært at vælge den rigtige, hvor kniven er skarp, den er nem og rengøre, og hvor der ikke går en masse af grøntsagerne til spilde.

Vis alle kommentarer (1)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret