Spicy cucumber salat

Her er en meget nem opskrift på en spicy cucumber salat. Den er super simpel og med få ingredienser. Den perfekte tilbehørs salat til det asiatiske køkken. Ud over at få opskriften på agurkesalaten, deler jeg lige lidt idéer til hvad du kan servere den sammen med nedenfor.

spicy cucumber salat

Spicy cucumber salat

 

Denne her simple salat eller grønne tilbehør smager jo så godt. Man kan snap kalde det en opskrift, da det er så simpelt og med få råvarer. Men det er bare et virkelig lækkert tilbehør til mange retter. Især i det asiatiske køkken. Desuden er denne her spiralmetode til agurkerne ret sjov, så hvis man ikke serverer dem i marinaden – kan det også bare være en idé til madpakken med de twistede agurker.

Her får I opskrift på marinaden og en video af hvordan man skærer dem som de her spiraler.

Spicy cucumber salat

Opskrift til 4 som tilbehør

Ingredienser

 • 6 mini agurker / skoleagurker
 • 3 spsk. soya
 • 2 spsk. ris vinegar
 • 1 spsk. chiliolie
 • 1 spsk. sukker
 • 3 spsk. sesamolie
 • sesam til toppen + salte peanuts
 • forårsløg

Sådan gør du

 1. Hvis du ønsker dine agurker skåret i de her spiraler, skal de lægges på et skærebræt med en spisepind på hver side af den. Det er så man ikke skærer helt igennem agurkerne. Snit så på tværs af agurken, ned til pinden.
 2. Så vender udu lige agurken en omgang, så den snittede side vender nedad. Nu snitter du endnu engang, men ikke tværs, men skråt (se video)
 3. Gør det ved alle agurkerne og kom dem i en skål
 4. Kom så alle øvrige ingredienser herned og vend rundt
 5. Anret med hakkede peanuts, sesam og hakkede forårsløg

Bedøm denne ret

Video af spiral agurker

spicy cucumber salat

Hvad kan du servere spicy cucumber salat sammen med?

Sådan en omgang spicy agurkesalat er jo idéel sammen med andre asiatiske retter. Så her kommer et bud på tilbehør hertil.

 

Andre bud på asiatisk agurk salat

Du kan jo også sagtens blot skære agurkerne i små tern. Du kan også supplere salaten op, så du f.eks. også komme bønnespirer, mynte, løg eller cherrytomater her i. Eller nudler også. Det smager sikkert også rigtig godt i marinaden. Jeg får helt lyst til at lave en kombination af alle de her ting og kreere en ny asiatisk salat. Hvis I prøver den, så meld lige tilbage om det kunne noget. Okay?

 

Besøg gerne min Pinterest profil

Den er spækket med god inspiration, og jeg har for nyligt ryddet op og gjort det pænt derinde. Så det ville da være super dejligt med lidt nye følgere på det medie også. Følg med lige her. 

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret