Pasta i avocadopesto med kæmperejer

Pasta i avocadopesto med kæmperejer er en lækker pastaret, som er hurtig og velsmagende.

Pasta avocadopesto  Pasta med tigerrejer

Pasta i avocadopesto og kæmperejer

 

Denne her pastaret er både cremet, fyldig, mættende og alligevel frisk og sprød. Den er med inspiration fra min vildt søde og dygtige kollega Maria Vestergaard. Hendes version kan I finde her. Min ret er med rejer, hvilket Marias ikke er. Desuden har Maria udelukkende brugt spaghetti, hvor jeg har suppleret med en squash jeg strimlede til “spaghetti” også. Selve pestoen er stort set ens. Dog havde jeg ikke helt nok cashewnødder, så jeg supplerede med pinjekerner. Du kan sagtens nøjes med at bruge den ene slags. Jeg tilsatte lidt salt til pestoen, da jeg synes det manglede en smule og så brugte jeg lime frem for citron, simpelthen bare fordi det var det mit køleskab bød på.

Jeg håber I har lyst til at prøve opskriften af. Det er nemt, sundt og virkelig lækkert

Pasta i avocadopesto

Opskrift til 4 personer

Cremet pastaret vendt rundt i en lækker hjemmerørt avocadopesto. Pastaen er toppet med grillede squash og stegte rejer.

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

10 min

Samlet tid

25 min

Ingredienser

Avocadopesto

 • 1 avocado
 • 1 lille fed hvidløg
 • 2 spsk lime- eller citronsaft
 • 1 håndfuld frisk basilikum
 • 1/4 dl olie
 • 1/4 dl vand
 • 80 g cashewnødder og/eller pinjekerner (ristede)
 • 1/4 tsk. salt

Pasta, squash og rejer

 • 200 g spaghetti (målt inden kogning)
 • 2 squash (1 som spaghetti og 1 der grilles)
 • ekstra cashewnødder og/eller pinjekerner (ristede)
 • ekstra frisk basilikum
 • evt kæmperejer (jeg brugte en pose fra frost på 300 g)

Sådan gør du

 1. Start med at riste dine pinjekerner og/ eller cashewnødder på en tør pande, til de får let farve. Tag dem af panden. Nogle skal du bruge til din pesto og resten som pynt.
 2. I en minihakker, blender eller food processor kommer du ingredienserne til pestoen. Blend det rundt til det er helt cremet.
 3. Kog spaghettien efter anvisning og si efterfølgende vandet fra
 4. Striml din ene squash, så det får samme tekstur som spaghetti.
 5. Vend nu spaghetti og squash spaghetti rundt i pestoen og det i en stor skål
 6. Skær den anden squash i skiver og rist dem på en pande, jeg brugte en grillpande. Bare lige et par minutter på hver side. Kom dem over spaghetti-blandingen
 7. Hvis du ønsker rejer, skal disse steges på en pande i lidt olie. Hæld noget af vandet fra undervejs og giv dem til de er fine lyserøde.
 8. Kom dem over i skålen og top med resten af de ristede pinjekerner/ cashewnødder og lidt ekstra frisk basilikum

Bedøm denne ret

Pasta avocadopestoPasta avocadopesto

Pasta med tigerrejer

Hvis du synes om denne her pastaret, vil du garanteret også elske denne her – som nemlig også er vendt i en avocadocreme. Men med sprød chorizopølse og bagte grøntsager. Eller måske en pastaret med basilikumspesto, hvidløgsbagte tomater og sprød chorizo.

Rigtig god fornøjelse med de lækre pastaretter.

Maria Vestergaard

Jeg vil i øvrigt lige anbefale at kigge med ovre hos Maria. Hun er ud over at være mega dygtig til at lave mad, pishamrende sød og rar. Et af de kærligeste mennesker jeg kender, som altid giver kæmpe krammere og har det største smil på, altid! På hendes blog skriver hun desuden en masse om det at være mor til to (snart 3) små spilopper og deler en masse om deres store nybyggerdrøm.

 

Instagram, Facebook og gratis nyhedsbrev

Følg gerne med på min instagramprofil og min facebook-side også, hvor jeg deler en masse madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge, som består af en masse nemme hverdagsretter, altid med godt med grøntsager.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret