Salat med bagte gulerødder og appelsin

En lækker salat med bagte gulerødder og appelsin. Den er glimrende at servere sammen med et stykke kød, fritter og et glas rødvin. Ret god weekendmenu! Salaten består af en grøn bund, jeg bruger rucola – men du kan bruge hvad som helst. Så har jeg bagt nogle gulerødder i ovnen med en krydderolie over. Ristet kikærter på panden og med masser af krydder! Og blandet det hele sammen med avocado, rødløg, appelsin og ristede pinjekerner. Mums. Håber det kan bruges.

salat med bagte gulerødder

salat med bagte gulerødder og appelsin

Salat med bagte gulerødder og appelsin

 

Prøv lige denne salat. Den smager så godt, indeholder godt med smag og krydder. Masser af syre, saft, fedme og sprødhed. Hvis du spiser den som tilbehør til andet, rækker den til 4 personer. Hvis man blot får salaten som hovedret i sig selv, holder den til 2 personer. Jeg synes egentlig den udgør en rigtig fint frokost, hvor man ikke behøver noget til.

Salat med bagte gulerødder og appelsin

Opskrift til 4 som tilbehør

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Ingredienser

Bagte gulerødder

 • 400 g gulerødder
 • 2/3 dl olie
 • 1 tsk. stødt spidskommen
 • 1 tsk. sennep
 • 1 spsk. sirup eller flydende honning
 • 1 godt nip cayennepeber eller chilipulver
 • 1 stor tsk. salt + godt med sort peber

Ristede kikærter

 • 1 dåse kikærter (400 ml)
 • 1 tsk. karry
 • godt med salt og peber

Andet

 • 1 bakke rucola
 • 2 appelsiner
 • 2 avocadoer
 • 1/2 rødløg
 • 1 håndfuld pinjekerner
 • evt. feta og oliven, er der på den i videoen

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Skær gulerødder i skiver, jeg skræller dem ikke – men skyller dem bare
 3. Bland olie, spidskommen, sennep, sirup, Cayenne, salt og peber sammen i en skål og hæld cirka halvdelen af det over gulerødderne (måske lidt mere end halvdelen), gem resten.
 4. Bag gulerødderne med olien på i 20-25 minutters tid. Vend dem undervejs.
 5. Dræn dåsen med kikærter og kom dem på en varm pande med lidt olie. Rist dem sprøde og drys dem med karry, salt og peber.
 6. Skyl ruccola, dup det tørt og kom det på en fad
 7. Sær avocado og rødløg i skiver, og appelsiner i stykker.
 8. Hæld nu de bagte gulerødder over salaten samt de ristede kikærter.
 9. Rist pinjekerner på panden (gerne bare i den olie/ krydder rest du har tilbage)
 10. Kom avocado, rødløg, appelsinstykker og de ristede pinjekerner over salaten og slut med den rest dressing du har gemt fra gulerødderne.

Bedøm denne ret

Server din salat med bagte gulerødder og appelsin sammen med..

Vi fik salaten en weekend nogle venner, hvor mændende styrede grillen med kød, pølser og majskolber. Så stod jeg for tilbehøret, som var denne her salat og en tzatziki samt lidt gnavegrønt til alle ungerne. Jeg synes netop den er super god med et godt stykke kød. Men jeg kommer lige med lidt andre serveringsidéer her under:

 

Prøv andre salater med bagte grøntsager

Jeg er vild med at komme bagte elementer i min salat, lige som denne her salat med bagte gulerødder og appelsin. Både de bagte grøntsager, der har været en tur i ovnen eller på en pande. Men også kikærter og andre bælgfrugter, der lige har fået lidt varme og sprød skorpe inden. Jeg synes det passer helt perfekt til en ellers rå og kold salat, som gerne må indeholde fedme og syre. Her giver avocadoen godt med fedme og fylde, imens appelsinen giver syre og saft. Du kan sagtens komme bagte rødbeder i i stedet for gulerødderne. Jeg har f.eks. en opskrift her på en salat med bagte rødbeder og burrata. Ellers prøv denne med grillede auberginer og bagte tomater og peberfrugter.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg meget gerne med på min instagramprofil også, hvor jeg deler madbilleder og opskrifter hver dag. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver fredag. Her er tilhørende indkøbssedler, og det hele er helt gratis. På Facebook trækker jeg både nye og gamle opskrifter frem og giver inspiration til hverdagsmaden, søde sager og træning. Jeg håber, vi ses!

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret