Salat med grønkål, appelsin og ristede kikærter

salat med grønkål

Salat med grønkål

 

Jeg delte for nogle uger siden en video på min Instagram af denne her salat med grønkål. Den er nemlig super lækker og nem. Mange efterspurgte opskriften, så den får I her. Den blev lavet som en del af denne her lille middag med samosa og rispilaf. Jeg synes salaten her er et virkelig dejligt, friskt og syrligt spark til de ellers ret så fede samosaer. Salaten kan selvfølgelig også serveres til alt muligt andet end lige dette. Det kommer jeg med forslag til nedenfor. Men først får I opskriften på salat med grønkål og appelsin.

Salat med grønkål

Opskrift til 6-8

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

Ristede kikærter + gulerødder

 • 1 dåse kikærter
 • 3 små gulerødder
 • 1/4 dl olie
 • 1 tsk. salt + lidt peber
 • 1 god tsk. stødt spidskommen
 • 1 godt nip chilipulver eller cayennepeber

Andet

 • 130 g grønkål
 • 2 appelsiner
 • 1/2 granatæble
 • 50 g fetaost eller salatost
 • 2 avocadoer
 • Dressing: 1/2 dl olie, 1/2 tsk. salt, 1 tsk. honning, 1 spsk. citronsaft og saften der sidder tilbage i appelsinskrællen når du skærer den i mindre stykker

Sådan gør du

 1. Dræn kikærterne for vandet i dåsen og skær gulerødder ud i mindre strimler
 2. Kom olie på en pande, kikærter, gulerødder og krydderier.
 3. Vend det godt rundt og steg det først ved ret høj varme, så det får lidt stegeskorpe. Skru så ned til middelvarme og lad det ligge og hygge sig lidt mens du klargør resten af salaten
 4. Skyl grønkål og snit det mindre, kom det i en skål
 5. Rør dressingen sammen og klem den godt ind i grønkålen
 6. Skær appelsin, avocado og feta i mindre stykker og klargør granatæblet
 7. Kom så de ristede kikærter + gulerødder over grønkålen og fortsæt med appelsin, avocado, feta og granatæblekerner.

Bedøm denne ret

Kan jeg lave lidt om i opskriften

Sagtens! Jeg følger sjældent selv en opskrift, da jeg gerne vil rydde lidt ud i mit køleskab og bruge de rester vi har liggende. Det er også ofte jeg får lyst til noget og ikke gider handle, så bruger jeg altid det der nu er på mit lager. Så jeg vil kun opfordre til at kigge grøntsagsskuffen efter og blot bruge det du har. Jeg kommer her med et par forslag til hvor du kan bytte ud.

 • Grønkål kan erstattes af frisk spinat, en anden type kål som spidskål, hvidkål eller rødkål.
 • Kikærter kan skiftes ud til blomkål som i stedet ristes, eller hvide bønner. Faktisk tænker jeg også at sorte bønner eller kidneybønner kan gå an
 • Gulerødder kan skiftes ud med blomkål igen, eller med peberfrugt, squash eller aubergine. Det hele fungerer super fint som et mix på panden vendt i krydderier.
 • Spidskommen og chili kan skiftes ud med andre typer krydderier, den smag du bedst kan lide.
 • Feta kan skiftes ud med mozzarella, parmesan eller en anden slags ost.
 • Appelsin kan erstattes af grapefrugt.
 • Jeg synes dog at granatæblekerner og avocado bør være med, det smager så godt sammen og jeg kan ikke lige finde et alternativ som smager lige så skønt.

 

Serveringsmuligheder

Hvis du gerne vil lave et lækkert mættende vegetarisk måltid, så kan du servere din salat med grønkål til nogle veggiedeller. Jeg har her nogle forslag:

 

Du kan også servere denne grønkålssalat med kyllingenuggets, fyldte kyllingebryst eller tyrkiske køfte.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret