Rugbrødsgranola med nødder og chokolade

Reklame for Svansø

Rugbrødsgranola: her finder du en omgang granola med rugbrødsknas, bagte afskallede hasselnødder, store stykker mørk chokolade og et twist af kanel. Denne her rugbrødsgranola er simpelthen så god, især oven på en omgang græsk yoghurt sammen med bærkompot eller friske bær. Granola er en honningristet mysli som bages i ovnen. Tricket med den perfekt sprøde granola er at vende mange gange undervejs, så det bages lige meget over det hele. På den måde bliver det ikke brændt nogle stedet og tørt andre.

rugbrødsgranola

rugbrødsgranola
Granola med rugbrød og hele hasselnødder. Perfekt til en omgang yoghurt eller sammen med havregrynene om morgenen.

Rugbrødsgranola med mørk chokolade

 

Her er en lidt anderledes hjemmelavet granola, da der bl.a. er masser af rugbrød her i. Den smager så godt af både denne syrlighed fra rugbrødet, sødmen fra chokoladen og honningen, en let smag af kanel og så de her bagte sprøde hasselnødder. Både mandler, hasselnødder, havregryn og honning er fra Svansø. Vi har lavet et samarbejde, hvor jeg en gang om måneden udvikler en opskrift for dem. Sidste måned var det denne kartoffelpizza, hvor jeg  bl.a. havde brugt en pesto. Jeg er meget glad for dette samarbejde. Svansøs produkter passer rigtig godt ind i mit univers og jeg gæder mig til at udvikle endnu flere opskrifter her til.

Nu til denne rugbrødsgranola opskrift. Jeg håber I kan bruge min opskrift på granola med rugbrødsknas, her er nok til en bageplade fuld

Granola med rugbrødsknas og chokolade

Opskrift til En plade fuld

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

45 minutter

Ingredienser

 • 100 g hasselnødder
 • 250 g rugbrød
 • 100 g mandler
 • 150 g grovvalset havregryn
 • 1 spsk. kanel
 • 2/3 dl smagsneutral olie
 • 2/3 dl flydende honning
 • 1/2 dl vand
 • 70-80 g chokolade (bland gerne mørk, lys og hvid)

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Kom hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv dem 10 minutter i ovnen og gnid derefter skallen af dem (det er nemmest at gøre i et viskestykke, så du ikke skal røre ved de meget varme nødder), kasser skallerne.
 3. Imens nødderne bager kan du fortsætte: Kom rugbrød i en blender eller minihakker og kør til det er helt smuldret
 4. Hak mandler groft
 5. Kom rugbrødssmuldr, de bagte hasselnødder, hakkede mandler, havregryn, kanel, olie, honning og vand i en skål og bland det sammen.
 6. Hæld det ud på en bageplade beklædt med bagepapir og give det omkring 25 minutter i alt i ovnen. Vend i granolaen hver 5. minut. Den må ikke blive brændt, men skal være gylden og sprød
 7. Tag granolaen ud, lad den køle helt af. Hak chokoladen groft og kom ved. Hæld granolaen i en bøtte og kom låg på.

Bedøm denne ret

〈 Ingredienserne til granola inden der gøres noget ved dem 〉

〈 Ingredienserne gjort klar – hasselnødderne skal bages og skallerne skal af. Mandler og chokolade skal hakkes groft og rugbrød skal en tur i en minihakker eller food processer 〉

Hvad bruger jeg rugbrødsgranola til?

Du kan jo komme på den en portion græsk yoghurt, skye eller almindelig yoghurt. Jeg har på billedet her tilføjet lidt frosne hindbær, som har fået et hurtigt opkog samt granatæblekerner. Du kan også lave en smoothiebowl som du kan toppe med myslien. Her er 3 eksempler:

 

Eller en cashewyoghurt – en lidt mere fed og cremet yoghurt lavet på iblødsatte og blendede cashewnødder. Den sidste jeg lige vil tippe om er min yndlings: brichermysli. Det kan man også sagtens toppe med lidt sprød granola.

Du kan jo også lave din granola om til barer, jeg har f.eks. denne opskrift på granolabarer med peanutbutter

 

Hvordan laver man granola?

Jeg har først afskallet hasselnødderne, dvs. bagt dem i ovnen i ti minutters tid, ind til skallerne nemt kunne gnides af. Så skal rugbrødet en tur i en minihakker eller food processer for at blive helt smuldret. Mandler og chokolade hakkes groft. Ellers skal det hele blot blandes i en skål og ind i ovnen i 25 minutters tid. Man også sagtens købe sig til de her afskallede og bagte hasselnødder, hvis man vil spare lidt tid.

 

Er det her en sund granola?

Ja det kan man godt sige. Den er fuld af rugbrød, som jo er rig på fuldkorn og fibre, og det mætter rigtig godt. Desuden er der godt med nødder og havregryn her i. Den er med lidt chokolade og honning, men altså – det er mørk chokolade, og så er honning jo sundere end sukker. Desuden har jeg brugt olivenolie frem for smør! Jo jeg vil faktisk mene at denne granola er sund.

granola

En anden slags chokolade granola

Jeg har også en ældre opskrift her på siden på chokoladegranola, hvor det hele er vendt i en peanutbuttermarinade. Den er så uden rugbrød, men den kan I lige få her også:

 

 • 3 dl havregryn (jeg foretrækker grovvalsede)
 • 1/2 dl sesam
 • 1/2 dl solsikkekerner
 • 1/2 dl hørfrø
 • 1 dl mandler
 • 1 dl kokosmel
 • 1/2 tsk. salt

 

Marinaden:

 • 2 spsk. honning
 • 1 stor spsk. peanutbutter
 • 2/3 dl vand

 

Tilsæt efterfølgende:

 • 30 g mørk chokolade (80-85%), hakket

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Julie
  Er helt tosset med denne her granola – tusind tak, elsker dine opskrifter! 🙂
  God fredag til dig.
  /Marie

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret