Rice Krispies konfekt med Mars og Dumle

Rice Krispies konfekt med Mars og Dumle er en nem og lækker julekonfekt. Især hvis man trænger til et supplement til marcipan og nougat, er her en snasket konfekt. Opskriften består af få ingredienser. Her er karamel og chokolade for alle pengene – og selvfølgelig kombineret med knasende sprøde Rice Krispies.

Rice Krispies konfekt

Rice Krispies konfekt

Opskrift på Rice Krispies konfekt med Mars og Dumle

Her er opskriften på konfekt med Rice Krispies, dumle, marsbarer og chokolade.

Rice Krispies konfekt med Mars og Dumle

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer på køl

Ingredienser

Rice Krispies barer

 • 120 g Dumle-karameller (en pose)
 • 170 g Marsbarer
 • 60 g smør
 • 85 g Rice Krispies

Chokoladeovertræk

 • 100 g mørk chokolade
 • 70 g mælkechokolade
 • evt. guldstøv/guldflager

Sådan gør du

 1. Smelt Dumle-karameller og Marsbarer langsomt i en gryde, sammen med smør. Rør i det undervejs.
 2. Tag karamelblandingen af varmen, og rør Rice Krispies heri.
 3. Beklæd et fad med bagepapir, og fordel massen heri. Jo større fad, du vælger, jo fladere bliver dine barer. Tryk massen godt sammen i fadet.
 4. Smelt den mørke chokolade over vandbad eller i microovnen. Fordel den hen over Rice Krispies-massen.
 5. Smelt også mælkechokoladen. Du kan selv bestemme, om du køler konfekten ned, inden mælkechokoladen kommes ovenpå den mørke chokolade. Ellers vil de to slags chokolade flyde lidt sammen (her er det fint at køre rundt i de to chokolader med en gaffel eller enden af en ske, så der skabes en marmorering). Hvis du køler ned, inden mælkechokoladen kommes på, kan du skabe et fint udtryk ved at komme mælkechokoladen i en frysepose, klippe et lille hul i spidsen, og fordele chokoladen hen over laget med mørk chokolade i fine striber. Drys evt. med guldflager eller guldstøv til sidst.
 6. Stil på køl i minimum 2 timer. Inden servering skæres konfekten i mundrette bidder.

Bedøm denne ret

Rice Krispies konfekt

Hvor længe kan konfekt holde sig?

Disse konfekt barer kan holde sig i køleskabet en uges tid uden problemer. De er selvfølgelig aller sprødest de første dage efter, de er lavet, men de holder sig altså fint i længere tid. Denne portion forsvandt dog ret hurtigt hjemme hos os, så det er ikke sikkert, det bliver aktuelt 😉 Opbevar blot konfekten i en lufttæt beholder i køleskabet.

 

Andre slags konfekt til jul ala Rice Krispies konfekt

 • Mozartkugler – disse konfekt kugler er med marcipan og nougat og karamelliserede hasselnødder.
 • Rocky road – her har jeg både denne opskrift med slikstokke og denne rocky road opskrift, hvor jeg har brugt bl.a. pistacie og tørrede tranebær.
 • Nøddesnitter med marcipan og appelsin emmer også af jul, selvom de er gode hele året rundt.
 • Julekage af brownie med en masse julede krydderier, en flødeostecreme med hvid chokolade og appelsin – og masser af juleslik og chokolade.
 • Ølkage – en skøn mellemting mellem kage og brød, som bare smager skidegodt med et koldt lag smør.
 • Mangler du inspiration til julebagværk, så har jeg også opskrifter på peberkager, juleboller med appelsin og chokolade, pebernødder og æbleskiver.

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste.

Kommentarer

 1. Hej Julie
  Hvor køber du dine Rice krispies? Jeg synes den her opskrift lyder super lækker, men nu har jeg både ledt i Netto og Rema og bliver helt bekymret for om det er udgået?
  Vh Tine

 2. Hejsa
  Jeg købte ind til Rice Krispies som egentlig blev ret dyrt.
  Gik i gang og fulgte din opskrift til punkt og prikke.
  Da det så skulle nydes her til aften blev alle mand utrolig skuffet. Disse Rise var helt bløde og gummi artig helt uspiselige og lige til at smide ud. Rigtig ærgerligt .
  Så når nu jeg har fulgt din opskrift hvad gør du så for at de er sprøde som du beskriver?
  Mvh Janne

  1. Hej Janne
   Åh, øv, det er jeg virkelig ked af at høre!
   Jeg opbevarede min portion i fryseren hele vejen igennem (både under processen, men også bagefter), og de blev ikke bløde før efter nogle dage. Gad vide om det gør en forskel, om man opbevarer på køl eller frys? Det kunne jeg måske godt forestille mig. Men jeg vil helt sikkert afprøve opskriften igen og tilpasse den – den skal jo bare fungere! Det beklager jeg virkelig!
   Kh Julie

   1. Hej igen Janne. Nu har jeg været i køkkenet igen og finpudset opskriften – og nu skulle den meget gerne have sprødheds-garanti! Jeg har delt konfekten ud til både venner og familie, og de var alle vilde med dem. Og denne gang har jeg lavet dem, så de blot skal opbevares i køleskabet. Jeg er stadig virkelig ærgerlig over, at du ikke fik et godt resultat i første omgang. Omvendt skal du have tak for din kommentar. Det er rart at få syn for, når der er noget, som ikke fungerer helt efter hensigten.
    Glædelig jul til dig og din familie.

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret