Pebernødder med appelsin

Hjemmelavede pebernødder er noget af det bedste og mest hyggelige, gerne hele året rundt for min skyld. Men selvfølgelig allermest i december måned. Min opskrift på pebernødder er meget nem og hammergod, hvis jeg selv skal sige det. De smager så godt og er sprøde. Jeg har tilsat lidt appelsin til min opskrift og ellers en masse krydderier. Håber I kan bruge min pebernødder opskrift

pebernødder

Pebernødder med appelsinskal og julede krydderier

 

Pebernødder

Opskrift til en bageplade fuld

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 250 g hvedemel
 • 125 g blødt smør
 • 100 g sukker
 • 1 nip salt
 • 1 god tsk. kanel
 • 1/4 tsk. stødt ingefær
 • 1/4 tsk. hvid peber
 • 1/2 tsk. stødt kardemomme
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 øko appelsin (skallen) + saft fra 1/4

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader
 2. Kom mel og smør i en skål og smuldr det sammen.
 3. Tilføj sukker og krydderierne og rør rundt
 4. Riv skal fra appelsinen i dejen og pres saften i også. Saml dejen med hænderne.
 5. Tril en lang tynd pølse, skær den over i en masse små bidder og rul hver enkelt til en lille kugle (mine blev måske lige store nok, de skal ca. være på størrelse med en lille oliven måske.
 6. Læg kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
 7. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter (hold øje, da ovne er ret forskellige) de skal være godt gyldne.
 8. Lad dem afkøle på en rist, før de opbevares i en krukke eller kagedåse.

Bedøm denne ret

Så er der altså max julehygge i vores lille hjem, og her på bloggen. Der er pyntet op, her er dejlig lunt, det dufter af gran, stearinlys og hjemmebagte pebernødder. Der mangler lige lidt sne udenfor, og ild i brændeovnen (som vi desværre ikke har fået installeret endnu) – men altså, hygge – det er der. Vi har nemlig (faktisk for første gang) selv bagt pebernødder og de smager bare så godt. De er fuldstændig sprøde og dejligt krydrerede. Ud fra denne opskrift kom der en hel bageplade fuld, det svarer til sådan en skål her, hvor vi måske har snuppet de første 15 styks. Det er de bedre pebernødder jeg mindes at have smagt.

Hvordan laver man pebernødder?

Det er meget nemt. Det er blot at smuldre mel og smør sammen og derefter tilsætte resterende ingredienser. Det samles og rulles til en lang pølse. Skær den i små bidder og rul disse til kugler. Bag dem i ovnen og wupti, så har man en masse lækre hjemmelavede pebernødder.

 

Hvor længe kan pebernødder holde sig?

Jeg opbevarer mine i en beholder med låg, så kan de sagtens holde sig resten af decembermåned, hvis man da ikke spiser dem inden. Vi bager en ny portion nærmest hver uge i december måned. Så er der også altid lidt at stille frem til gæsterne. Hvis de står frit i en skål, bliver de lidt hurtigere bløde.

 

Kan man skifte nogle krydderier ud?

Sagtens, du kan tilføje eller undlade nogle af krydderierne hvis du synes. Jeg bruger kanel, kardemomme, ingefær og hvid peber. Du kan også komme allehånde eller nelliker i, som også har en julet smag. Du kan også undlade appelsin og i stedet bruge en smule vand eller hvis du har en rest juleøl, så kan du bruge en lille bitte smule af den.

pebernødder

pebernødder

Flere julede opskrifter

Hvis du mangler flere julebage projekter, vil jeg anbefale at prøve de her peberkager eller måske kaste dig ud i din egen marcipan. Jeg har også en opskrift på nougat, nøddesnitter eller hvad med en kringle med marcipanremonce eller juleboller. Der er nok opskrifter at tage af til den søde juletid.

Vi skal selv holde jul i år

Jeg glæder mig så meget til denne måned, hvor det også er første gang vi selv skal kaste os ud i at holde en juleaften. Vi har altid holdt jul hjemme, da jeg var barn. Og nu glæder jeg mig bare så meget til at give mine børn oplevelsen af at holde jul i sit eget hjem. At stå op om morgenen til den bedste julestemning med juletræet i stuen. At gå og vente hele dagen, mens duften af and begynder at sprede sig. Selve juleaften, men også det at gå i seng i det hjem man har holdt jul. At man ikke skal sætte sig ud i en kold bil og køre hjem i et mørkt koldt hjem, hvor man ikke holdte julen. Jay.. Det bliver godt. Glædelig december derude.

 

Instagram

Følg også meget gerne med på min instagram lige her.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret