Nøddesnitter med marcipan og appelsin

Nøddesnitter med en marcipan-hasselnøddebund og et fedtet lag honning-smør-appelsin-mandel lag på toppen. Her er en lidt julet opskrift, på noget man ganske vist kan spise året rundt, men som er et must i december måned.

nøddesnitter

Nøddesnitter med en marcipan og appelsin

 

Nøddesnitter er noget af det bedste, og så er det endda en rigtig nem snack. De her kunne være en idé til eftermiddagskaffen, hvid du står og venter gæster. De er også super gode efter en større middag, hvis man igen skal have lidt sødt til kaffen.
Ser du denne opskrift i juletiden, er de også helt perfekt når der skal laves konfekt og julebages med familien. De her nøddesnitter var rigtig nemme at lave og de smager bare virkelig skønt. De er bløde og konfektagtige, med et sprødt lag mandler og med en frisk smag af appelsin. Jeg skal helt sikkert snart bage en omgang igen.
Her blev til ca. 12 nøddesnitter

 

Opskrift på nøddesnitter

Nøddesnitter med marcipan og appelsin

Ingredienser

Bund

 • 35 g hasselnødder
 • 150 g speltmel
 • 2 spsk. smør
 • 70 g marcipan
 • 1 lille æg
 • 1 spsk. honning
 • 1/2 tsk. vaniljepulver

Fyld

 • 50 g smør
 • 3 spsk. honning eller agavesirup
 • 40 g rørsukker
 • 100 g mandelflager
 • skal fra 1 økologisk appelsin
 • Desuden 80 g mørk chokolade til kanten

Sådan gør du

 1. Kom hasselnødderne i ovnen og bag dem 10 minutters tid ved 200 grader
 2. Gnid skallen af nødderne med et viskestykke og kasser disse, så du kun bruger nødderne uden skaller, hak dem ret fint
 3. Kom de hakkede nødder i en skål med mel og smør og smuldrer det sammen
 4. Kom marcipan, æg, honning og vaniljepulver i skålen og ælt det sammen til en ensartet dej
 5. Stil dejen i køleskabet en lille time
 6. Rul dejen ud til en rektangel på ca. 2/3 cm høj.
 7. Læg dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir og tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
 8. I en gryde kommer du smør, honning, rørsukker og mandelflager og varmer det op til smøren er smeltet.
 9. Køl fyldet let af og kom det også mørdejsbunden
 10. Riv appelsinskal hen over
 11. Kom det i ovnen i ca. 20 minutter til toppen er sprød og gylden
 12. Køl kagen af og skær efterfølgende ud i trekanter (skær først kvadrater, som du så deler)
 13. Smelt chokoladen over vandbad og dyp den ene side af nøddesnitterne i chokoladen

Bedøm denne ret

nøddesnitter

nøddesnitter
Andre lækre barer og snacks

Se også opskriften hjemmelavede træstammer lavet på den bedste dadel-digestive masse, med marcipan omkring. Eller hvad med en opskrift på lækre kokostoppe, kun lavet på 3 ingredienser. Den sidste jeg lige vil nævne er de bedste romkugler – lavet med mandler, digestive kiks, dadler og romessens

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til sundt tilbehør, aftensmad med masser af grøntsager og salater – men også andre lækkerier ligesom disse. Jeg har både de lidt sundere varianter uden sukker og klassikerne. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Og ellers kan du finde alle mine madplaner lige her, som alle har tilhørende indkøbssedler. Jeg håber, du kan finde inspiration til aftensmaden hjemme hos jer.

Kommentarer

 1. Hvor har du opskriften på disse fra? I min svigerfamilie har de bagt nogle der ligner dem til forveksling og ingredienserne er vistnok ret meget det samme – men jeg ved det ikke præcist, har aldrig bagt dem selv, da de i familien går under navnet Hemmeligheder. Min svigermor splejsede med sine kolleger engang, for at betale en anden kollega for at dele opskriften ?

  1. Hejsa
   Jeg har den ikke rigtig noget bestemt sted fra – jeg søgte bare lidt på hvordan man laver dem sådan fremgangsmæssigt. Og så prøvede jeg mig frem med “mine egne” ingredienser og mål herpå. Så den er mest selv fundet på 😀

 2. Hej Julie
  Det er nogle lækre opskrifter du laver og da jeg er lidt gammeldags vil jeg helst have opskriften med i køkkenet i printet version. Når du nu har en print-knap på din side, vil det være helt super hvis det bare var opskriften og måske et billede man printede, ikke alle billederne så man får 6 sider.

  1. Hej Annemarie.
   Beklager mit sene svar, men mange tak for din kommentar.
   Jeg vidste faktisk ikke det var sådan, men det skal da fikses. Tak for det – jeg får kigget på det 😀

  2. Hej igen 🙂 Nu har jeg fået kigget på det med print-funktionen, og det nemmeste er at man klikker “print kun 1 side” når man skal til at printe. Når du printer kan du nemlig vælge antal sider du ønsker samt om det skal være i farve f.eks. På den måde kan du undlade at få billederne med ud og spare lidt blæk 🙂 Håber det løser sig og tak fordi du følger med her. Kh. Julie

Vis alle kommentarer (12)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret