Mozartkugler

Mozartkugler er en virkelig simpel slags konfekt, som består af hasselnødder, nougat og chokolade. Jeg har peppet min version en lille smule op med karamelliserede hasselnødder i midten, og så har jeg tilføjet hassenøddecrunch i chokoladeovertrækket.

mozartkugler

Mozartkugler opskrift

Her er opskriften på Mozart kugler med lidt ekstra knas – i form af karamelliserede hasselnødder og crunch i chokoladen. Jeg håber, I kan bruge opskriften på disse luksus Mozartkugler.

Mozartkugler

Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

et par timer på køl

Ingredienser

 • 50 g hasselnødder
 • 3 spsk. smør
 • 3 spsk. lys sirup
 • et nip flagesalt
 • 150 g marcipan
 • 75 g nougat
 • 150 g mælkechokolade med nøddecrunch

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader.
 2. Hæld hasselnødderne på en bageplade med bagepapir eller i et ildfast fad, og sæt det i ovnen i cirka 10 minutter, eller til de begynder at dufte og skallen løsner sig.
 3. Lad hasselnødderne køle let af. Put dem i et viskestykke, og gnid dem godt rundt, så skallerne slipper nødderne.
 4. Varm smør, sirup og flagesalt op på en pande, til det bliver en ensartet masse. Sluk for varmen og vend nødderne rundt i sukkermassen. Lad nødderne køle af på en tallerken, hvor de er bredt godt ud.
 5. Tag 15 hasselnødder fra til midten af mozartkuglerne. Svøb hver af disse hasselnødder i nougat, derefter i marcipan. Brug cirka 5 g nougat og 10 gram marcipan til hver kugle.
 6. Resten af hasselnødderne puttes i en minihakker/foodprocessor og blendes groft.
 7. Smelt chokoladen enten over vandbad eller i mikroovnen. Når chokoladen er smeltet, vendes den hakkede hasselnødde-crunch rundt i chokoladen. Lad evt. en lille rest nødder være tilbage til pynt.
 8. Overtræk Mozartkuglerne med chokolade, og drys eventuelt med hasselnødde-crunch. Læg dem på et stykke bagepapir og derefter på køl i minimum et par timer.

Bedøm denne ret

 

Mozartkugler med hjemmelavet nougat og marcipan

Har du mod på at lave din egen, lidt sundere, nougat og marcipan til Mozartkuglerne? Du kan finde opskrifter på sund nougat her og sund marcipan her. Her er hovedingredienserne nødder (hasselnødder og mandler) og honning/sirup. Og så er der et minimum af sukker i. Hvis du oveni køber en sukkerfri mørk chokolade, kan du lave næsten helt sukkerfri Mozartkugler.

 

Andre slags julekonfekt ala Mozartkugler

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Find en oversigt over alle mine madplaner her – der er både hurtige madplaner, budgetvenlige madplaner, kaloriefattige madplaner og mange flere.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret