Ratatouille

Ratatouille er vegetariske ret, en slags lun salat eller bagt grøntsagsmix. Det består af aubergine, squash, tomater og rødløg som ligger i en krydret tomatsauce. Det hele bages i ovnen med lidt revet ost over og toppes med friske krydderurter. Et rigtig godt tilbehør til alverdens retter, til kød, fisk, til brød og dips osv. Få her min ratatouille opskrift samt en masse serveringsforslag.

ratatouille

Ratatouille

Måske minder ordet her dig mest om den søde animationsfilm fra Disney med en rotte der er chefkok i Paris. Den har i hvert fald kørt en hel del på vores fjernsyn, og sidst vi så den fik jeg sådan lyst til at kaste mig ud i selve retten også. Jeg har faktisk aldrig lavet ratatouille før, men nu skulle det være.

Det er egentlig meget nemt, men tager dog lidt tid – hvis man gerne vil lægge de her grøntsagsskiver op i det klassiske ratatouille mønster. Jeg kommer med lidt eksempler til variationer af retten nedenfor, men her får I først lige opskriften.

Ratatouille

Opskrift til 6 personer som tilbehør

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

60 minutter

Ingredienser

Tomatssauce

 • 1 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 2-3 cm frisk rød chili
 • 1,5 dåse hakket tomat
 • lidt salt og peber
 • 1 tsk. tørret oregano
 • en håndfuld frisk timian og rosmarin

Grøntsagsfad

 • 5-6 tomater
 • 1 aubergine
 • 1 squash
 • 2 rødløg
 • 30 g parmesanost eller anden type ost + lidt lige inden servering

Sådan gør du

 1. Start med at lave din tomatsauce ved at hakke løg, hvidløg og chili fint. Kom det i en gryde med olie og lad det blive blødt
 2. Kom hakket tomat og krydderier ved samt de hakkede krydderurter
 3. Smag til om den skal have mere salt, peber eller måske et lille nip sukker
 4. Tænd nu ovnen på 180 grader varmluft
 5. Skær dine grøntsager ud i tynde skiver.
 6. Kom tomatusacen i bunden af et ovnfast fad
 7. Læg så grøntsagsskiverne i et mønster, hvor de blandes så meget som muligt. Fortsæt hele vejen rundt og også inde i midten af fadet.
 8. Pres det godt ned i tomatsaucen og riv osten til toppen
 9. Bag en lille halv time. Kom gerne lidt ekstra ost på 5 minutter inden servering, så det lige når at smelte.
 10. Pynt af med ekstra friske krydderurter

Bedøm denne ret

〈 Ratatouille inden den bages, hvor man kan se mønsteret af de skårne grøntsager 〉

ratatouille

〈 Ratatouille efter den har været en tur i ovnen 〉

ratatouille

Andre vegetariske tilbehør til maden

Hvis du elsker dette fad, vil du måske også synes om en lun fennikelsalat med bagte gulerødder, eller en lun indisk kikærtesalat, lun marokkansk gulerodssalat eller rösti og grillet spidskål

 

Server din ratatouille sammen med

Hvis du gerne vil spise kød sammen med, så kan du prøve mine kyllingenuggets, fyldte kyllingebryst (med spinat-flødeoste-citroncreme), saltimbocca med æble og salvie eller saftige kebabspyd. Hvis du er mere til det vegetariske køkken, så prøv at lav falafler eller veggiedeller.

 

Kan man skifte lidt ud i retten

Ja sagtens, jeg plejer altid at anbefale at tage et kig i ens eget køleskab. Jeg følger selv sjældent en opskrift til punkt og prikke, da jeg gerne vil bruge det jeg selv har liggende for at undgå madspild. Så hvis du har nogle grøntsager liggende du gerne vil have med her i, kan de sikkert sagtens bruges. F.eks. kan du komme peberfrugt, chili, spinat eller blomkål her i også. Hvis du elsker nogle bestemte krydderier eller krydderurter, så bare i med det også. Osten kan også sagtens skiftes ud til f.eks. mozzarella eller cheddar.

 

Kan man lave en endnu mere nem ratatouille

Ja det kan man! Man kan skære det i tern frem for skiver og så bare kaste det hele i et fad. Det smager jo af det samme, forskellen er blot at dette ser super pænt ud. Så skal man komme sit ratatouille fad på bordet til gæster, som en del af en tapas eller buffet, så vil jeg gøre som her. Skal jeg lave det hjem til igen, bare til os fire – så bliver det altså i små tern.

ratatouille

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret