Pulled beef

Pulled beef er virkelig lækkert i burger, i pitabrød, i madpandekager og faktisk også i salater. Det er faktisk meget nemt at lave, det kræver bare lidt tid. Der er ikke særlig meget arbejdstid i det, men til gengæld en del pas-dig-selv tid i ovnen. 

pulled beef

Pulled beef

Vi elsker det her saftige kød som “pulled” metoden giver. Det her med at langtidsstege noget kød ved svag varme, for derefter at trække det fra hinanden – fordi det er så mørt og lækkert. En klassisk pulled pork er virkelig også godt, som jo er perfekt sammen med coleslaw i en burger f.eks. Pulled chicken er meget hurtigere, her plejer jeg blot at koge kyllingebryst og derefter trække det fra hinanden. Det bliver ikke helt så mørt og saftigt som det mørke kød, – men med en god marinade, er det nu også rigtig lækkert. Denne her gang har vi kastet os over en oksecuvette og lavet en omgang puled beef. Vi håber I kan bruge opskriften.

Pulled beef

Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

2-3 timer i køleskabet

Tilberedelsestid

5,5 timer i ovnen

Samlet tid

8 timer

Ingredienser

Kød

 • 1100 g oksecuvette
 • lidt vand til fadet

Marinade

 • 3 spsk. dijonsennep   
 • 1 god spsk. salt + godt med peber
 • 3 store spsk. tomatpuré
 • 3 spsk. paprika
 • 4 spsk. brun farin
 • 1/3 dl olivenolie 

Sådan gør du

 1. Start dagen inden med at røre marinaden sammen og komme kødet heri. Vi kom blot ingredienserne i en frysepose sammen med kødet og vendte det rundt heri. Læg på køl natten over.
 2. 5,5 timer før I skal spise, kommes kødet i en 110 grader varm ovn. Kom både kød og alt marinaden fra posen ud i et ovnfast fad. Snit et par gange i fedtet og sørg for at bunden i fadet er dækket af 0,5-1 cm væske (marinaden + ekstra vand). 
 3. Tag kødet ud efter 5,5 time, og træk det fra hinanden med to gafler. Vend det rundt i det marinade, som stadig ligger i fadet.

Bedøm denne ret

Pulled beef i burger eller madpandekager

Pulled beef er en oksesteg (vi har brugt oksecuvette) som langtidssteges ved svag varme. Det bliver simpelthen så mørt og kan trækkes fra hinanden med to gafler. Vi bruger det i burger, madpandekager, i sandwich eller i en salat. Vend de krydderier sammen med kødet, som du bedst kan lide. Vi har brugt paprika, sennep og tomatpuré. 

Vores kogebog HVERDAGSAFTENSMAD

Faktisk er denne opskrift udviklet til vores nyeste kogebog, hvis du scroller lidt ned i indlægget her kan du se den burger det er blevet serveret i. En med en lille slaw i skyrboller. Det smagte hammerlækkert. Selve burgeren og de her skyrboller må du finde i vores nye bog som kan købes her. Men opskriften på pulled beef har vi valgt at dele med jer her.

pulled beef burger

Serveringsmuligheder

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret