På besøg hos Maria i hendes nye fine hus

Reklame for eurodan

På besøg hos Maria i deres nye fine hus

Vi var i onsdags samlet, alle os collab-damer (eller 4 af os samt vores søde praktikant) hjemme hos Maria. Det var bare mega hyggeligt, og ud over at få snakket og arbejdet lidt, spist en masse boller og drukket dejlig meget kaffe, fik vi også set Marias fine nye hjem.

Maria og hendes mand har nemlig bygget hus sammen med eurodan-huse og jeg havde virkelig glædet mig til at komme og se deres nye hjem. Det er vildt spændende sådan at følge med på sidelinjen under hele byggeprocessen og så endelig få lov til at se det i virkelig live. Maria har nemlig delt en masse billeder undervejs, hende og hendes mand har delt byggedagbøger og har endda fået lavet den sejeste video der viser hele fremgangen i processen fra det første spadestik til dagen hvor de fik nøglen. Jeg får virkelig lyst til at kaste mig ud i samme projekt. Det må være så vildt at være med til alt. At skabe sit drømmehus helt fra bunden, at tage alle beslutningerne og se dem blive udført i virkeligheden.

 

Nogle af de fordele der er ved nybyg

Vi har helt klart også selv haft noget at skulle sige under renovering af vores eget hjem. Men her var rammerne bare noget mere faste, plantegningen var ikke sådan til at ændre og mange valg var ligesom taget før vi kom til. Så det er bare ikke helt det samme som nybyg, hvor man jo virkelig kan få det som man øsnker det. Mads og jeg har da også selv snakket meget om vores hjem, en gammel murmestervilla som vi har total renoveret kontra det at bygge fra bunden.  Der er selvfølgelig fordele og ulemper i begge dele, men nogle gange kan jeg ikke rigtig lade være med at gå og drømme lidt om et helt nyt hus. Et hus uden noget vedligeholdelse (for hulan der er meget af den slags i en gammel villa). Nogle gange skal man altså være god til at lukke øjnene når man kigger rundt her hjemme, primært udendørs – vi mangler så meget. Tænk sig at bo i noget der bare spiller, både inde og ude! Nu skal det heller ikke forstås som om vi ikke er glade for det vi bor i nu, for det er vi. Meget! Men det her nybyg kan bare også noget.

Så da jeg besøgte Maria, fik jeg da heller ikke mindre lyst til selv at kaste mig (os) ud i det. Skabe et hjem fuldstændig efter vores ønsker og behov. Noget der også tiltaler mig ved nybyg er naboerne, området. At være bland så mange børnefamilier med lukkede veje, hvor ungerne lidt mere sikkert kan lege. Hvor man ikke skal tænke over biler der kører for stærkt og hvor de kan lege med alle nabobørnene.

 

Nogle af mine yndlingsting ved Marias hjem

En af de ting jeg netop elsker hos Maria og som vi måske godt kunne bruge noget mere af herhjemme er det børnevenlige i huset og området. Vi har valgt et hus der ligger tæt på byen, og tæt på sø og skov. Det hus valgte vi efter vores behov, da vi som voksne elsker det. Men jo længere tid vi bor i det, jo mere begynder børnenes behov at vokse og når hverdagen er i gang har vi jo ikke brug for byen. Så har vi brug for mere ro omkring os, med knap så meget trafik og lidt flere nabobørn og gåafstand til skole og sådan. Marias hjem er jo simpelthen så velegnet til små børn. Ingen trapper, men et stort etplanshus som automatisk giver en masse plads ungerne kan løbe og lege på. Hjemme hos os har vi 3 planer, hvilket gør at vi må lukke af til trapperne. Så vi er altid inde i køkken-alrum, stuen og lukker døren ud til gangen. Men da rummet ikke er vildt stort, bliver det ret lidt plads vi altid er på. Hos Maria har de der her store rum med højt til loft, og der er ingen steder man skal være bange for at ungerne render. De har heller ikke de her gamle trægulve, som ud over at kan give splinter også bare er super bøvlede at fjerne pletter fra. Med klinker i køkkenet og et glat “trægulv” (jeg kan læse på hendes blog det er noget der hedder et cork comfort gulv) kan man mega nemt gøre rent efter alt det de nu spilder. Så hvis jeg skulle fremhæve noget i et nybygget hus som er super fedt, er det klart at det er (kan gøres) vildt børnevenligt.

Her ud over er lysindfaldet også bare vanvittigt lækkert, med kæmpe vinduer fra gulv til loft, samt ovenlysvinduer og mega højt til loft. Idet man træder ind i huset, kan man se igennem gangen og ned i køkken-alrummet, som deler sig fra stuen via denne her biopejse.

 

Nybyg og eurodan-huse

Overvejer man nybyg, kan man se med hos eurodan-huse hvor meget man får ud af at bygge et typehus. De har en masse fine idéer til hvordan man kan sammensætte huse. Hvordan man kan vælge plantegninger, fordele sine kvadratmeter osv. Man kan også komme med sin egen skitse til en plantegning og så laver de en løsning her ud fra. Det er temmelig sejt.

 

Lige lidt flere billeder af dagen hos Maria og hendes smukke hus

 

 

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret