Nøddebund med blåbær-is

Nøddebund med is – her er en opskrift på sundere nøddebunde som kan fyldes med diverse slags is, både den købte og den færdiglavede version.

nøddebund

Nøddebund til is

 

Her er en opskrift på mandelbunde, som er glimrende når der skal spises is. Så fylder man blot bundende med is, enten en slags sorbet – sundere is som her. Eller en flødeis som her. Jeg har tænkt mig at give denne flødeis et forsøg med daim frem for solbærmarmelade eller måske en version med lime, kokos og mynte.

Bundene er virkelig nemme at lave, de skal blot blendes sammen og bages i 10 minutters tid. Imens kan man lave denne blåbær-is også blot ved at blende. Selve blåbær”isen” laver jeg ret ofte, da det er virkelig nemt og virkelig lækkert.

Her blev til 6 styks. Håber I har lyst til at prøve opskriften af.

 

Opskrift på nøddebund med blåbær is

 

Nøddebund med blåbær-is

Ingredienser

Bunde

 • 15 bløde dadler
 • 70 g mandler
 • 60 g havregryn
 • 1/3 tsk. salt
 • 2 æg

Blåbæris

 • 150 g frosne blåbær
 • 1,5 frosne bananer (skrællet og brækket i stykker, lagt i en frysepose og opbevaret i fryseren)
 • 1,5 dl mandeldrik
 • evt. en sjat vanilje (jeg brugte 1 tsk. vaniljesukker)

Sådan gør du

Bunde

 1. Fjern stenene fra dadlerne og mos dem med en gaffel i en stor skål
 2. Kom mandler og havregryn i en foodprocessor, blender eller hvad du ellers har – og kør det rundt til det er mel, kom det i skålen til dadlerne
 3. Kom salt og æg i skålen og bland det hele rundt
 4. Kom dejen i muffinsforme som du evt. smører med lidt fedtstof inden (jeg brugte silikone muffinsforme, så det er ikke nødvendigt)
 5. Pres dejen godt rundt, så de dækker hele formen og bag dem ved 175 grader i 10-15 minutters tid. Begynd at holde øje efter 10 minutter.
 6. Tag bundene ud og lad dem køle af. Lav din is lige inden de skal spises

Blåbæris

 1. Kom alle 4 ingredienser i en blender og kør rundt til det har konsistens som is.
 2. Fyld isen i nøddebundene og top med dine yndlings friske bær eller smukke efterårs-figner.

Bedøm denne ret

 

Disse nøddebunde med is blev lavet forleden

I sidste uge havde jeg fint besøg af Maya. Hun kom hele vejen til Silkeborg for at se både vores hus og Arthur, sidst hun så huset var det en kæmpe byggeplads – så det var meget skægt at vise hende resultatet frem. Ift. min bette mand, mødte hun ham da han var ganske spæd – så der må man sige der også er sket lidt. Han griner hele tiden, han har fået sig en tand og nu sidder han i stolen (frem for at ligge ned) og er altså med ved bordet. Tiden flyver og jeg forsøger at nyde hvert et øjeblik. Til dessert biksede jeg de her tærter sammen til os, imens Maya var så sød at underholde den bette.

 

En anden opskrift som minde om denne nøddebund

Her er samme opskrift på bundene, men blot lidt mindre blendet, så der er større nøddestykker her. Desuden er disse fyldt med købt is, frem for den hjemmelavede. Men ellers stort set samme opskrift.

nøddebund nøddebund

Andre glimrende sommerdesserter

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret