Myntesukker og citrussalat

Myntesukker som er perfekt sammen med denne citrussalat. Det giver virkelig et skønt twist til bl.a. en salat som denne når man drysser med hjemmelavet myntesukker.

citrussalat

myntesukker

Myntesukker og citrussalat

Her er en opskrift på noget sindssygt lækkert og nemt. Faktisk kan denne opskrift både kategoriseres som en “dessert”, som “morgenmad” og som “aftensmad”. Den er så frisk og syrlig, men også sød pga. det her myntesukker. Så jeg synes faktisk den ville passe perfekt både som tilbehør til grillmaden, som en del af en brunch eller på et dessertbord.

Myntesukker er super simpelt, det er blot rørsukker og frisk mynte der er blendet sammen. Det kan sagtens holde nogle dage i en bøtte og bruges på andre lækre salater. Det kan også drysses over yoghurt med frugt, over koldskål eller over en portion havregrød til morgenmad.

Myntesukker

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10-15 minutter

Tilberedelsestid

1 minut (I food processoren)

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

Myntesukker

 • 2,5 dl rørsukker
 • 1 bundt frisk mynte / en potte

Citrussalat

 • 2 grapefrugter
 • 2 appelsiner
 • jordbær
 • granatæble
 • evt. et par mynteblade

Sådan gør du

 1. Kom rørsukker og mynte i en food processor eller minihakker og giv det en tur, til det er helt fint grønt sukker.
 2. Skær appelsin og grape i skiver og læg det på en tallerken
 3. Klargør jordbær og kom ved (blåbær eller andre bær kan også sagtens bruges)
 4. Klargør granatæblekerner og kom over.
 5. Drys med myntesukker og evt. lidt frisk mynte eller citronmelisse.

Bedøm denne ret

Citrussalat perfekt til brunch

Som nævnt ovenfor, vil denne her citrussalat være glimrende som en del af et lækkert brunchbord. Både fordi den syner af meget med sine smukke farver. Men bestemt også pga. den lækre friskhed, som er et perfekt modspil til brød og kager. Hvis du står og skal holde en større brunch, så tjek mit indlæg ud her. Måske det kan give lidt inspiration. Ellers vil jeg fremhæve nogle enkelte favoritter til et brunchbord.

myntesukker

Andre sommerlige salater

Den anden salat på billedet er en tomatsalat med jordbær, den smager virkelig også sommerligt og skønt. Den laver jeg nærmest hver dag i sommermånederne, det er i hevet fald flere gange om ugen. Men nu skal denne citrussalat med myntesukker da virkelig også på bordet ofte denne sommer. Her får du lidt flere sommersalater.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Har nu serveret din citrussalat 4 gange, 2 af dem med myntesukker. Den får SÅ mange fine komplimenter hver gang den står på bordet. En smuk og lækker frisk salat der passer perfekt til brunchbordet ☀️👍🏻

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret