Sommersalater

sommersalater

Sommersalater

Her er en samling over mine yndlings sommersalater. Vi får virkelig ofte en af disse i sommerhalvåret. Det er bare så lækkert med noget frisk og sommerligt til aftensmaden, og det er næsten lige meget hvad man får ved siden af – så passer en af disse salater ind i menuen.

 

Frugt i salater

Jeg elsker at komme frugt i salater, og det er som om sommeren giver endnu mere anledning til at komme jordbær, nektariner, melon og den slags i salterne. Det giver både lidt sødme, men klart over lidt saft og friskhed til salaterne.

 

Mine udvalgte yndlings salater til sommeren

sommersalater

Sommersalater – sådan bygger jeg dem op

Fylde, fedme, friskhed og sprødhed. Jeg tænker altid over at få noget sprødt med i mine salater, noget fedme og fylde og noget frisk. Der skal være smag af noget salt, noget sødt, noget krydret osv. Så smagsløgene bliver tilfredsstillet hele vejen rundt. Ofte bygger jeg også min salat op i de her forskellige elementer – så jeg sikrer at salaten bliver helt perfekt.

 • Base er den der fylder i en salat og giver mæthed. 
 • Fyld kan undlades, men det er dette element som adskiller en tilbehør-salat fra en måltidssalat. Det er her salaten begynder at udgøre et helt måltid. 
 • Boost er de her ting som giver smag og konsistens. Det er her man måske har tendens til at vælge for mange ting, som ikke passer sammen. Her vælger jeg typisk kun 2-3 ting. 
 • Toppings og dressing er det der gør en salat sjov og spændende. Jeg vender altid min salat i en dressing og topper den med en form for nødder eller kerner.

 

Alt efter om man spiser salaten som et helt måltid i sig selv, eller om det er tilbehør til f.eks. grillmaden, kan man undlade fylden. Hvis man har brug for en salat der blot er et tilbehør til aftensmaden, så tænk over en base, et boost og en form for topping og/eller dressing.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej,

  Du har en salat med hindbær, melon og avokado, men hyperlinket er til vandmelon og feta salaten.

  Har du mulighed for at sende opskriften?

  1. Hej Sine. Opskriften ligger i samme indlæg – så hvis du scroller ned i vandmelonsalat-indlægget, så kommer den anden opskrift nedenunder 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret