Kanelkage

Kanelkage – her får du min opskrift på kanelkage med kærnemælk og en kaffeglasur på toppen. Jeg synes selv opskriften sidder lige i skabet, så nu håber jeg I er enige og har lyst til at prøve den af. Bryg dig selv en god kop kaffe, det passer perfekt hertil jo.

kanelkage

kanelkage

Kanelkage

 

Jeg har længe gerne ville have sådan en lækker og svampet kanelkage her på min side. Jeg bagte den forleden og delte det også på min Instagramprofil, – men altså den blev ikke helt som ønsket. Selve kagen blev super lækker og faktisk helt perfekt, men for det første blev min frosting for tynd (havde ikke nok flormelis) og for det andet kom jeg den på bunden, som ikke var kølet nok ned. Så den smeltede og flød af. Det går jo ikke, når man gerne vil have verdens bedste kanelkage på sin side.

Så nu har jeg forsøgt igen og denne gang sidder toppen også lige i skabet. Så her får i den min kanelkage opskrift, der giver 12-16 stykker alt efter hvor store du laver dem.

Kanelkage

Opskrift til 12 stykker

Forberedelsestid

15 minutter (plus lidt ventetid i starten på smørret)

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

50 minutter (lidt mere, hvis din smør ikke er blød fra start)

Ingredienser

Kage

 • 300 g hvedemel
 • 1/3 tsk. salt
 • 1 tsk. kardemomme
 • 4 tsk. kanel
 • 2 tsk. natron
 • 110 g smør
 • 200 g sukker
 • 1 æg
 • 3,5 dl kærnemælk

Frosting

 • 90 g smør
 • 225 g flormelis
 • 1 godt nip salt
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 20 g bagekakao
 • 6 spsk. stærk kaffe (brygget, altså med vand)

Sådan gør du

 1. Start med at tage din smør ud af køleskabet, så den når at blive blød (det tager 15 minutters tid inden den kan bruges). Tænd også ovnen på 175 grader varmluft.
 2. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål (mel, kanel, kardemomme, salt og  natron)
 3. Kom smør, sukker og æg i en skål og pisk det sammen til det er lyst og luftigt. Lad blot resten af smørpakken ligge på køkkenbordet, så du kan bruge den til frosting også.
 4. Kom den luftige æggemasse over til melet og tilsæt også kærnemælk. Pisk det hele sammen
 5. Tag en bradepande, min måler 25*25 cm. Kom et stykke bagepapir i, jeg krøller det sammen først, så er det nemmere at få stoppet ned i hjørnerne. Hæld dejen i.
 6. Bag I ca. 35 minutter, det fik min. Men hold øje, prik i den. Når der ikke hænger dej ved, men lidt kagesmuldr – så er den færdig
 7. Lad kagen køle helt af inden du kommer din frosting over (vigtigt, den fejl gjorde jeg selv første gang nemlig)
 8. Frosting: bland ingredienserne sammen i en skål med en dejskraber, smørret er blødt.
 9. Kom den over den afkølede kage og spis.

Bedøm denne ret

kanelkage

Kanelkage med kaffeglasur

Selve toppen består af smør, flormelis, lidt salt, vaniljesukker, kakao og kaffe. Hvis du ikke er så meget til kaffe, kan dette sagtens undlades. Så brug blot vand. Du kan også komme lidt kanel eller kardemomme i din top. Jeg synes det er ret lækkert at den har en anden smag end selve bunden, derfor kommer jeg ikke kanel i den.

 

Billig kage til mange mennesker

Perfekt kage til at lave til en fødselsdag eller til at tage med på arbejde til kollegaerne. Kagen koster 119 kr. at handle til. Dog kan dette gøres meget billigere, da jeg også har regnet vaniljesukker, natron, kardemomme, kanel og sukker med i indkøbet. Har du allerede disse ingredienser hjemme, kan du altså lave kage til 12-16 mennesker for kun 80 kr.

 

Nem kanelkage

Jeg synes denne kanelkage er super nem. Selve kagen tager 10 minutter at bikse sammen og imens den er i ovnen, kan du lave toppen. Det eneste man skal være opmærksom på er bare at kagen køler godt ned inden toppen kommer på. Så det kræver lige lidt tålmodighed. Du kan sagtens bage kagen om morgenen eller dagen inden, hvis man f.eks. skal have kage om aftenen. Så kan du lave din topping om aftenen. Du kan også sagtens lave begge dele dagen inden. Den er super lækker efter et par dage også

kanelkage

Frysevenlig

Du kan også sagtens fryse din kanelkage. Jeg ville nok foretrække at fryse den uden toppen. Men lige nu har jeg en halv kage i fryseren med frosting på også, og det tænker jeg nu altså også sagtens man kan.

 

Andre lækre skærekager

 • Se også min bedste gulerodskage opskrift, en saftig lækker kage med gulerod og en ostefrosting.
 • Eller hvad med en citronkage med masser af syrlighed og sødme, der er både marcipan, hvid chokolade og birkes til at give knas i denne sag
 • Makronkage – mormors opskrift, den er genial
 • Drømmekage, en blød sandkage med denne her snaskede smørfyldte kokostop
 • Brownie, min bedste opskrift på en intens chokoladebombe
 • Banankage, – sidst udvalgte klassiker som efter 3 forsøg endte med at sidde lige i skabet

kanelkage

kage med kanel

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. Du kan også tage et kig på min nye kogebog, den er jeg hammerstolt af og håber så meget nogle af jer derude har lyst til at eje den.

Kommentarer

  1. Jeg tror faktisk kærnemælk er rimelig vigtigt til kanelkage, jeg vil i hvert fald foretrække det – da denne her syrnede smag gør noget rigtig godt for kagen 🙂

 1. Hej 😊
  Lækker kage! 😋 Opbevarer du den på køl eller bare ved stuetemperatur? Og holder den bedre hvis den er helt tillukket i f.eks. en pose og ikke blot med sølvpapir over?

  1. Jeg opbevarer den faktisk bare på køkkenbordet i en lufttæt beholder, hvis den skal spises samme dag eller dagen efter. Ellers kommer jeg den i fryseren 😀

 2. Hej ☺️ Kan det passe, at der kun skal 4 tsk. kanel i dejen? Jeg synes ikke min kage har den samme fine farve, som din har på billederne? 🙈

 3. Jeg bor i Sverige hvor vi desværre ikke kan købe kærnemælk 😣 Kan alm. mælk mon fungere i stedet?

  Tak for en masse rigtig gode og lækre opskrifter 🙏🏻💖

  1. Jeg har ikke prøvet det, så tør ikke lige love det. Men tror nu godt det kan lade sig gøre 😀

Vis alle kommentarer (10)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret