Lemonade med lime og ingefær

Lemonade med lime og ingefær – en forfriskende og læskende sommerdrik, som giver fornemmelser til cafébesøg og lune temperaturer. Jeg elsker den skarpe, syrlige smag fra både ingefær og lime, som jeg synes er perfekt afstemt med sødmen her. Normalt indeholder lemonade virkelig meget sukker, så det har jeg forsøgt at begrænse i min opskrift. Hvis du ønsker den sødere, kan du sagtens tilføje mere sukker eller lidt honning til opskriften. Jeg håber meget, I kan bruge min opskrift på lemonade med mindre sukker!

lemonade

Lemonade opskrift

 

Her får du min opskrift på lemonade med lime og ingefær. Du kan sagtens lave denne lemonade med citron også – begge dele fungerer rigtig godt og smager dejlig sommerligt. Der er mere væske i citroner end lime, så bruger du citroner kan du godt nøjes med 3 styks. Jeg elsker personligt når det bliver meget citrus-syrligt, så hvis du laver opskriften med 4 citroner er det også rigtig lækkert. Brug økologiske, da skrællen også kommer med ned i lemonaden. Du kan sagtens skifte den friske mynte ud med frisk citronmelisse også.

Lemonade

Opskrift til 4 glas

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Ingredienser

 • 50 g frisk ingefær (økologisk)
 • 100 g sukker
 • 800 g vand
 • 4 økologiske limefrugter (du kan også bruge citroner)
 • en god håndfuld frisk mynte
 • masser af isterninger

Sådan gør du

 1. Skær ingefær i små stykker. Jeg bruger økologisk, så jeg skræller dem ikke
 2. Kom det i en gryde sammen med vand og sukker. Kom låg på
 3. Lad det simre på komfuret i 10 minutter ved middel-høj varme
 4. Si det, så ingefæren kasseres og væsken gemmes
 5. Pres limesaften fra 3 styks ned til væsken, gem den sidste til kanden
 6. Lad det køle lidt af. Kom limeskiver, godt med isterninger og frisk mynte ned i en kande/ karaffel.
 7. Hæld så væsken over og server

Bedøm denne ret

Andre læskedrikke

 • Det er oplagt at servere lemonaden på brunch-bordet i bedste café-stil. Hvis du leder efter andre drikkevarer, som kan give ægte caféstemning derhjemme, vil jeg anbefale disse ingefærshots med citron og honning. Her får du også citron, ingefær og sødme i en dejlig kombination. Men i modsætning til lemonaden er det her ingefæren, som er i fokus – dog uden at være for stærk i smagen, da den er sødet med godt med honning. Det kan du selvfølgelig selv justere, så det passer til din smag.
 • Måske du også gerne vil servere friskpresset juice for dine brunch gæster? Her har jeg opskrifter på 3 slags juice i rød, gul og grøn. Så er dine gæster sikret et ordentligt skud vitaminer!
 • Hvis du er på udkig efter en lidt sødere læskedrik, så prøv f.eks. rabarbersaft. Den kan både serveres som et glas forfriskende saftevand, men den kan også piftes op til sommerlige drinks med alkohol.

 

Instagram, Facebook og gratis nyhedsbrev

Følg gerne med på min instagramprofil og min facebook-side også, hvor jeg deler en masse madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge, som består af en masse nemme hverdagsretter, altid med godt med grøntsager.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret