Lagkage med rutebiler, bananer og daim

Opskrift på lagkage med rutebiler, ejmen altså hvor er det nostalgisk for mig. Den lavede mine folkeskoleveninder og jeg nærmest hver uge efter skole, når vi skulle hygge. Til gengæld har jeg så heller ikke fået den siden jeg gik i 9. b på hvinningdalskolen og det er altså ved at være nogle år siden. Så nu hvor der endelig var en anledning, for det må man da sige at en børnefødselsdag er. Så skulle den også laves, en meget børnevenlig lagkage som gav flashbacks til barndommen da den kom på bordet. Selve lagkagebundene er købte, ren snyd! Men jeg havde gang i en kagemand ved siden af også. Desuden er den “rigtige” lagkage med rutebilsflødeskum fra folkeren lavet på denne her måde. Men altså, jeg indrømmer da – hjemmelavede bunde ville være langt mere lækkert. Håber i hvert fald at kan bruge min lagkage opskrift.

Lagkage
Lagkage med flødeskum vendt rundt med knuste rutebiler og bananstykker. På toppen er der hakket daim

Lagkage med rutebilsskum

Opskrift til 8 stykker

Forberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

 • 3 lagkagebunde
 • 1/2 liter piskefløde
 • 150 g rutebiler
 • 3 bananer
 • 1 daim (56 g)

Sådan gør du

 1. Hæld fløden i en skål og pisk det til en let og luftigt skum
 2. Kom rutebilerne i en pose og knus dem ved at banke på posen eller mase den ned mod bordet
 3. Hæld kiksesmuldret ned til fløden og vend det sammen
 4. Skær bananerne ud i skiver
 5. Saml lagkagen med en bund, et lag flødeskum, et lag bananer osv. toppen skal ende med flødeskum
 6. Hak daim groft og pynt kagen med dette

Bedøm denne ret

 

Lagkage med rutebilsskum, bananer og daim

 

Denne lagkage er noget af det nemmeste og mest børnevenlige jeg længe har været med til. Nem fordi den kan laves på 20 minutter og med meget få ingredienser. Der er ikke rigtig nogle steder, det kan gå galt. Det er vitterligt bare at piske flødeskum, knuste rulebiler, skære banan i skiver og samle den. Børnevenlig fordi der ikke er noget twist her, intet syrligt, intet med små frugtstykker de kan sidde og pille ud af munden eller intet de kan få galt i halsen ala nødder og den slags. Måske er den også lige en tand “for børnevenlig” til mig, da jeg savner en smule mere syre eller smag. Men hold da op hvor er det alligevel bare en lækker spise, blød, fyldig og sød. Bananstykkerne giver alligevel en form for kontrast og ja, så minder den mig bare sådan om at være barn.

 

Lagkage til børnefødselsdag

 

Jeg servere som sagt kagen til Arthurs fødselsdag. På bordet var også en hjemmelavet kagemand, hjemmelavet knækbrød og lidt forskelligt frugt. Hvis du mangler lidt idéer til hvad man ellers kan servere på sådan en festlig dag, kommer jeg med lidt her.

 

 • fødselsdagsboller, et must! De her er bløde og luftige og helt perfekte med et godt lag smør på
 • grove gulerodsboller, hvis du gerne vil servere boller med lidt mere fylde, bid og mæthed
 • gulerodsbrud, de mere lyse gulerodsboller med masser af smør i dejen
 • selvfølgelig er var kakao og flødeskum oplagt til en børnefødselsdag (ja også til en voksen), men du kunne også lave en kande smoothies og sætte på bordet. F.eks. denne greenie
 • cookies, som man sagtens kan lave en dag eller to inden
 • kokostoppe, virkelig nem snack der kan laves på 2-3 ingredienser
 • myslibarer, uden tilsat sukker – men med poppet quinoa

Kan den fryses?

Nej det synes jeg ikke den er egnet til. Flødeskum er ikke helt godt efter en tur i fryseren og bananerne vil også blive helt brune og slatne. Der ud over fylder sådan en lagkage ret godt, så det er næsten også de færreste der har plads til sådan en fætter i sin fryser. Vi har hvert fald ikke. Så hvis du har rester, I ikke selv kommer igennem – så giv dem i stedet til naboen.

 

Hvor længe kan den holde sig?

Jeg kom min i køleskabet efter vi have spist og der stod den 3 dage. Jeg synes egentlig stadig den var god efter 3 dage. Den falder lidt mere sammen og bundende bliver en anelse merevåde i det, men det gør faktisk ikke noget. Jeg synes næsten den er allerbedst dagen efter den er lagt sammen.

 

Instagram og et gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Ofte også lidt træningsinsiration eller bare lidt private billeder og børnesnak. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Laver du den samme dag som du serverer den? Eller skal den i køleskabet natten over så den kan sætte sig?😃

  1. Du kan sagtens gøre begge dele. Jeg lavede den dagen den skulle serveres – men den var bestemt ikke dårligere dagen efter 🙂

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret