Lagkage med chokoladecreme

Lagkage med chokoladecreme! Her er et bud på en rigtig fødselsdagskage – en lagkage med hjemmebagte lagkagebunde og en lækker chokolade-mocca-creme samt godt med friske bær på toppen. Man kan pynte med hvad som helst, f.eks. komme chokolader på toppen også, som jeg har gjort her. Lagkagen er dejlig nem at lave, men kræver en smule ventetid, så cremen kan sætte sig. Du kan med fordel bage din lagkage dagen inden servering.

Lagkage med chokoladecreme

Lagkage med chokoladecreme

Her får du opskriften på lagkage med chokoladecreme og friske bær. Som sagt kan du med fordel bage kagen dagen før den skal bruges, så det hele kan nå at køle af – især cremen. Den smager helt forrygende, er nem at lave og pynter så fint på et fødselsdagsbord. Her hjemme var både børn og voksnevilde med den og her var nok til 10 fine stykker.

Lagkage med moccacreme

Opskrift til 8 stykker

Samlet tid

4 timer

Ingredienser

Lagkagebunde

 • 4 æg
 • 180 g. sukker
 • 1 spsk. vaniljesukker
 • 1/2 tsk. salt
 • 1,5 tsk. bagepulver
 • 100 g hvedemel
 • 40 g kartoffelmel
 • smør + sukker til formen

Moccacreme

 • 4 stk. husblas
 • 200 g chokolade
 • 5 dl. piskefløde
 • 1 spsk. bagekakao
 • 3 spsk. stærk færdigblandet kaffe

Flødeskum + toppings

 • 2-3 dl fløde pisket til skum
 • 1/2 tsk. vaniljesukker og 1,5 tsk. bagekakao
 • friske bær (brombær, hindbær, jordbær og blåbær)
 • Ferrero rocher og Toffifee

Sådan gør du

LAGKAGEBUNDE

 1. Tænd ovnen på 180 grader
 2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål, gerne små 10 minutter med en elpisker.
 3. Vend salt, bagepulver og begge typer mel forsigtigt i æggemassen. Se om du kan beholde luften i dejen og rør det forsigtigt sammen.
 4. Smør en springform med smør og drys sukker på, så bunden nemt slipper efter bagning. Min springform måler 22 cm.
 5. Kom dejen i formen og bag den i ca. 20 minutter. Hold øje, så den ikke bliver tør. Stik evt. i den efter 17-18 minutter, hvis der ikke hænger dej fast – så tag kagen ud.
 6. Lad den køle lidt af, åbn så formen og tag bunden forsigtigt over på en rist, så den kan køle helt af.
 7. Del den i tre, ved at skære igennem to gange  – så du får 3 lige høje bunde.

 

CREME:

 1. Kom husblas i koldt vand og lad det ligge til de er bløde
 2. Hak chokolade og kom det + fløde i en gryde og varm stille og roligt op. Det skal ikke koge, men chokoladen skal smelte. Sluk for komfuret.
 3. Kom kakaopulver og kaffe i gryden og rør det sammen.
 4. Tag husblas op, pres væsken fra og kom det (altså husblas) over i gryden. Rør til det er opløst.
 5. Nu skal cremen på køl. Den skal køle helt af og sætte sig, inden man bruger den i kagen. Jeg kom det i en skål, lagde en opklippet frysepose hen over cremen – så den ligger direkte på cremen så danner den nemlig ikke skorpe og stilte det på køl.
 6. Efter 3 timer når det er fast nok, kom jeg det over i en sprøjtepose. Den lagde jeg endnu en time på køl.

 

SAML KAGEN:

 1. Kom den nederstelagkagebund på en tallerken eller fad, sprøjt små toppe af cremen ud på bunden
 2. Læg så endnu en bund over og gentag med endnu et lag af cremen
 3. Kom den sidste bund på, og hvis du har mere creme tilbage, så top også øverst.
 4. Ellers kan du bruge en flødeskum, jeg piske lidt fløde og kom en smule kakao og vaniljesukker her.
 5. Top med det du holder mest af, jeg brugte frisk bær, Toffifee og Ferrero rocher

Bedøm denne ret

Hjemmebagte lagkagebunde

Bundene til denne lagkage er hjemmebagte og det er virkelig slet ikke så svært. Det er faktisk bare at piske ingredienserne sammen i en skål, fyldedejen i en springform og bage den. Efterfølgende deles den i 3, hvor man med en skarp kniv skærer vandret gennem bundene. Det gik overraskende nemt og intet gik i stykker, så hvis jeg kan – kan du også. Fremover vil jeg helt klart lave bundene selv, når der skal bages lagkage. Alternativt kan de jo sagtens købes færdigbagte. Man kan selv justere sine bunde ved at lave dem selv, om man ønsker ekstra krydderier, måske lidt Crunch fra nødder eller appelsinskal i dem. Disse er ret klassiske og så kan du jo lege lidt med smagene her i.

 

Chokoladecreme med husblas

Jeg har valgt at lave min chokoladecreme med husblas i, for at få den til at stå lidt mere stift i det – og ikke falde sammen. Cremen skal alligevel kunne bære en del vægt af bundene og denne her creme klarede opgaven til UG. At jeg lavede for lidt af den var så en anden sag. Mængden af creme i denne opskrift rækker til to lag i lagkagen og så kom jeg blot flødeskum på toppen. Det endte faktisk også ret perfekt. Men vilde have creme i alle lag, så lav lidt ekstra.

 

Lagkage med chokoladecreme og kaffe

Jeg tilsatte lidt kaffe til cremen, det giver lidt kant og jeg elsker bare når man bruger kaffe i kager. Her hjemme var der ingen klager, altså heller ikke fra børnene. Det er jo så lidt man bruger og de opdagede i hvert fald ingenting. Men er du ikke så meget til kaffe, kan du jo sagtens bare bruge vand i stedet eller måske lidt saft fra en appelsin hvis du er til dette.

Lagkage med chokoladecreme

Andre bud på fødselsdagskage og boller

Skal du holde fødselsdag og ønsker at servere denne lagkage med chokoladecreme, men lige mangler lidt andet også.. Så har jeg et par forslag her under

 • fødselsdagsboller, selvfølgelig! Hvide bamseboller som gerne spises med et godt lag smør på. Du kan også tilsætte chokolade og få dig en omgang chokoladeboller
 • grovere boller, lige for tiden er det her min klare favorit
 • gulerodsbrud
 • morgenmadssalat, en slags frugtsalat som bare pynter rigtig fint på sådan et fødselsdagsbord og giver lidt ekstra friskhed.
 • brownie med frosting og bær – fine små hapsere
 • eller måske denne mazarinkage med hvid chokolade frosting

Lagkage med moccacreme

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad og andet skønt bagværk. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret