Kylling og kål i spicy pikantost-sauce

Kylling og kål i en sauce med pikanost og sambal eoelk. En dejlig krydret, fyldet og sund hverdagsret med masser af kål og masser af smag.

kylling og kål
kylling og kål

Kylling og kål i spicy pikantost-sauce

 

Kombinationen af den fede og cremede ost, sammen med den stærke chili er helt perfekt. Jeg serverede retten med frisk persille og ristede cashewnødder

Retten her rækker til i hvert fald 4 personer, den er virkelig nem og kræver meget få ingredienser. Tilføj evt. lidt sprød bacon eller ristet parmaskinke til retten.

 

Opskrift på kylling og kål i krydret ostesauce

 • 3 spsk. olie til stegning
 • 450 g kyllingebryst / inderfilet
 • 1 porre
 • 2 gulerødder
 • 100 g hvidkål
 • 100 g cherry tomater
 • 1 god tsk. sambal oelek
 • 75 g flødeost med pikantsmag
 • 1/2 liter fløde, madlavningsfløde eller 1 dåse kokosmælk
 • bredbladet persille og cashewnødder til servering

 

 1. Start med at sætte vand over til risene, så de kan blive kogt. Jeg brugte grove ris, så de skal koge i cirka 30 minutters tid. Det passer perfekt med resten af retten.
 2. Klargør grøntsagerne, ved at rengøre dem og hakke porren og skære gulerødderne i tynde strimler, snitte hvidkålen fint og halvere cherry tomaterne
 3. Kom lidt olie på en pande og steg kyllingebrysten af, så den bliver let brunet på alle sider.
 4. Kom herefter alle grøntsagerne på panden og vend det godt rundt. Hvis det gror lidt fast til panden, så hæld 1/2 dl vand ved.
 5. Når det hele er blevet lidt blødt, tilsættes sambal oelek, flødeost og madlavningsfløden
 6. Lad retten stå og simre ved middel varme i 5-10 minutters tid, imens du rister cashewnødderne af på en tør pande (jeg brugte ca. 1 håndfuld)
 7. Server retten med de grove ris, persille og de ristede cashewnødder

kylling og kål
kylling og kål

Andre lækre retter med kylling

Se også min opskrift på pikant kylling i fad eller indonesisk kylling i fad. To lækre hverdagsretter jeg elsker, som vi laver igen og igen.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej, jeg er ikke så glad for flødeost, kan man bruge noget andet i stedet? Tak for skønne opskrifter. Mvh C

  1. Tjae altså du kan godt bare bruge en fløde i stedet, så undgår du ostesmagen. Dog bliver det lidt tyndere i saucen så, så måske mængden af væske skal skrues lidt ned 🙂

  1. Hej Sus. Det kan man vist købe i de fleste super markeder. Jeg plejer at købe i enten Føtex, Kvickly og tror også de har det i Netto 🙂

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret