Kransekage

Har du prøvet at lave din egen kransekage. Jeg har lyst til at skrive at det er virkelig nemt, men ærligt det ved jeg ikke helt om det er. Altså, jo der skal bruges meget få råvarer og det er jo blot at samle, forme og bage en dej. Men nu har jeg alligevel brugt en del forsøg på at ramme den. Der er mange faldgrupper vil jeg sige, hvor det kan gå galt.

Når først man finder metoden, så er det jo ret nemt. Og nu er jeg klar til at dele opskriften med jer. Lav enten små kransekagestykker eller et helt kransekagetårn. Her er opskrift på begge + de små kransekagestykker med nougat.

kransekagetårn

Kransekage opskrift

 

Lav en hjemmelavet kransekage til nytår, hvis du har mod på det. Det ville da være mega sejt. Du har kun brug for marcipan, flormelis, æggehvide og chokolade. Super simpelt.

Hvis du ønsker at lave kransekage med nougat, kan du jo også sagtens det. Jeg har lagt en video ind af fremgangsmåden, så er det bare med at komme i gang. Det smager stjernegodt at blande marcipan og nougat jo. Så julet og så nytårsfestligt på en gang. Du kan jo også servere kransekage til andre festligheder. F.eks. til en form for reception, hvor der skal være små kager og snacks. Her får I min opskriften på kransekage, selve tårnet er måske ikke fantastisk smukt. Men kan det ikke også noget med hjemmelavede lidt skæve ting, det hele behøver jo heller ikke være så perfekt 😉 Og det smagte godt, det her kransekagetårn, det er jo det vigtigste.

Kransekage

Opskrift til Et tårn eller cirka 20 stykker

Laver du kransekagestykker, laves dejen på præcis samme måde. Men i stedet for at rulle lange pølser ud og sætte dem sammen til et tårn, laver man jo bare små stykker. De pyntes også med chokolade i bunden og glasur hen over. Ønsker du nougat i, kommes dette ind i dem inden de rulles fine.

Ingredienser

 • 500 g marcipan
 • 1 bæger med æggehvide (1,25 stk.)
 • 140 g flormelis

Glasur

 • 1 æggehvide
 • 100 g flormelis

Sådan gør du

 1. Start med at blande æggehvide og flormelis til en jævn masse
 2. Pres det sammen med marcipanen, så alt det her klister-stas arbejdes ind i marcipanen og kom det i en frysepose. Læg i fryseren i en halv times tid.
 3. Tag nu den kolde masse ud af fryseren og kom den på et bord som er dækket af lidt flormelis.
 4. Nu skal der rulles. Det er nemmest med kolde rene hænder, så vask hænder ind i mellem når de begynder at blive for klistrede. Alt efter hvor mange lag du ønsker i dit tårn, skal der rulles tilsvarende pølser ud. Jeg lavede nogle på 4,8,12,16,20,24 og 28 cm.
 5. Lav ringe af den og pres forsigtigt enderne sammen. Med lidt fugtige fingre kan du glatte dine cirkler ud. Men undgå at rør for meget ved dem
 6. Bag dem ved 175 grader varmluft i 12-15 minutter til de er let gyldne.
 7. Tag dem ud og køl helt af, imens kan du røre flormelis og æggehvider sammen til en glasur. Kom den i en sprøjtepose og klip et lille bitte hul i enden
 8. Når de her kransekage ringe er kølet af, skal der sprøjtes glasur på dem
 9. Smelt chokolade og læg ellers den store ring nederst på et serveringsfad. Den næststørste ring dyppes i chokolade og sættes oven på den største. Fortsæt sådan med resten
 10. Pynt med flag, glimmer, sølvstøv eller hvad du ellers foretrækker.

Bedøm denne ret

kransekagestykker

Kransekage som tårn

Du kan jo enten lave din kage til et kransekagetårn eller du kan lave stykker ud af det. Det er nemmest med stykkerne. Men tårnet kan også bare noget, det skriger bare langt væk af nytår og festligheder. Når man vil lave sig et kransekagetårn, så skal man først forme nogle pølser af dejen. De skal have forskellige længder og sættes sammen til ringe, som så bages. Når de er kølet af skal de have glasur på og ellers dyppes i smeltet chokolade og stables oven på hinanden.

 

Kransekagestykker med nougat

De her små stykker af kransekage er noget nemmere, da man ikke behøver pille så meget ved sin dej, efter som de ikke skal formes på samme måde. Det gør at de sprækker lidt mindre. De kan også kortes af før og skal altså ikke være så ens og jævne i store stykker. Jeg elsker at komme nougat i mine kransekagestykker. Det smager bare lidt den tand bedre end når de laves uden, synes jeg. Men man gør jo som det behager en. Jeg gemmer bare et stykke nougat inden i kransekagestykkerne.

kransekage

Video af kransekagetårn

Andre små kager til fest

De her små kransekagestykker er jo perfekte til fest. F.eks. hvis du har brug for små kager og hapsere til en reception eller lignende. Her kommer andre små kager som også er perfekte til fest og andre anledninger:

kransekage

Følger du mon med på Instagram?

Hvis ikke, så kan du klikke lige her, og komme direkte ind på min Instagram profil – hvis du kunne tænke dig at følge med. Jeg deler dagligt madinspiration og generelt lidt fra min hverdag og familie liv.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret