Medaljer med lemoncurd

Her kommer en kage opskrift som rimer lidt på bedstemor. Men altså, jeg elsker medaljer. Mest at lave dem faktisk, fordi man kan variere og kombinere i alverdens muligheder. Selve kiksen bager jeg altid på samme måde, men cremen inden i kan være en klassisk flødeskum. Men du kan også give den et pift af lemon, rabarber, blåbær eller noget helt andet. Så kan du lave dig en lemoncurd, en kompot eller marmelade af en slags. Eller noget chokolade og komme i dem. Ja, det er faktisk bare fantasien der sætter grænser. Jeg deler her min udgave, – medaljer med lemoncurd. Nedenfor kommer flere links til andre medaljer.

medaljer med lemoncurd

medaljer med lemoncurd

Medaljer med lemoncurd

 

En sprød tynd kiksebund som knækker og smager lidt lækkert af smør. En syrlig lemoncurd og en cremet flødeskum. Mums en kombi. Prøv opskriften herunder

Medaljeopskrift

Opskrift til 12 lidt små medaljer

Samlet tid

2,5 timer

Ingredienser

Kiks

 • 150 g smør
 • 110 g sukker
 • knap 1 æg (hældte det slimede fra hviden fra)
 • 250 g mel

Lemoncurd

 • 1,5 økologisk eller usprøjtet citron
 • 2 bæger med æggeblommer
 • 100 g sukker
 • 50 g smør

Flødeskum

 • 1/4 liter piskefløde

Glasur og pynt

 • Gul glasur enten på vand og gul farve, eller på citronsaft
 • Citron, slik, marengskys eller hvad du synes som pynt

Sådan gør du

KIKS:

 1. Rør ingredienserne til kiksene sammen, enten på røremaskine eller med hænderne i en skål. Smørret skal være lidt blødt, så det er til at arbejde med.
 2. Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
 3. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. Brug en udstikker eller toppen af et glas til at stikke runde kager ud med. Her kan du selv vælge størrelsen på dine medaljer. De her er små 7 cm.
 4. Kom kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanterne. Lad kagerne køle af på en rist.

 

LEMONCURD:

 1. Kom citronskallen fra 1/2 citron i gryden sammen med saften fra halvanden
 2. Tilsæt æggeblommer og sukker og varm forsigtigt op. Det skal ikke have særlig meget varme, så bliver det til røræg. Rør godt hele tiden.
 3. Når det begynder at blive tykkere, tilsættes smør. Hav god tålmodighed, det tager noget tid, før det tykner. Sluk for komfuret og lad blot smørret smelte langsomt i gryden. Lad din lemoncurd køle af og kom den i en sprøjtepose.

 

GLASUR OG FLØDESKUM:

 1. Lav en glasur med gul farve, hvis du synes. Du kan også røre den op med citronsaft, – som du så kommer på toppen af halvdelen af de afkølede kager. Disse skal fungere som låget af medaljerne.
 2. Pisk fløden til en let skum. Den skal kunne danne toppe, men pas på ikke at pisk den for meget. Kom i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt en høj krans på alle bundene.
 3. Klip et lille hul i sprøjteposen med lemoncurd og kom lidt af curden ind i kransen af flødeskummen
 4. Læg låget med glasur på og nyd
 5. De kan evt. pyntes med små stykker ciron, små marengskys, slik eller hvad du ellers synes

Bedøm denne ret

Få her en video af hvordan du samler dine medaljer med lemoncurd

Andre slags medaljer

 

Forberedelser af dine medaljer

Du kan satens lave de forskellige elementer i god tid inden de skal samles. Kiksene kan fint opbevare i en bøtte en uges tid eller mere inden. Sørg bare for at de er køller helt af inden de pakkes ned. Din lemoncurd kan også laves et par dage i forvejen. Jeg opbevarer den blot i en sprøjtepose, som ikke er klippet hul på før den skal sprøjtes på. Dog synes jeg flødeskummen er bedst, hvis den piskes lige inden de serveres.

 

Vild med citron?

Det er jeg! Sådan rigtig rigtig meget, det viser bloggens udvalg af citronkage måske også en smule. Her kommer lidt andre bud på lækre opskrifter med citron og lime.

Instagram

Hop meget gerne ind på min instagramprofil og følg med. Her deler jeg hver dag glimt fra min hverdag men unger, træning, hygge og mad. Jeg håber, vi ses derinde!

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret