Saltimbocca med kalkunschnitzler, æble og salvie

Saltimbocca lavet på kalkunschnitzler eller kyllinger – nu har jeg prøvet begge dele og det fungerer så glimrende med begge. Der er salvie og æble inden i og parmaskinke uden om. Kødet steges i olie og smør, og simrer efterfølgende i æblemost. Et alternativ til det typiske kyllingebryst på panden med salt og peber. Få opskrift og lidt serveringsmuligheder i indlægget her, det smager bare hammergodt.

saltimbocca

kylling saltimbocca

Saltimbocca på kalkun eller kylling

 

Her er en opskrift på kylling saltimbocca. En virkelig lækker måde at tilberede kalkunschnitzler eller kyllingebryst på. Saltimbocca er en italiensk ret, som oprindelig er lavet på kalveschnitzler. Kalvekødet bankes fladt og det steges med salvie og skinke omkring. Til sidst simrer det i hvidvinssauce. Denne udgave af saltimbocca er med kalkun/ kylling i stedet. Jeg synes det er lidt mere hverdagsegnet, hvorfor jeg vælger disse. Jeg har også brugt salvie og skinke til min saltimbocca, men i stedet for at lade kødet simre i en hvidvinssauce, bruger jeg æblemost og så har jeg lagt tynde skiver æble på kyllingen inden den svøbes, det giver sprødhed og syrlighed.

Det smager så skønt, og det giver et saftigt stykke kød som netop har trukket en masse smag. Det er desuden en nem saltimbocca det her, en børnevenlig én og en hverdagsperfekt udgave. Jeg håber I kan bruge opskriften på kalkun saltimbocca.

Kalkun saltimbocca og smørstegte rodfrugter

Opskrift til 3-4 personer

En lidt anderledes, men virkelig lækker og nem måde at tilberede sin kylling på. Serveres sammen med smørstegte rodfrugter

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Ingredienser

Kalkun saltimbocca

 • 350 g kalkunschnitzler eller kylling, du kan både bruge kyllingebryst eller inderfilet
 • salt, peber
 • 1/2 æble
 • en håndfuld salvieblade
 • 4-5 skiver lufttørret skinke
 • 1 god spsk. smør eller 2 spsk. olie
 • 1 dl æblemost

Smørstegte rodfrugter

 • 300 g persillerødder eller pastinak
 • 200 g gulerødder
 • 1 løg
 • 1-2 spsk. smør
 • salt og peber
 • 1 dl vand
 • 1/2 æble

Sådan gør du

Kalkun saltimbocca

 1. Start med at banke dit kød fladt, jeg lægger et stykke bagepapir på et skærebræt, efterfulgt af kylling / kalkun og så et stykke bagepapir over igen (for at undgå opvask). Så banker jeg med en kagerulle, så kødet bliver flat. Af med bagepapiret og drys med salt og peber
 2. Skær æblet i tynde skiver og kom et par skiver på hver stykke
 3. Kom et par blade salvie på og svøb skinken omkring.
 4. Kom smør (eller olie) på en pande og giv kødet 2 minutters tid på hver side ved ret høj varme
 5. Hæld æblemost (eller juice) ved og lad dem simre i dette i 10 minutters tid, vend dem efter 5 minutter
 6. Server kalkunschnitzlerne sammen med rodfrugterne og lidt ekstra frisk salvie.

Smørstegte rodfrugter

 • Skær rodfrugterne og løg i strimler/ både
 • Kom smør på en wokpande og vend rodfrugterne her i og drys med salt og peber
 • Når de er vendt rundt i smørret og let brunede, tilsættes vandet. Kom et låg på og lad dem simre i 10-15 minutter
 • Inden servering af rodfrugterne, kommes de sidste skiver æble ved og der vendes rundt i et minuts tid inden servering

Bedøm denne ret

 

Fryseegnet

Du kan sagtens fryse de her kalkunschnitzler ned. Hvis du laver en stor portion, kan de for det første fint spises som rester dagen efter. Jeg vil blot give dem en tur i ovnen dagen efter og servere dem med kartofler, salater eller hvad du synes. Men får du dem ikke lige spist dagen efter, kan de også komme en tur i fryseren. Så har du til en anden gang, hvor aftensmaden skal være nemt. Lad dem tø langsomt op i køleskabet efter de har været i fryseren og varm dem inden servering.

saltimbocca

Hvad kan du servere til saltimbocca

På billedet har jeg serveret lidt rodfrugter til, opskriften står også i indlægget. På det andet billede er det denne gulerodssalat der er serveret til. Men mangler du lidt flere idéer på tilbehør kommer det her:

 

Instagram

Følg også meget gerne med på min instagram for flere opskrifter og madbilleder. Jeg sender også nyhedsbreve ud hver weekend. De indeholder mine nemme, grønt og familievenlige madplaner. De er helt gratis og du kan tilmelde dig her.

Kommentarer

 1. Hej Julie
  Det er simpelthen så sjovt at læse med her. For min kæreste og jeg har også fået måltidskasser leveret fra RetNemt og har været hamrende godt tilfredse med det. Grunden til at vi gjorde det var fordi vi altid endte ud i de sædvanlige retter, som spaghetti bolognese, boller i karry og lasagne. Men efter vi har prøvet måltidskasserne fra blandt andet RetNemt, så har vi fået udvidet vores horisont utrolig meget. Vi har også prøvet KvikKassen fra Aarstiderne – den er altså også anbefalingsværdig!
  Knus fra Clara

  1. Hej Clara
   Det er ret pudsigt ja 🙂
   Det er nemlig nogle gange ret sjovt at få lidt ny inspiration ind af døren, ikke kun elektronisk – men også fysisk 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret