Isvafler

Isvafler

Isvafler opskrift

 

Her er et bud på nok verdens nemmeste dessert. Jeg vil knap kalde det for en opskrift, men mere et lille tip til noget du kan servere for gæsterne hvis du ikke gider i køkkenet. Isvafler er også noget de fleste kan lide, og så kan det peppes op på alle mulige måder. Jeg har købt de her vaffelskåle med chokolade på indersiden, her kunne man sagtens gå med almindelige isvafler.

Vafler og is

Så har jeg købt et par forskellige slags is, så der er lidt til en hver smag. For luksusudgaven, laver man isen selv og ejer man ikke en ismaskine (gør jeg ikke), kan man lave en sundere smoothies-is selv, eller en banan-is, hvor man blot blender frosne bananer evt. sammen med lidt kakao, dadler og/eller vaniljesukker.

Toppings til isvafler

Ud over vafler og is, kan du tilføje karamelsauce, chokoladesauce, guf, hakket chokolade, nødder, friske bær eller andet kreativt. Du kan også købe de her chokolade-cigarer med, de smager rimelig lækkert og pynter så fint. Ellers kan du lave dine egne cookiedough kugler og pynte med

 

Isvafler

Forberedelsestid

4 minutter

Tilberedelsestid

1 minut

Samlet tid

5 minutter

Ingredienser

 • 1 pakke isvafler (gerne de her skåle med chokolade indvendigt)
 • 1-2 pakker is efter eget valg
 • friske bær, nødder eller chokolade
 • evt. chokoladesauce, karamelsauce, marmelade eller guf
 • evt. en flødebolle eller en cigar som her

Sådan gør du

 1. Tag isvaflerne og isen frem og stil klar
 2. Klargør dine toppings ved at skylle bær og evt. hakke nødder eller chokolade
 3. Kom is i vaffelskålene og top med den ønskede slags tilbehør. Hvis du køber sådan et brev med gufpulver, skal det lige piskes op med vand.
 4. Ellers er det bare at mikse på den måde du bedst kan lide

Bedøm denne ret

Dessert på 5 minutter

Så mulighederne er mange, desserten kræver kun lidt indkøb og kan bikses sammen på mindre end 5 minutter. Håber det kan bruges til de forhåbentligt mange sommerdage vi har i sigte.

 

Andre sommerlige hurtige desserter, ligesom isvafler

her er lidt flere idéer til lignende desserter og 5-minutters snacks. Måske du kan servere en af disse til dine gæster, hvis du har brug for en ultranem dessert.

 

 • kokostoppe, disse tager lidt længere tid – da de skal bages i ovnen, men fremgangsmåden tager 5 minutter. Bland to ting i en skål, form toppene og bag dem. Dyp evt. bunden i chokolade.
 • koldskål (smager virkelig også af sommer, og tager på samme måde kun 5-10 minutter at lave)
 • frugtsalat med vaniljeråcreme, igen et fantastisk dessert – hvor der lige skal bruges 5 minutter på råcremen (hvis ikke man køber den færdigtlavet) samt 5-10 minutter til at skære frugt. Hurtigt og nemt og dejlig gæstevenligt.

 

isvafler

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (1)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret