Gulerodssuppe med kartofler

gulerodssuppe

Gulerodssuppe med kartofler

 

Her er et bud på en vildt nem og sund gulerodssuppe, med lidt saltede toppings i form af stegte svampe og chorizopølse. Det bliver virkelig ikke meget nemmere end det her. Det er blot lidt gulerod og kartoffel man koger op og blender. Så smages det til med lidt krydder, bouillonvand og fløde. Hvis du vil, kan du servere lidt toppings til din cremede suppe. Jeg har stegt lidt chorizopølse og svampe på en pande og kommet dette over.

Opskriften rækker ca. til 3-4 personer.

 

Opskrift på gulerodssuppe

 • 4 store gulerødder
 • 4 kartofler
 • 1,5 liter vand
 • 1 bouillonterning
 • salt & peber
 • 2 dl fløde

 

 1. Skær gulerødder og kartofler i små stykker og kom dem i en gryde sammen med vandet. Kog indholdet op, så kartofler og gulerødder blive godt bløde (jeg gav dem ca. 15-20 minutter)
 2. Hæld ca. halvdelen af vandet fra – alt efter hvor tynd eller tyk du ønsker din suppe. Giv det en tur med stavblenderen direkte i gryden.
 3. Smag til med salt, peber, en bouillonterning og fløde

 

Toppings

 • chorizopølse
 • svampe
 • evt. friske krydderurter (jeg brugte rosmarin)

 

 1. Skær pølsen i små skiver og rist dem af sammen med de rengjorte og hakkede svampe
 2. Anret suppen med den ristede topping

 

Andre serveringsmuligheder og alternativer

Du kan sagtens tilføje flere eller andre rodfrugter til din gulerodssuppe. F.eks. jordskokker, sød kartoffel eller selleri. Hvis du er klar på et drastisk farveskift, er rødbede også en mulighed. Frem for piskefløden i suppen, kan du bruge kokosmælk, sojafløde eller madlavningsfløde. Ift. dine toppings kan du også servere din gulerodssuppe med sprøde brødcroutoner, ristede kikærter eller ristede græskarkerner. I så fald får du en helt vegetariske udgave af en gulerodssuppe. Ellers kan du skifte chorizo ud med sprøde bacontern.

gulerodssuppe
gulerodssuppe

Andre skønne suppeopskrifter

Se også min opskrift på den bedste tomatsuppe med bagte peberfrugter. Eller hvad med en kartoffel suppe med porrer, hvidvin og fløde. Nogle andre suppefavoritter er også min thaisuppe med kylling, min græskarsuppe med karamelliserede græskartern eller min gullashsuppe

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg meget gernemed på min instagramprofil også, her deler jeg en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Julie! Jeg var lige et smut i dine gamle opskrifter i går og lavede denne suppe. Den var en kæmpe succes og lunede godt i den kolde tid ? I øvrigt nyder jeg at læse din blog, og jeg glæder mig til at afprøve dine mange lækre opskrifter! Stor cadeau til dig.

 2. Hej 🙂
  Jeg aner ikke hvor man køber chorizo ? Det er åbenbart ikke til at støve op :/
  Help please 🙂

 3. Hvad mener du med ‘Lad der være lidt luft ned til blenderen’? Altså ikke putte låg på blenderen, men i stedet læg et viskestykke over?

  1. Hej Simone.
   Undskyld mit sene svar .. Var lige inde og kigge opskriften (den er ret gammel) og kan godt se den er enormt sjusket beskrevet ift. mængde. Så tør ikke engang at love det helt, men jeg tænker ca 3-4 personer 🙂

 4. Elsker din blog! Den indeholder alle mulige spændende ting! Den her suppe tager vi i aften, dejlig nem og med ting man har i køleren 🙂

  1. Hej Lotte. Ej mange tusinde tak skal du have. Jeg er super glad for du kan bruge mine opskrifter :o)

Vis alle kommentarer (15)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret