Græske frikadeller

Græske frikadeller på hakket kyllingekød med fetaost, soltørret tomat og oregano. Her er et alternativ til de klassiske kyllingefrikadeller – nemlig en græsk udgave som smager nærmest endnu bedre. De er lige så nemme og hurtige at bikse sammen.

græske frikadeller

græske frikadeller

Græske frikadeller

 

Her er et forslag til en slags kyllingefrikadeller. Der er fetaost, soltørret tomat og persille i farsen. De er super saftige og med masser af smag. Her får du opskriften samt idéer til hvad det kan serveres sammen med. Jeg har noteret at opskriften rækker til græske frikadeller til 2-4 personer, det kommer an på hvad du serverer det sammen med. Til denne middag var vi 4 voksne og der var masser af mad. Men jeg serverede også både kartofler, salat, dips og brød til. Så hvis det bloter sammen med lidt kartofler eller ris og evt. lidt grønt, så rækker portionen nok nærmere til 2. Men lav endelig dobbeltportion, de kan sagtens fryses ned og blot varmes op igen.

Græske frikadeller

Opskrift til 2-4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 400 g kyllingekød (hakket)
 • 1 tsk. tørret oregano
 • 1/2 tsk. tørret timian
 • 1 tsk. salt + lidt peber
 • 1 håndfuld feta ost
 • 2 fed hvidløg
 • 1 håndfuld persille
 • 1 håndfuld soltørret tomat

Sådan gør du

 1. Kom fars, krydderier, feta og revet hvidløg ned i en skål
 2. Hak persille og soltørret tomat groft og kom ned i skålen
 3. Mos det godt sammen med hænderne og form små frikadeller
 4. Steg i godt med olie til de er gyldne og gennemstegte

Bedøm denne ret

Video af græske kyllingefrikadeller

På videoen ses hvordan jeg laver de her græske frikadeller. Dog har jeg brugt oliven i farsen her, hvor der i opskriften på billederne er brugt soltørret tomat i stedet. Man kan sagtens bruge den ene fremfor den anden eller dem begge sammen.

Græske frikadeller smager bare af mere

Jeg har både tørret timian og oregano i de her deller. Så er der revet hvidløg, soltørret tomat, feta og persille i. Alle råvarer der giver frikadellerne mere smag. Skift gerne ud i krydderier, så du f.eks. bruger rosmarin her i også. Du kan sagtens tilføje løg, enten skalotteløg eller forårsløg. Ønsker du dem stærkere, kan chili være en idé og er du ikke til feta, soltørret tomat eller persille kan dette undlades. Persille kan også erstattes af basilikum, feta kan erstattes af hytteost og de soltørret tomater kan erstattes af oliven. Der er mange muligheder.

 

De andre lækkerier på billedet

Jeg lavede de græske kyllingefrikadeller sammen med en masse andet lækkert græsk. Jeg linker til de forskellige ting herunder.

græske frikadeller

Andre former for kød der kan serveres med kartofler og salat

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til både andre desserter og lidt sundere retter såsom aftensmad. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste.

Kommentarer

 1. Jeg må indrømme at jeg aldrig har prøvet kyllingefrikadeller før jeg prøvede disse her til aften – og de var bare SÅ gode og saftige!!

  Jeg fik helt lyst til at prøve at eksperimentere med kødboller af kylling næste gang, jeg skal lave pasta med kødboller 🤩

  1. Ej hvor godt, mange tak 😀 Ja det gør jeg også af og til. Kyllingefars er nemlig slet ikke så ringe endda 😉

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret